Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΚΤΕΛ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 8/10/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΡΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.


Σε Δελτίο Τύπου του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Φιλίππου, γίνεται γνωστό ότι τα παιδιά της Ανατολικής Αττικής που μετακινούνται με το ΚΤΕΛ. Ν. Αττικής θα πληρώνουν το μισό εισιτήριο για την μεταφορά τους προς σχολεία. 
Η παιδεία θα πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν και η μετακίνηση των μαθητών απρόσκοπτη και δωρεάν.
Ιδιαίτερα σήμερα που με τις πολιτικές των κυβερνήσεων για την διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης συντρίβει μισθούς, συντάξεις και ότι άλλο δικαίωμα έχει απομείνει με την ταυτόχρονη φόροαφαίμαξη του λαού από το κράτος και την τοπική διοίκηση η οποία έχει αναγάγει σε επιστήμη την ληστεία μέσα από την ανταποδοτικότητα σε ότι κινείται, ο λαός πρέπει να μην συμβιβάζεται με αυτή την κατάσταση και να απαιτήσει την δωρεάν μετακίνηση των μαθητών, το τέλος της ανταποδοτικότητας.
Πολλά παιδιά μεταφέρονται από απομακρυσμένες περιοχές που το εισιτήριο των ΚΤΕΛ είναι ακριβό ακόμα και το μισό εισιτήριο επί δύο φορές την ημέρα είναι ένα ποσόν που πολλοί να μην μπορούν να το καλύψουν.
Απαιτούμε: τα παιδιά να έχουν απρόσκοπτη και δωρεάν μεταφορά προς τα σχολεία. Να αναλάβει το κόστος ο κρατικός προϋπολογισμός ή η περιφέρεια. 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ   

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όλες οι οργανώσεις που μέχρι τώρα ξεπερνούν τις 400, σωματεία από κάθε κλάδο σε όλη τη χώρα, δεκάδες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα συντονιζόμαστε, διεκδικούμε με ανυποχώρητο αγώνα την κατάργηση των αντεργατικών νόμων των τελευταίων ετών, την υπογραφή  Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών συμβάσεων εργασίας.
Απαιτούμε την επαναφορά και υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, την αναπλήρωση των απωλειών μας! Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!

Όλες και όλοι  στον αγώνα για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.
Καλούμε στο μεγάλο συλλαλητήριο των Συνδικάτων
τη Δευτέρα, 17 Οκτώβρη, 6.30μμ στο Σύνταγμα!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΓΑΛΜΑ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ 4:30μμ
Δε μπορούμε να ζούμε με μισθούς ψίχουλα, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, χωρίς δικαιώματα στη δουλειά!
Στις 17 Οκτώβρη καταθέτουμε το δικό μας πόρισμα!
Το πόρισμα των εργαζομένων!
Καταθέτουμε σχέδιο νόμου σε όλα τα κόμματα της Βουλής (εκτός από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής).
Απαιτούμε να συζητηθεί και να γίνει νόμος!
Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει!
Καλούμε τους συναδέλφους μας σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε εργαζόμενο που βασανίζεται από τα συνεχόμενα βάρβαρα μέτρα, να αξιοποιήσουμε τη δύναμή μας!
Κανένας κλάδος μόνος του, κανένα σωματείο μόνο του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ενιαία κι οργανωμένη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Δυναμώνουμε το μέτωπο μας, απέναντι στη μεγαλοεργοδοσια του κάθε κλάδου, που μας θέλει φτηνούς, ευέλικτους, χωρίς δικαιώματα.
Απέναντι στο σχεδιασμό κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, μεγαλοεργοδοσίας που έχει ως στόχο την παραπέρα μείωση των μισθών, των μεροκάματων, των κοινωνικών παροχών, να αντιπαραθέσουμε το δικό μας σχεδιασμό, τις δικές μας κόκκινες γραμμές.
Κανείς δε ζει με 400 ευρώ!
Κυβέρνηση και κουαρτέτο προσπαθούν να αλλάξουν προς το χειρότερο το ήδη βάρβαρο υφιστάμενο πλαίσιο στην αγορά εργασίας και ταυτόχρονα να κοροϊδέψουν τους εργαζόμενους ότι δήθεν αποκαθιστούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και νομοθετούν υπέρ τους. Προτείνουν να διατηρηθεί για έναν ακόμα χρόνο το σημερινό άθλιο καθεστώς, με τους μισθούς των 586 και 511 ευρώ και στη συνέχεια τα μεροκάματα να διαμορφώνονται από μια «συμβουλευτική» επιτροπή, με κριτήριο την κατάσταση της οικονομίας, την ανταγωνιστικότητα δηλαδή τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επεκτείνει την επίθεση στους μισθούς, στο κατώτερο μεροκάματο με στόχο την παραπέρα μείωση στο μέσο μισθό.

Δε θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!
Φτάνουν στο σημείο ακόμα και τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας, που είναι λεφτά των εργαζομένου και, που παίρνουν λιγότεροι από 1/10 ανέργους, να το δώσουν κι αυτό δώρο στην εργοδοσία. Δηλαδή, στην κυριολεξία να πληρώνουμε για να δουλεύουμε.
Οι «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές» και η «κανονικότητα» είναι η σύγχρονη δουλεία, η εκμετάλλευση συμφώνα με τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων δηλαδή η δουλειά χωρίς δικαιώματα, με μισθούς και μεροκάματα ψίχουλα, η εργασία χωρίς συμβάσεις, χωρίς δεσμεύσεις για τα αφεντικά. Να πληρώνουν όσο και όποτε θέλουν, να απολύουν χωρίς κόστος, να έχουν τον εργαζόμενο ευέλικτο ανάλογα με τα συμφέροντα και το ύψος της κερδοφορίας τους, χωρίς εμπόδια από την οργάνωση και τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων.
Να πάρουν απάντηση με μαζικό, μαχητικό αγώνα με όλες τις μορφές και με γενική απεργία.
Όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας!
Για εμάς κανονικότητα είναι η σταθερή δουλειά με δικαιώματα, η επαναφορά των ΣΣΕ, η καταργηση των ελαστικών μορφών, οι αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, η μείωση του εργάσιμου χρόνου.
Έχουμε καθαρό πλέον η ανάπτυξή τους δε θα είναι για εμάς και τα παιδιά μας! Το βλέπουμε, το ζούμε. Στήνεται πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, πάνω στην πάμφθηνη δουλειά. 
Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, με τη μίζερη ζωή!
Οργανώνουμε με τόλμη το μεγάλο μέτωπο αγώνα για τη διεκδίκηση των απωλειών που είχαμε σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και κυρίως την κατάργηση των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν ή καταργούν τις ΣΣΕ!

Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή με βάση την εποχή μας,
τον 21ο αιώνα, τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Να μη ζήσουμε σαν δούλοι!

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ – ΣΩΜΑΤΕΙΑ
 ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΤ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 4/10/2016



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΕΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου καταγγέλλει την επίθεση με χημικά στους αγωνιζόμενους συνταξιούχους που διαμαρτύρονταν για την συνεχή κλοπή του ιδρώτα τους.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει δείξει το πραγματικό της πρόσωπο από την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί στα πλαίσια της εξυπηρέτησης των μονοπωλίων για μεγαλύτερη κερδοφορία. Αυτή την πολιτική την υπερασπίζεται τόσο με την νομοθετική κατοχύρωση των δικαιωμάτων των αφεντικών τους, όσο και με το ψέμα, την  καπηλεία, τον αποπροσανατολισμό και τον αυταρχισμό.
Έχουν έρθει να Κάνουν την βρόμικη δουλειά και το αποδεικνύουν καθημερινά.
Καλούμε τους εργαζόμενους σε γενικό ξεσηκωμό και αντεπίθεση. Για να αντιμετωπιστεί αυτή η πολιτική χρειάζεται σκληρός ταξικός αγώνας. Το συλλαλητήριο για τις 17 Οκτώβρη για την αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας να είναι η απαρχή των μεγάλων αγώνων της τάξης μας για την ανατροπή της βαρβαρότητας

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
HD Mac:Users:nela:Desktop:DSC_0420.JPG