Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟ ΜΑΥΡΟ-ΑΣΠΡΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklavrio@gmail.com , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ

Λαύριο 17-7-17

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΟ ΜΑΥΡΟ-ΑΣΠΡΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Ο πρωθυπουργός προκάλεσε για άλλη μία φορά τον εργατόκοσμο της χώρας με τις προκλητικές δηλώσεις του και την αναστροφή της πραγματικότητας στην σημερινή επίσκεψή του στο Υπουργείο εργασίας.
Λες και δεν ξέρει τίποτα για τον φόνο που έχει διαπραχθεί, εμφανίστηκε με κενό μνήμης, αφού μόλις εχθές το τερατούργημα της δουλειάς 7 μέρες την εβδομάδα εφαρμόστηκε με τον φρέσκο νόμο του 4ου μνημονίου που ο ίδιος και οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισαν πριν λίγες μέρες. Έκανε ότι δεν είδε ότι το 53% των νέων προσλήψεων είναι μερικής και εκ περιτροπής απασχόληση και πανηγύρισε για την μείωση της ανεργίας.
Μετά τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης και την ψευτοαντιπαράθεση με τους δικαστές για τους χιλιάδες απλήρωτους εργαζόμενους, αντί να παρέμβει και να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για την προστασία των εργαζομένων από την ομηρία που βρίσκονται, βγήκε και έκανε «δώρα» στους μεγαλοεργοδότες απαλλάσσοντας τους από την υποχρέωση να πληρώνουν, υποσχόμενος στους απλήρωτους «επανεκπαίδευση» και «κοινωνική οικονομία». Για όσους δουλεύουν με μπλοκάκια, υποσχέθηκε στους εργοδότες επιδότηση από τα χρήματα των εργαζομένων  για να τους προσλάβουν με εξαρτημένη εργασία. 
Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο ψέμα στην υποκρισία και στην προσπάθεια να κάνει το άσπρο, μαύρο.
Οι εργαζόμενοι που βλέπουν να τους πουλάν φύκια για μεταξωτές κορδέλες, πρέπει να κάνουν την οργή τους, οργανωμένη πάλη, να ακολουθήσουν τον αγώνα που γίνεται σε κλάδους όπως του εμπορίου, στον Τουρισμό και στο μέταλλο, για Σ.Σ.Ε, για δουλειά με δικαιώματα, για 5νθήμερο, 8ωρο.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ