Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΧΤRA
ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΗ 10:30Π.Μ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ (ΠΡΩΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ)

Συνάδελφοι, η εργοδοσία των ΕΧΤRA προχώρησε σε απόλυση συναδέλφισσας με το αιτιολογικό της μείωσης προσωπικού. Η πραγματικότητα είναι ότι τους τελευταίους μήνες προχώρησε σε προσλήψεις νέων εργαζομένων Κάτω των 24 ετών, για να δίνουν μισθούς των 370 ευρώ. Οι εργοδότες έχουν αποθρασυνθεί και σε πλήρη σύμπλευση με την κυβέρνηση και την τρόικα προχωρούν στην μετάλλαξη της εργασίας σε δουλιά.
Η μαζική απάντηση των ίδιων των εργαζομένων στα ΕΧΤΡΑ με 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, με την στήριξη του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων λαυρεωτικής και την συνέχιση του αγώνα με νέα 24ωρη απεργία για αύριο Σάββατο είναι μια εξέλιξη που μπορεί να δώσει λύση στην επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας.
Να υπενθυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι των ΕΧΤΡΑ στο Λαύριο είναι οι εργαζόμενοι του πρώην Καταναλωτή, όπου τους είχαν βάλει το μαχαίρι στον λαιμό με το πρόσχημα να μην χάσουν τις θέσεις εργασίας, και είχαν αποποιηθεί τα δικαιώματά τους με αποτέλεσμα η συναδέλφισσα ενώ εργάζεται για πάνω από 20 χρόνια στο μαγαζί να μην δικαιούται ούτε αποζημίωση.  
Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης, αύριο Σάββατο 18 Μάη και ώρα 10:30 π.μ έξω από το κατάστημα
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Λαύριο 17-5-2013  

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΕΧΤRA


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7 19500 ΛΑΥΡΙΟ
Τηλ./φαξ  22920-25328 κιν. 6977781657

Λαύριο 17-05-2013

Αρ. Πρωτ. 19

ΝΕΑ 24ΩΡΗ ΣΤΑ ΕΧΤΡΑ

ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ


Στην αδιαλλαξία  της επιχείρησης απαντάμε με νέα 24ωρη απεργία.
Συνάδελφοι, η Διοίκηση των  ΕΧΤΡΑ ΟΧΙ μόνο δεν κάνει πίσω από την απόλυση, αλλά μετά την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων, έστειλε απεργοσπαστικό μηχανισμό φέρνοντας συνάδελφους από το κατάστημα της Ελευσίνας.
Στην συνάντηση με την Επιθεώρηση Εργασίας που έκανε αυτοψία στον χώρο, η εργοδοσία παραμένει αδιάλλακτη.
Οι εργαζόμενοι σε Γεν. Συνέλευση τους αποφασίσαν την συνέχιση του αγώνα.
Έτσι το Σωματείο σε συνεδρίαση του αποφάσισε ΝΕΑ 24ΩΡΗ απεργία για αύριο  Σαββάτο 18 Μάη.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΛΙΑΓΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ      ΖΑΜΠΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΝΤΡΟΠΗ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Η ΓΣΕΕ



ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ:
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΠΕΜΠΤΗ στις 23 ΜΑΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ 5:30μ.μ

Συνάδελφοι, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για άλλη μια φορά απέδειξε ότι είναι με τους εργοδότες και όχι με εμάς. Υπέγραψε μια σύμβαση στην οποία για το μόνο που γίνεται λόγος είναι το επίδομα γάμου, αποδεχόμενη έτσι στην ουσία τον μισθό τον 511 ευρώ μικτά ως τον κατώτερο μισθό της σύμβασης. Επίσης στην σύμβαση αυτό που συμφώνησαν με τους εργοδότες είναι να αγωνιστούν από κοινού για να βελτιώσουν το «ανταγωνιστικό περιβάλλον» των επιχειρήσεων, με μείωση της τιμής του ρεύματος στις επιχειρήσεις, όπως και την μείωση της φορολογίας προς αυτές!! Εκεί δηλώνουν ότι αφήνουν έκτος το μισθολογικό κόστος για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Αυτό φυσικά το μισθολογικό κόστος το έχει αναλάβει η κυβέρνηση να το ρυθμίζει με νόμους και η ΓΣΕΕ το αποδέχεται...
Οι εργαζόμενοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ είναι οι παραγωγοί του πλούτου. Οι επιχειρηματίες είναι τα παράσιτα που υφαρπάζουν την παραγόμενη υπεραξία.
Συνάδελφοι, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Η μοιρολατρία και ο συμβιβασμός δεν είναι έννοιες συμβατές με την τάξη μας. Τώρα πρέπει να ανασυγκροτηθεί το κίνημα. Εμείς έχουμε την δύναμη και μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Τώρα απαιτείται αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων σε ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα. Οι θέσεις και οι απόψεις της εργοδοσίας θα που εκφράζονται σήμερα από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ πρέπει να εκλείψουν.
Καλούμε τα σωματεία να προχωρήσουν σε ενημέρωση των συναδέλφων στους χώρους εργασίας, να γίνουν γενικές συνελεύσεις και να παρθούν αποφάσεις καταδίκης της σύμβασης ντροπής. Να παρθούν μέτρα ώστε στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις στις 23 Μάη να δώσει την πρώτη απάντηση σε εργοδοσία και κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.
Αγώνας τώρα για συμβάσεις με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα
Δεν πληρώνουμε την κρίση τους. 
Λαύριο 15-5-2013