Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΚΑΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου καταγγέλλει, την τρικομματική κυβέρνηση και την ΔΕΗ Α.Ε. Την ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά δεινοπαθούν για να τα βγάλουν πέρα, αυτοί, για να αυξήσουν τα κέρδη της επιχείρησης τους, για να την κάνουν πιο προσιτή στα κοράκια-επενδυτές  αυξάνουν την κιλοβατώρα έως και 35%. Αυτοί, η κυβέρνηση των πολυεθνικών και οι καπιταλιστές το ρεύμα το  θεωρούν ένα από τα πιο κερδοφόρα εμπορεύματα και σίγουρη επένδυση με υψηλά κέρδη , γιατί είναι αναγκαίο για το σύνολο της κοινωνίας η οποία δεν μπορεί να το στερηθεί.
Εμείς οι εργάτες οι άνεργοι τα μικρομεσαία στρώματα, το ρεύμα το θεωρούμε κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί κάνεις να μας αποκλείσει από αυτή την βασική ανάγκη.
Δύο διαφορετικοί κόσμοι που συγκρούονται. Αυτοί έχουν την εξουσία, τους νόμους την καταστολή, εμείς έχουμε την οργάνωσή μας τα συνδικάτα τις λαϊκές επιτροπές. Αυτοί υπερασπίζονται τα κέρδη, εμείς την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών. Το δίκιο το έχουμε εμείς και το υπερασπιζόμαστε.
Γι’ αυτό ΚΑΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, απαιτεί από την κυβέρνηση των μονοπωλίων να πάρει πίσω τις αυξήσεις. Να Σταματήσει τώρα η επίθεση σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους τους άνεργους να μαζικοποιήσουν τα συνδικάτα και τις λαϊκές επιτροπές. Να μην επιτρέψουμε να μείνει κάνεις χωρίς ρεύμα, χωρίς τα απαραίτητα.
ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ
ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ
ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ