Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η Λαϊκή Επιτροπή Λαυρεωτικής, καλεί του μικρούς μας φίλους σε μία ξεκαρδιστική θεατρική παράσταση την Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 6:30μ.μ στο Παλαιό Μηχανουργείο.
Η Είσοδος είναι ελεύθερη.


Η  ΑΣΠΡΗ  ΚΟΤΑ  είναι ισπανικό λαϊκό παραμύθι, το οποίο μιλάει με αφοπλιστική αφέλεια για τη σημασία της φύσης στη ζωή του ανθρώπου. Η  ΑΣΠΡΗ  ΚΟΤΑ  θέλει να ξεφύγει από το κοτέτσι και να παντρευτεί το βασιλιά. Μέσα στην άμετρη φιλοδοξία της κατατροπώνει, κάνοντας χρήση ενός μαγικού διαμαντιού, όλα τα στοιχεία της φύσης που συναντά στο δρόμο της προς το παλάτι. Όταν όμως καταλάβει, ότι αυτό την αφήνει εντελώς ακάλυπτη σ έναν κόσμο καθόλου φιλικό, ξανα-
θυμάται τα ζώα, τα φυτά και τα ποτάμια και τα ανακαλεί. Και τότε αυτά
ξαναδείχνουν τη δύναμή τους.

Αυτονόητος συμβολισμός για το σύγχρονο άνθρωπο…



                                 Η παράσταση, στην οποία περισσεύει το γέλιο, υλοποιείται με ηθοποιούς των ΣΚΑΡΑΒΑΙΩΝ, με ζωντανή μουσική και τραγούδι, ενώ η κότα και τα άλλα πρόσωπα του παραμυθιού παίζονται από κούκλες 90 cm με την τεχνική της Σχολής Βερολίνου:  ο μουσικός λ.χ. παίζει τις κούκλες με το κεφάλι!
Συνδυάζει την παράσταση ηθοποιών με το κουκλοθέατρο.
Τα τραγούδια της παράστασης ακολουθούν την παράδοση της παλιάς καλής Ελληνικής Επιθεώρησης και, φλερτάροντας με πασίγνωστες μελωδίες, προκαλούν ένα εξωτικό ξάφνιασμα.
Η Σκηνοθεσία, κάνοντας χρήση ελεύθερα των παλιών και των νεότερων εργαλείων του θεάτρου με παιδική αφέλεια, οδηγείται σε μια μοντέρνα performance, που αναδίδει κάτι απ’ την ατμόσφαιρα του τσίρκου!
  

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΚΟΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ


Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Επιτροπής
 Λαυρεωτικής στη ΔΕΗ  Κορωπίου 
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΚΟΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ

Η Λαϊκή Επιτροπή Λαυρεωτικής πραγματοποίησε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στο Λαύριο και στο Κορωπί απαιτώντας την επανασύνδεση του ρεύματος 9 λαϊκών οικογενειών που αδυνατούσαν να πληρώσουν. Διεμήνυσε στους υπεύθυνους της ΔΕΗ ότι δεν θα αφήσει καμία λαϊκή οικογένεια να μείνει στο σκοτάδι εξ αιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της πολιτικής της Ανώνυμης εταιρίας ΔΕΗ.

Οι υπάλληλοι από τη μεριά τους δήλωσαν ότι δεν μπορούν να Κάνουν τίποτα περισσότερο από ότι τους ορίζει το πλαίσιο λειτουργίας της επιχείρησης. Η ΛΕΛ απαίτησε να γίνονται περισσότερες διευκολύνσεις στο ζήτημα των διακανονισμών και φυσικά δήλωσε την θέση της ότι θεωρεί αυτονόητο ότι καμία λαϊκή οικογένεια δε πρόκειται υπό κανένα όρο να μείνει στο σκοτάδι.

Ο αγώνας  συνεχίζεται ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης- ΕΕ- Κεφαλαίου. Μας αφορά όλους, όλοι να μπούμε στον αγώνα. Για να μην μείνει κανένας χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, χωρίς τα απαραίτητα. Με ταξική αλληλεγγύη, για ένα κίνημα ισχυρό που θα συγκρούεται και θα εμποδίζει τα βάρβαρα μέτρα και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλείων.


Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΝΕΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΕΗ


(ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ)

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
( Τηλ. 22920-25328 , 6984928944,  6980999025,   6974010107 )
mail. eklgr@otenet.gr


Λαύριο 4 Δεκέμβρη 2012

ΝΕΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΕΗ

Παρέμβαση αύριο Τετάρτη 5 Δεκέμβρη  στην ΔΕΗ  Αναχώρηση  9:30π.μ από το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου


Συνεχίστηκαν και σήμερα οι διακοπές ρεύματος στην περιοχή του Λαυρίου. Συγκεκριμένα έγιναν καταγγελίες στην Λαϊκή Επιτροπή Λαυρεωτικής για τρεις διακοπές παροχής, σε άνεργους με δυο, τρία και Πέντε παιδιά αντίστοιχα. Καλούμε σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΕΗ αύριο Τετάρτη. Αναχώρηση 9:30 π.μ από το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου. Στην κρίση κάνεις μόνος τους. Είναι χρέος κάθε συνάδελφου, κάθε εργαζόμενου, Κάθε άνεργου να αντιδράσει και να περάσει στην αντεπίθεση. Ή θα δημιουργήσουμε μέτωπο αντίστασης και ανυπακοής ή θα μας βυθίσουν στο σκοτάδι.     Ενημερωτικό 

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΑΝΑΠΗΡO ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝH ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.


ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
( Τηλ. 22920-25328 , 6984928944,  6980999025,   6974010107 )
mail. eklgr@otenet.gr
Λαύριο 3 Δεκέμβρη 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Τις λάμπες προπανίου κάποιοι συνάνθρωποι μας τις επαναφέρουν μην μπορώντας να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Αυτό ήταν το απάνεμο λιμάνι της Ευρώπης όπου θα είχαμε αειφόρο ανάπτυξη και θα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια; Καιρός να ακούσουμε επιτέλους αυτούς  που μας έλεγαν εδώ και χρόνια  για καπιταλιστική ανάπτυξη και καπιταλιστική κρίση, που κάποιοι δυστυχώς του λοιδορούσαν και συνεχίζουν ακόμα να μην ακούν!!  
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΑΝΑΠΗΡO
 ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝH ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.

Η ανώνυμη εταιρεία, ΔΕΗ, έχει αποθρασυνθεί και παίρνει αμπάριζα όποιον βρει. Του κόβει το ρεύμα μην εξετάζοντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες είναι απλήρωτος ο λογαριασμός. Συγκεκριμένα σήμερα το μεσημέρι, εργολαβικό συνεργείο πήγε σε δύο σπίτια στην περιοχή θηραϊκά και έκοψε το ρεύμα σε έναν οικοδόμο με σοβαρά προβλήματα υγείας, για τουλάχιστον δύο χρόνια άνεργο και σε μια γυναίκα μόνη, άνεργη,   με τέσσερα παιδιά και με την μάνα της με σοβαρά προβλήματα υγείας.
Η Λαϊκή Επιτροπή Λαυρεωτικής,(Λ.Ε.Λ) καταγγέλλει την στάση της ΔΕΗ Α.Ε που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να εισπράξει τους λογαριασμούς των ανέργων και των αναπήρων. Λογαριασμοί που πολλές φορές δεν ξεπερνάνε τα 300 ευρώ.  Μια εταιρεία που έχει αυξήσει τα κέρδη της κάτω από τον εκβιασμό και την τρομοκρατία της διακοπής ρεύματος στα λαϊκά στρώματα.
Η Λαϊκή Επιτροπή Λαυρεωτικής, δεν θα επιτρέψει να μείνει καμία οικογένεια στο σκοτάδι. Καλεί όποιον έχει πρόβλημα με την ΔΕΗ να έρθει σε επαφή με την Λ.Ε.Λ και να μην σκύψει το κεφάλι, να αγωνιστεί για φτηνό ρεύμα για όλο τον λαό. Σήμερα που το ρεύμα παράγεται με σύγχρονη τεχνολογία, που τα φωτοβολταϊκά και οι ανεμογεννήτριες έχουν γεμίσει τον κόσμο, το ρεύμα πρέπει να είναι το πιο φτηνό αγαθό. Το εμπόδιο που υπάρχει και δεν επιτρέπει  να απολαμβάνουμε το αγαθό που λέγεται ρεύμα χωρίς άγχος, αν θα μας το κόψουν, είναι ο καπιταλισμός, η ελευθερία της αγοράς και οι μηχανισμοί του (βλέπε ΕΕ, ΔΝΤ, κυβερνήσεις). Μικρό εμπόδιο αν ο λαός δράση συλλογικά με σκοπό την ανατροπή τους.   
Καλούμε την ΔΕΗ ή ΔΕΔΔΗΕ ή όπως αλλιώς λέγεται να αλλάξει τακτική, να γίνει πιο λογική γιατί τα όριά μας εξαντλούνται και δεν ανεχόμαστε συμπεριφορές αδιαλλαξίας, πάνω στην φτώχεια του λαού.