Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ


ΑΝΑΝΔΡΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΕ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ.
ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου καταδικάζει την άνανδρη δολοφονική επίθεση σε συναδέλφους μας από μέλη της Χρυσής Αυγής.

  Συγκεκριμένα σήμερα το μεσημέρι γύρο στις 3:30 ένα αυτοκίνητο κλειστού τύπου ΒΑΝ με καλυμμένες τις πινακίδες σταμάτησε  μπροστά από ένα πλυντήριο αυτοκινήτων στην συνοικία Νεάπολη όπου εργάζονται 2 συνάδελφοι από το Πακιστάν. Βγήκαν από το αυτοκίνητο γύρο στα 10 άτομα με μπλούζες της Χρυσής Αυγής, με ρόπαλα και λοστούς και χτύπησαν τους συνάδελφους, με αποτέλεσμα τον έναν να τον στείλουν στο νοσοκομείο με ανοιγμένο το κεφάλι σπάζοντας ότι βρήκαν μπροστά τους. Αμέσως μετά την εγκληματική αυτή ενέργεια τράπηκαν σε φυγή.
Αυτοί είναι οι χρυσαυγίτες, εγκληματίες άνθρωποι της εργοδοσίας, δειλοί, που χτυπάνε ανυπεράσπιστους μετανάστες. Αυτοί είναι που επώαζονταν χρόνια τώρα, στον χώρο του υποκόσμου και εμφανίζονται σήμερα ως δολοφόνοι με την ανοχή του αστικού κράτους.
Σήμερα χτυπάνε τους μετανάστες, αύριο θα χτυπάνε τους Έλληνες, γιατί αυτή είναι η φύση των φασιστών η βία πάνω στους εργάτες για την συνέχιση της κερδοφορίας των μονοπωλίων, στο όνομα της καθαρότητας της φυλής.   
Ευθύνες, βαραίνουν και την αστυνομία που ενώ έγινε μια δολοφονική επίθεση από μια συμμορία, με αυτοκίνητο με καλυμμένες πινακίδες, δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να συγκεντρώσει τα στοιχεία από το σημείο του συμβάντος, όταν για να φύγει ένα αυτοκίνητο από το Λαύριο υπάρχουν μόνο δύο δρόμοι και θα μπορούσε κάλλιστα να τους μπλοκάρει και να κάνει τουλάχιστον την προσπάθεια να βρει τους υπεύθυνους της δολοφονικής επίθεσης.
Καλούμε όλα τα σωματεία και τους φορείς της Λαυρεωτικής να πάρουν θέση απέναντι στους φασίστες και να τους καταδικάσουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, να απομονωθούν από παντού, να εξαφανιστούν.
Τα έργα των φασιστοειδών πάνω σε ανθρώπους που αγωνίζονται τίμια να βγάλουν το μεροκάματο 
Μετά τα ΜΑΤ, τα οποία χτες χτύπαγαν τους εργάτες των ναυπηγείων, σήμερα οι χρυσαυγίτες τους μετανάστες, ιδού τα δύο άκρα, από την μια το κεφάλαιο με τους μηχανισμούς του, το αστικό κράτος, το παρακράτος, τους χρυσαυγίτες και από την άλλη οι εργάτες, οι μετανάστες τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν από την αντιλαϊκή λαίλαπα.  

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ


ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

Συνάδελφοι, γονείς και μαθητές,
Η κατάσταση, είναι πλέον δραματική με την μεταφορά των παιδιών μας από και προς το σχολείο τους και ΑΜΕΣΑ το κράτος πρέπει να δώσει λύσεις, Oυσιαστικά στερεί από τα παιδιά μας το ίδιο το δικαίωμα στην μόρφωση, στην παιδεία. Ζούμε σε μια περιοχή που κυριαρχούν οι μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις. Ζούμε σε μια περιοχή όπου δεν υπάρχουν καν ασφαλείς δρόμοι και πεζοδρόμια. Ζούμε σε μια περιοχή που δεν υπάρχει ικανοποιητικό δίκτυο δημόσιας συγκοινωνίας. 
Κι όμως το κράτος στερεί ακόμα και αυτήν την  προβληματική μεταφορά που σήμερα υπάρχει, καθώς δεν πληρώνει τους ιδιοκτήτες  των πούλμαν, με αποτέλεσμα και αυτοί να διακόψουν τα δρομολόγια που μέχρι πριν  λίγες ημέρες εκτελούσαν. Την ίδια στιγμή η μεταφορά με τα ΚΤΕΛ είναι πανάκριβη .
Αυτά είναι μερικά από τα αποτελέσματα του «Καλλικράτη» της «αποκέντρωσης» και της πολιτικής που βλέπει την παιδεία ως εμπόρευμα και όχι ως κοινωνικό αγαθό. Στις πλάτες των γονιών και των παιδιών παίζεται ένα παιχνίδι εντυπώσεων μεταξύ κυβέρνησης και τοπικής διοίκησης. Οι περιφερειακές και τοπικές διοικήσεις είναι συνένοχες για την σημερινή κατάσταση, γιατί χρόνια πιέζαν να πάρουν μια σειρά αρμοδιότητες του κράτους και συνέβαλλαν στην τελική διαμόρφωση του πλαισίου του Καλλικράτη. Όλο το προηγούμενο διάστημα  έχουν συνδράμει στην εφαρμογή της αντιλαϊκής και αντιεκπαιδευτικής  πολιτικής. Κάθε χρόνο μας χορταίνουν υποσχέσεις ότι θα λυθεί το πρόβλημα.     
το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, συμπαραστέκεται και είναι αλληλέγγυο στον αγώνα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Μαθητών Ανατολικής Αττικής η οποία προχωράει σε κινητοποιήσεις την Τρίτη 9 Οκτωβρίου απαιτώντας ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Η Ομοσπονδία γονέων όπως και το Εργατικό Κέντρο, καλεί τους συλλόγους γονέων να πάρουν αποφάσεις, μαζί με τους μαθητές ώστε την Τρίτη τα σχολεία να κλείσουν και να γίνουν συγκεντρώσεις στα δημαρχεία της Κάθε περιοχής.
Απαιτούμε:
·      Να συνεχιστεί η δωρεάν μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους, με ευθύνη του κράτους.
·      Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών όλη την ημέρα με τα Μ.Μ.Μ
·      Να καταργηθεί το όριο των χιλιομετρικών αποστάσεων
·      Να δοθούν οι όφειλες προς τους μεταφορείς
·      Όχι στον Καλλικράτη και την «αποκέντρωση» της παιδείας.
Φυσικά αυτά τα μέτρα αποτελούν ημίμετρα για την άμεση λύση του προβλήματος της μεταφοράς. Το σημερινό ανεπαρκές και επικίνδυνο σύστημα πρέπει να δώσει τη θέση του σε ένα ενιαίο κρατικό φορέα για αποκλειστικό δημόσιο , δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς μαθητών στα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα και ασφαλή μέσα μετακίνησης, εξειδικευμένους μόνιμους οδηγούς και συνοδούς και απευθείας κρατική χρηματοδότηση 
Η πρόσβαση στην εκπαίδευση είναι λαϊκό δικαίωμα που πρέπει να παρέχεται δωρεάν από το κράτος σε όλα τα παιδιά. Δεν ξεχωρίζουμε τα παιδιά σε κατοίκους πλουσίων ή φτωχών περιοχών, μικρών ή μεγάλων Δήμων, σε μαθητές μουσικών ή ιδικών σχολείων. Γι αυτό σε Κάθε περίπτωση και με Κάθε αφορμή Κάνουνε σαφές ότι οι γονείς απαιτούμε αποκλειστικά δημόσια- ενιαία- και δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΑ LIDL. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ
ΕΠΩΝΥΜΙΑ LIDL ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΓ. ΦΙΛΟΘΕΗΣ 5β   ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 210-3236287 FAX 210-3221087
ΤΗΛ: 6944665527, 6946582761, 6932483855

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι-ισσες εργαζόμενοι στα LIDL
Η πολυεθνική LIDL προχώρησε στην εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης που υπογράφτηκε στο εμπόριο το καλοκαίρι από την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας  ΟΙΥΕ  (ΠΑΣΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΑΚΕ) και τους εργοδοτικούς φορείς  Ε.Σ.Ε.Ε (Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου), Γ.Ε.Σ.Β.Ε (Γενική Συνομοσπονδία Εμπόρων Βιοτεχνών), η οποία προβλέπει μειώσεις μισθών 6,7%. Η LIDL προχώρησε στην εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας διατηρώντας το ύψος των αποδοχών, με την προσθήκη ενός ΟΙΚΙΟΘΕΛΟΥΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ  στην μισθοδοσία. ΑΥΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ  ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΜΑΣ ΚΡΕΜΕΤΑΙ  ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΛΩΣΤΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟΣ, ΜΠΟΡΕΙ Η LIDL ΝΑ ΤΟΝ  ΜΕΙΩΣΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ. Ήδη η πολυεθνική CARREFOURΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ προχώρησε στην πλήρη εφαρμογή της μειώνοντας τους μισθούς των εργαζομένων της.
Συνάδελφοι-ισσες  Θα πρέπει να έχουμε καθαρό ως εργαζόμενοι  ότι ο λόγος που η  LIDL πρόσθεσε το οικιοθελή επίδομα δεν οφείλεται στις καλές τις προθέσεις απέναντι στους εργαζόμενους αλλά λόγοι ανταγωνισμού ανάμεσα στις επιχειρήσεις  της επιβάλουν μια τέτοια στάση.
Η εταιρεία δείχνει έτοιμη ανά πάσα στιγμή να κάνει τη χρήση όλου του αντεργατικού οπλοστασίου,  της σύμβασης και όσων μέτρων έχουν ψηφιστεί και ετοιμάζονται με τα νέα μέτρα ύψους 13,5 δις.
ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΙ ΩΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΟΠΩΣ Η ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ.
 ΤΟ ΟΙΚΙΟΘΕΛΗ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΥΡΑΚΙ ΣΤΗ ΦΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
Συνάδελφοι-ισσες Η εταιρεία τρέμει την οργάνωση και την ενότητα των εργαζόμενων, τη συλλογική δράση. Τρέμει να ενωθούμε και σαν μια γροθιά, μέσα από το σωματείο μας,  να πούμε ΟΧΙ στην εφαρμογή της σύμβασης να διεκδικήσουμε αξιοπρεπούς μισθούς και δικαιώματα.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
 ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ. Την ακύρωση της συμφωνίας της πλειοψηφίας της ΟΙΥΕ και της εργοδοσίας που προβλέπει μείωση των μισθών σε όλα τα κλιμάκια και της ειδικότητες.Επαναφορά της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το εμπόριο στα 918 ευρώ μεικτά για όλους ανεξάρτητα από την ηλικία ως βάση για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης, με κατάργηση των μειώσεων που προβλέπει για το κατώτερο μεροκάματο ο εφαρμοστικός νόμος 4046. Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της εφαρμογής των ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στο κλάδο με παράλληλη κατάργηση του άρθρου 37 του 4024 του 2011. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς το σημερινό χρονικό περιορισμό των 3 μηνών. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων    ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΣΤΗΝ CARREFOUR – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ
 ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ  ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗΣ  ΣΥΜΒΑΣΗΣ.

ΤΟ Δ.Σ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των σωματείων στο Εργατικό Κέντρο Λαυρίου. Οι συνδικαλιστές που συμμετείχαν, μετέφεραν την εμπειρία από την πρόσφατη απεργιακή μάχη  και σχεδίασαν τα επόμενα βήματά τους με σκοπό την οργάνωση γενικών συνελεύσεων και αποφάσεων για απεργία την ημέρα κατάθεσης των μέτρων. Συμμετείχαν συνδικαλιστές από το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων, Οικοδόμων, Ηλεκτρολόγων, ΕΑΣ, Δήμου, συνταξιούχων, Επαγγελματιών.  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου καλεί όσους γονείς δεν μπορούν να Κάνουν τα απαραίτητα εμβόλια στα παιδιά λόγω οικονομικής αδυναμίας να έρθουν σε συνεννόηση με την διοίκηση του Κέντρου ώστε να γίνουν οι ανάλογες παρεμβάσεις που σκοπό θα έχουν την διαφύλαξη της υγείας των παιδιών από την εγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων. Τηλέφωνο επικοινωνίας 22920-25328 και 6974010107. και στην διεύθυνση Δανουκαρά 7 στο κτίριο της Εργατικής Εστίας.





Από την Διοίκηση