Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklavrio@gmail.com , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 17/03/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ


Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου καταγγέλλει στους εργαζόμενους και τον λαό της Λαυρεωτικής την επιδίωξη των ναζιστών να δηλητηριάσουν την περιοχή με την εγκληματική τους ιδεολογία, μέσα από ομιλία σε χώρο του Δήμου στο πολιτιστικό Κέντρο Κερατέας.

Οι φασίστες επιδιώκουν να προβάλουν για ακόμα μία φορά το μίσος τους ενάντια στο εργατικό κίνημα, ενάντια στους κατατρεγμένους πρόσφυγες, σε όποιον αγωνίζεται για αξιοπρεπή ζωή. Είναι γέννημα θρέμμα του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, είναι αυτοί που στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τα αφεντικά τους, τους εφοπλιστές και τους βιομήχανους.

Είναι αυτοί οι οποίοι στήνουν  γραφεία ενοικίασης εργαζομένων, δουλεμπορικά γραφεία για να συντρίψουν τα όποια δικαιώματα έχουν απομείνει.  Θυμούνται τους Έλληνες μόνο όταν οι άλλοι που ασχολούνται για όλα τα προβλήματα του λαού, ασχοληθούν με τους κατατρεγμένους πρόσφυγες. Μόνο τότε κραυγάζουν και μιλάνε για ρατσισμό εναντίον των Ελλήνων όταν αυτοί συνδράμουν να είναι πρώτα οι Έλληνες σκλάβοι στα μονοπώλια και τους εφοπλιστές. Είναι αυτοί που δηλώνουν απόγονοι της γενιάς των ηττημένων του 45, υμνούν τον Χίτλερ και όλα τα ναζιστικά αποβράσματα. Σκότωσαν τον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα, ευθύνονται για δεκάδες απόπειρες δολοφονιών σε εργαζόμενους και μετανάστες. Η δίκη που διεξάγεται για την εγκληματική οργάνωση είναι αποκαλυπτική για τον ναζιστικό τους χαραχτήρα , τον τρόπο δράσης τους και για τις διασυνδέσεις τους με τον κρατικό μηχανισμό. 

Η Ιστορία διδάσκει και δείχνει ότι για να απαλλαγεί η ανθρωπότητα μια και καλή από την πιο μαύρη ιδεολογία που γέννησε ο ανθρώπινος νους, δεν αρκεί ο αντιφασιστικός αγώνας, αλλά χρειάζεται μέτωπο με την μήτρα που την γεννάει τον καπιταλισμό.

Οσόν αφορά την απαράδεκτη παραχώρηση δημοτικού χώρου, ο Δήμαρχος δήλωσε άγνοια για το θέμα και δεσμεύτηκε για την ακύρωση της παραχώρησης. Σε κάθε περίπτωση το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να πάρει θέση απέναντι στον ναζισμό-φασισμό και να μην επιτρέπει να γίνονται στα δημόσια κτίρια κηρύγματα μίσους, ενάντια σε ότι εχθρεύονται οι φασίστες.



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ