Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Aνακοίνωση Εκτελεστικής Γραμματείας ΠΑΜΕ για τις συντάξεις των εργατοπατέρων


Δελτία τύπου | 19/09/2012
Αποστολή με email Εκτύπωση
Για τις συντάξεις των εργατοπατέρων

Πήρε ο πόνος τον Μακελάρη των εργατικών δικαιωμάτων υπουργό εργασίας Βρούτση για τις συντάξεις των εργατοπατέρων;

Όχι βέβαια. Έχει μπροστά του την απάντηση της εργατικής τάξης με την 24ωρη απεργία στις 26 Σεπτέμβρη ενάντια στα βάρβαρα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Είναι γνωστό ότι οι συντάξεις των εργατοπατέρων είναι δημιούργημα των κυβερνήσεών τους. Είναι το μπόνους στους εργατοπατέρες, στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, που υπερασπίζονται και προωθούν την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, είτε της Ν.Δ., είτε του ΠΑΣΟΚ, του κεφαλαίου, της Ε.Ε.

Το ταξικό εργατικό κίνημα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ποτέ δεν είχαν συμφωνήσει σε προνόμια που εξαργύρωναν τη συνδικαλιστική δράση και πάλευε, ζητούσε να καταργηθούν. Άλλωστε το ταξικό εργατικό κίνημα έχει να αναδείξει θυσίες στελεχών του που έδωσαν και τη ζωή τους για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Όποιος συνδικαλιστής επιχείρησε να τα χρησιμοποιήσει βρέθηκε αμέσως εκτός γραμμών του ταξικού κινήματος.

Η εργατική τάξη να μην αποπροσανατολιστεί από αυτό που σήμερα έχει μπροστά της. Την οργάνωση της πάλης της ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης, τη συζήτηση και συλλογική απόφαση στους χώρους δουλειάς για την επιτυχία της απεργίας.

Και στη μάχη αυτή να βγάλει συμπεράσματα, να πετάξει από πάνω της τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, τις δυναμώσει την οργάνωσή της στους τόπους δουλειάς, το ΠΑΜΕ,

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ


http://www.pamehellas.gr/fullstory.php?lang=1&wid=2536

Απεργία Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2012




24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!!
Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2012
Συγκέντρωση Λαύριο Άγαλ. Μεταλλωρύχων 10:30π.μ

  Καλούμε τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, νέους και νέες να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας. Σε Κάθε χώρο εργασίας, σε Κάθε γειτονιά να προχωρήσει η οργάνωση για την επιτυχία της απεργίας. Την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη να πλημμυρίσουν οι δρόμοι όλης της χώρας με χιλιάδες εργάτες και εργάτριες, άνεργους, συνταξιούχους που θα βροντοφωνάξουν «Τέρμα πια δεν πάει άλλο, τέρμα στις θυσίες για την πλουτοκρατία». Ειδικότερα εδώ στην Λαυρεωτική που μαστίζεται διαχρονικά από την ανεργία και την υποαπασχόληση να υπάρξει  μαζική συμμετοχή των ανέργων και εργαζομένων στο άγαλμα μεταλλωρύχων 10:30π.μ.  
  Όσες θυσίες και να Κάνουμε, όσα μέτρα και να πάρουν, ο μόνος που μπορεί να σωθεί είναι το κεφάλαιο, είναι οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι, εμάς θα μας θεωρούν  φτηνό ανταλλακτικό των μηχανών τους που θα παράγει κέρδος για τις τσέπες τους. Τα μέτρα αυτά είναι αποφασισμένα εδώ και αρκετά χρόνια στους κόλπους της ΕΕ από την δικτατορία των μονοπωλίων που θέλει να ανταγωνιστεί τους άλλους μονοπωλιακούς ομίλους, δεν παίρνονται για το χρέος όπως ισχυρίζονται . Η στρατηγικές στις συνθήκες του Μάαστριχτ, της Λισσαβόνας της Λευκής και πράσινης Βίβλου αυτά τα μέτρα περιλαμβάνανε.
   Σηκωνόμαστε μαζικά και βγαίνουμε στους δρόμους, έτσι θα νιώσουν την δύναμη μας, έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να Κάνουν πίσω. Αυτό για να γίνει προϋποθέτει οργάνωση στον τόπο δουλειάς, συζήτηση, γενική συνέλευση και αποφασιστικότητα για να σπάσει η μοιρολατρία, το «τίποτα δεν γίνεται». Αυτό θέλει ο αντίπαλος να νομίζουμε ότι είναι ανίκητος. Και όμως στηρίζεται σε ξύλινα πόδια, το σύστημα τους σάπισε και για να κρατηθεί όρθιο χρησιμοποιεί την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς.
  Κανένας αγώνας δεν πήγε χαμένος οι απεργίες, οι καταλήψεις, οι διάφορες μορφές πάλης που επέλεξε το κίνημα έφεραν σοβαρές εξελίξεις.

ΝΑΙ  ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!!!

Μπορεί με τους μεγάλους αγώνες και τις κινητοποιήσεις να μην πάρθηκαν πίσω τα μέτρα. Τα τελευταία δύο χρόνια όμως έγιναν πάρα πολλά και έφεραν σημαντικές εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο που αν δεν είχαν γίνει οι αγώνες δεν θα είχαν προχωρήσει  οι σχεδιασμοί των αστικών επιτελείων και θα τους είχαν κρατημένους στα συρτάρια τους για αργότερα. Παράδειγμα η συγκυβέρνηση της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ ήταν μια αναγκαία για το κεφάλαιο επιλογή λόγω της άσκησης πίεσης των αγώνων. Έτσι εύκολα η αστοί θα έκαιγαν το δίπολο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ;  Το κίνημα της πλατείας, άλλη μια κίνηση της αστικής τάξης για να ενσωμάτωση σε αντιδραστική κατεύθυνση το κίνημα. Είχε σκοπό να σύρει τον λαό έξω από τα μονοπάτια της ταξικής πάλης και σύγκρουσης και να τον αφοπλίσει σε κίνημα «ακαθοδήγητο» και ακίνδυνο για τα συμφέροντα. Η γρήγορη ανάδειξη σε κόμμα αστικής διαχείρισης και ενσωμάτωσης των λαϊκών μαζών του οπορτουνιστικού σχήματος ΣΥΡΙΖΑ ήταν και αυτή αναγκαία επιλογή επιτελείων για να υπάρξει αντίπαλος πόλος  μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα. Η νέα κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ (μέρος της λεγόμενης κυβερνώσας αριστεράς) είναι και αυτή αναγκαία επιλογή, όπως και η ανάδειξη του φασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής είναι προώθηση της ανάγκης για τρομοκράτηση του λαού και κυρίως εν ψυχρό χτύπημα του εργατικού –λαϊκού κινήματος , προώθησης ρατσιστικών θέσεων στην κοινωνία .  Βλέπουμε λοιπόν ότι με τους αγώνες που αναπτύχθηκαν ο αντίπαλος αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει πάρα πολλά όπλα ενάντια στην ριζοσπαστικοποίηση του κινήματος και μπορούμε να πούμε ότι τα κατάφερε αρκετά καλά. Όμως με την χρήση τους καίγονται κιόλας και δεν ξαναχρησιμοποιούντε εύκολα.  Στους αγώνες που αναπτύχθηκαν κορυφαίος όλων ήταν ο αγώνας των χαλυβουργών που κράτησε 9 μήνες και είναι παρακαταθήκη της Εργατικής τάξης της χώρας μας για το επόμενο διάστημα. Από αυτό τον αγώνα βγήκαμε πιο δυνατοί πιο έμπειροι και πιο ατσαλωμένοι. Τα επόμενα βήματα του ταξικού κινήματος πρέπει να είναι πιο αποφασιστικά και κάθε μάχη να αφήνει πίσω της όλο και περισσότερους αποφασισμένους εργάτες και εργάτριες, άνεργους και συνταξιούχους να παλέψουν οργανωμένα. Να μετράμε καθημερινά ποιοτικά βήματα στην οργάνωση του λαού. 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Όλοι οι εργάτες πρέπει με αποφασιστικότητα να απομονώσουν τα στοιχεία εκείνα που μέσα στις γραμμές μας φέρνουν την ηττοπάθεια, που μας μιλάνε για ανταγωνιστικότητα και ελεύθερη οικονομία, που μας λένε ότι για να Σταματήσει ο κατήφορος πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη, χωρίς να βάζουν το ερώτημα, ανάπτυξη ναι, αλλά για ποιον; Γιατί Κάποια στιγμή η καπιταλιστική κρίση θα πιάσει πάτο και θα έρθει μια ανεμική ανάπτυξη, όμως που θα στηριχτεί; Στην εξαθλίωση , στην δουλειά ήλιο με ήλιο, στην σύνταξη στα βαθιά γεράματα χωρίς το παραμικρό δικαίωμα. Αυτή θα είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται όλοι οι θιασώτες της διαχείρισης. Εμείς οι εργάτες πρέπει να παλέψουμε να υπάρξει ανάπτυξη με βάση τις ανάγκες μας και όχι με βάση τα κέρδη. Για να  γίνει αυτό απαιτείτε άλλος δρόμος, αυτός που συγκρούεται με τα συμφέροντα, τα μονοπώλια, τους ιμπεριαλιστικούς ομίλους, με την λύκοσυμμαχία της ΕΕ, ο δρόμος όπου θα κάνουμε κοινωνική περιουσία τον πλούτο που παράγουμε, θα αποτινάξουμε από τον σβέρκο μας τα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες.   


Δεν πρέπει να μείνει κάνεις εργαζόμενος, κάνεις άνεργος απαθής μπροστά στις εξελίξεις. Πρέπει όλοι μαζί να πούμε: 

ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ
ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΑΣ
ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟΥΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/9  10:30 Π.Μ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ ΑΓΑΛ. ΜΕΤ/ΡΥΧΩΝ