Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΗΣ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklavrio@gmail.com , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 03/02/2017


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΗΣ


Ενώ τα προβλήματα στην Υγεία συνεχώς διογκώνονται και η ανοχή των ασθενών και όσων εργάζονται στον χώρο έχει εξαντληθεί, η κυβέρνηση αντί να προσπαθεί να βρει λύση που σε πολλές των περιπτώσεων και οι ίδιοι παραδέχονται, προχώρησε σε μία κίνηση που δείχνει ότι όχι μόνο δεν μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση στην υγεία που και με δικιά τους ευθύνη έχει αυτά τα χάλια, αλλά έχουν χάσει και την ψυχραιμία τους.
Συγκεκριμένα το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Λαυρίου κ. Παπασταυρόπουλο, για την κατάσταση που επικρατεί  με την έλλειψη γιατρών και αναλώσιμων. Προχωρήσαμε σε σύσκεψη φορέων όπου αποφασίστηκε η κλιμάκωση του αγώνα για το σύνολο των προβλημάτων της υγείας, μιας και δεν είναι μόνο τα αναλώσιμα ή οι γιατροί αλλά η συνολική κατάσταση στο σύστημα. Σε παρέμβασή μας στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια, αναδείξαμε τα προβλήματα τα οποία η προϊσταμένη δεν τα αποδέχτηκε.
Στην συνέχεια πληροφορηθήκαμε ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με ένα γιατρό από το ΚΥ είχαν συνάντηση με την προϊσταμένη για το θέμα του Κέντρου Υγείας Λαυρίου. Τελικά με απόφαση που αναρτήθηκε στη διαύγεια, καρατομείται ο μέχρι τώρα υπεύθυνος για το συντονισμό της επιστημονικής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Λαυρίου κ. Παπασταυρόπουλος και στην θέση του αναλαμβάνει ο κ. Βλαχογιάννης.
Την συγκεκριμένη «καρατόμηση» την θεωρούμε απαράδεκτη, προκλητική πολιτική παρέμβαση  και το μόνο που αποσκοπεί είναι να υπάρχει σιγή νεκροταφείου, από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να δέχονται αδιαμαρτύρητα την διάλυση της υγείας, τα εξαντλητικά ωράρια, είναι μη αποδεκτή. Ο κατήφορος της «αριστερής» κυβέρνησης των μονοπωλίων δεν έχει τέλος.
Ο νέος υπεύθυνος γιατρός ήταν συνεχώς στα «κάγκελα» διαμαρτυρόμενος για τις ελλείψεις, ας ελπίσουμε ότι αν αποδεχτεί την θέση δεν θα ακολουθήσει την σχολή «Πολάκη» την γνωστή της λάσπης και της συκοφαντίας σε όποιον αντιστέκεται...



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΦΛΕΒΑΡΗ 11πμ Στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklavrio@gmail.com , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 03/02/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΦΛΕΒΑΡΗ  11πμ Στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Στην προσπάθεια για επίλυση των οξυμένων προβλημάτων στην Υγεία το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, καλεί σωματεία και εργαζόμενους της Κερατέας να συμμετέχουν σε συγκέντρωση ενημέρωσης για την κατάσταση που επικρατεί και τους τρόπους αντίδρασης μπροστά στην απαξίωση και  παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας.
Δεν μπορούμε άλλο να ανεχόμαστε την πληρωμή 10 και 20 ευρώ στο κέντρο «Πρίφτη», να μην υπάρχουν βασικές ειδικότητες γιατρών (Καρδιολόγων, πνευμονολόγων, παιδιάτρων κλπ) να κινδυνεύει η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Λαυρίου εξ’ αιτίας της έλλειψης ιατρικού προσωπικού, να μην υπάρχουν αναλώσιμα και αναγκαία φάρμακα.  Τα προβλήματα τα εκθέσαμε σε συνάντηση στην 1η υγειονομική περιφέρεια, σε παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο και ο εμπορικός σύλλογος Λαυρίου. Η απάντηση ήταν ότι όλα πάνε καλά και μάλλον εμείς κάνουμε λάθος. Όμως τα γεγονότα τους αποκαλύπτουν, μόλις προχτές μεταφέρθηκε μωρό ενός έτους στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου με σπασμούς, δεν υπήρχε παιδίατρος,  δεν είχαν τα απαραίτητα φάρμακα να αντιμετωπίσουν το περιστατικό, ο συνοδός έψαχνε να βρει φαρμακείο, ενώ το ασθενοφόρο θα έκανε τουλάχιστον 1,5ώρα να έρθει.
Η Υγεία του λαού δεν μπορεί να θεωρείται κόστος, δεν μπορεί να μπαίνει σε παζάρια για να σωθούν οι τραπεζίτες. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις σήμερα να παρέχονται υψηλού βαθμού ιατρικές υπηρεσίες σε όλους και δωρεάν. Η επιστήμη και η τεχνολογία, το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, πρέπει να μπουν στην υπηρεσία του λαού και όχι του κέρδους μιας χούφτας παράσιτων.
Απαιτούμε τα αυτονόητα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
·      Άμεση κάλυψη του ΚΥ Λαυρίου, με ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό, στην λογική του ΚΥ αστικού τύπου παίρνοντας υπόψιν, την αύξηση του πληθυσμού, τις μόνιμες δομές προσφύγων, το λιμάνι, τις επιχειρήσεις της περιοχής και την ανάπτυξη των σύγχρονων ασθενειών.
·      Την λειτουργία του κτηρίου «Πρίφτη» στην Κερατέα ως ΚΥ με τα παραπάνω χαρακτηριστικά που διεκδικούμε για το ΚΥ Λαυρίου.
·      Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος. Κάλυψη όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων εργασίας με σχέσεις μόνιμης εργασίας. Δωρεάν χορήγηση φαρμάκων. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όλες οι παροχές των Ασφαλιστικών Ταμείων, να περάσουν στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με χρηματοδότηση 100%.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «ΟΥΤΟΠΙΑ 1961»

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklavrio@gmail.com , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 02/02/2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «ΟΥΤΟΠΙΑ 1961»





Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εχθές το απόγευμα  η 1η προβολή της ταινίας «ΟΥΤΟΠΙΑ 1961» στο Λαύριο. Στην παρουσίαση μίλησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βάλσαμος Συρίγος, ο πρώην Δήμαρχος και μέλος της διοίκησης του σωματείου των μεταλλωρύχων στην απεργία του 1961  Κώστας Πόγκας, ο σκηνοθέτης της ταινίας κ. Κώστας Φιλιούσης και ο πρόεδρος του Εκδρομικού Ομίλου κ. Χρήστος Προμοίρας. 


Στις τοποθετήσεις αναδείχτηκε η σημαντική προσπάθεια που έγινε από 150 ανθρώπους σε εθελοντική βάση για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα της ταινίας που είναι η ανάδειξη της ιστορίας των μεταλλωρύχων και τα διδάγματα των αγώνων, που είναι επίκαιρα και αναγκαία για τους αγώνες που έρχονται.
Το επόμενο διάστημα θα ξαναγίνει προβολή όπου θα συνοδεύεται και από έκθεση φωτογραφίας από την περίοδο των γυρισμάτων.
 



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ