Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΥΠΟΥ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
ΛΑΥΡΙΟ 30-9-15



ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, συμπαραστέκεται στον δίκαιο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στα πρακτορεία Τύπου. Μπροστά στην άγρια επίθεση που δεχόμαστε από εργοδοσία και αστικό κράτος που έχουν σκοπό να υλοποιήσουν τα μνημόνια για να εξασφαλιστεί η ανάπτυξη των κερδών των μονοπωλίων, μόνο μια απάντηση μπορεί να υπάρξει, οργάνωση και αγώνας, σε ρήξη και σύγκρουση με την εξουσία τους με σκοπό την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας. 

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:
·      Την υπογραφή νέας ΣΣΕ που να προβλέπει τουλάχιστον ότι και η τελευταία.
·      Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας στην "Ίρις".
·      Την άμεση επιστροφή των κομμένων επιδομάτων και μισθών από την "ΕΥΡΩΠΗ".
·      Την άμεση εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων των εταιρειών απέναντι στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ 

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6984928944
Mail: eklgr@otenet.gr   blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
ΛΑΥΡΙΟ 29-9-15

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι στα καταστήματα
CARREFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε κλείσιμο καταστημάτων στην Αττική και πανελλαδικά.  Στην Αττική κλείνει τα καταστήματα στον Αγ. Ελευθέριο, στην Πατησίων, στο Μενίδι.
Το κλείσιμο αυτό συμπληρώνει μια σειρά μέτρων που έχει πάρει η εργοδοσία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ μέχρι τώρα, όπως μειώσεις μισθών, απολύσεις, μείωση καταστημάτων, εντατικοποίηση της εργασίας, τρομοκρατία.
Η CARREFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ και στην περίοδο της κρίσης αύξησε την κερδοφορία της, ως αποτέλεσμα της άγριας εκμετάλλευσης εργαζομένων, μικρών παραγωγών προμηθευτών και καταναλωτών.
Έχει ηγεμονική θέση στην αγορά τροφίμων, μια αγορά στην οποία έχουν δρομολογηθεί ήδη με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 τα πάγια αιτήματα των μεγαλεμπόρων του κλάδου για κατάργηση της Κυριακής αργίας, απελευθέρωση απολύσεων, μείωση εργοδοτικών εισφορών στα Ασφαλιστικά Ταμεία, απαγόρευση απεργιακών κινητοποιήσεων.
Το κλείσιμο των καταστημάτων δεν αφορά μόνο τους συναδέλφους μας στα συγκεκριμένα καταστήματα, είναι μια εξέλιξη που ίσως δρομολογεί γενικότερες ανακατατάξεις από την εργοδοσία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, που συνδέονται με απολύσεις και περαιτέρω μειώσεις μισθών.
Τώρα, άμεσα οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν οργανωμένη απάντηση στη νέα επίθεση της εργοδοσίας, να συζητήσουμε σε κάθε κατάστημα, να δρομολογήσουμε ακόμα και γενικές συνελεύσεις ανά χώρο εργασίας, να διεκδικήσουμε τη δουλειά μας και το μεροκάματο μας.
Το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Λαυρεωτικής καλεί τους συναδέλφους στα καταστήματα ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ , να μην εμπιστευτούν την εργοδοσία που προσπαθεί να μας εφησυχάσει για να μην κινητοποιηθούμε  και να κερδίσει χρόνο.
Να συσπειρωθούμε στο σωματείο μας και να παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

       ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ,ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ