Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Ολοκλήρωση των γυρισμάτων της ταινίας “ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΕΣ” Παραγωγής Εργατικού Κέντρου Λαυρίου.


Λαύριο 13-9-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ολοκλήρωση των γυρισμάτων της ταινίας “ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΕΣ” Παραγωγής Εργατικού Κέντρου Λαυρίου.

Η σκηνοθεσία είναι των Κώστα Σταματόπουλου και Σήφη Στάμου.
Η ταινία διαδραματίζεται στον εμφύλιο σε μία επαρχιακή ΠΟΛΗ, όπου καλούνται οι νέοι στην στρατολογία προς κατάταξη οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ανήκουν στον ΕΑΜ. Τους δίνεται ένα χαρτί το οποίο πρέπει να υπογράψουν και να αποκηρύξουν μετά βδελυγμίας τον Κομμουνισμό. Ο Ήρωας της ταινίας είναι ένα παλικάρι, που έχει κοντά του ένα φίλο, ο οποίος είναι συναισθηματικά αδύναμος, έτσι καλείται ο ένας να στηρίξει τον άλλο. Μετά από πολλά επεισόδια τα οποία διαδραματίζονται στην ταινία, δεν υπογράφουν το χαρτί αυτό, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν την πορεία χιλιάδων νεαρών στην Μακρόνησο.
Η διεύθυνση φωτογραφίας στην ταινία είναι του Άκη Αποστολίδη, τον ήχο επιμελήθηκε ο Γιώργος Μπιμπίκος, η σκηνογραφία είναι της Άντας Γόντικα.
Η ταινία θα συμμετέχει σε διάφορα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση της.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν σε αυτή την πρώτη προσπάθεια μας, καθώς και την διευκόλυνση που μας παρείχαν το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο και ο Βαγγέλης Κουτσούμπας με το καϊκί του.




“ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΕΣ”

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΗΦΗΣ ΣΤΑΜΟΥ

ΣΕΝΑΡΙΟ
ΘΩΜΑΣ ΜΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΗΧΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΙΜΠΙΚΟΣ
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΝΤΑ ΓΟΝΤΙΚΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ “ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ”
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΠΠΑΣ
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΞΥΛΑΡΔΙΣΤΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΟΥΜΑΚΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΑΡΑΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ


Λαύριο 12-9-2014
Αριθ. Πρωτ. 80

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, για την καλύτερη οργάνωση του πανελλαδικού συλλαλητηρίου που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη πραγματοποιεί σύσκεψη των σωματείων της δύναμης του και καλεί να συμμετέχουν
τον Εμποροεπαγγελματικό σύλλογο Λαυρίου,
Εμποροεπαγγελματικό σύλλογο Κερατέας,
το Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Λαυρίου,
την Λαϊκή Επιτροπή Λαυρεωτικής
την Λαϊκή Επιτροπή  Σαρωνικού,
το Σωματείο του Δήμου Λαυρεωτικής
το Σωματείο του Δήμου Σαρωνικού

Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 7μ.μ  Στο Εργατικό Κέντρο Λαυρίου

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ/ΑΗΣ ΛΑΥΡΙΟΥ-ΚΕΡΑΤΕΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ Ε.Α.Σ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΕΡΑΤΕΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΛΙΕΡΓΑΤΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ 1Η ΝΟΕΜΒΡΗ


Να ακουστεί η φωνή μας δυνατά!
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, τους ανέργους, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους να προετοιμαστούν για νέα, σκληρή σύγκρουση με τους σχεδιασμούς και την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου.
Η επίθεση αφορά τους πάντες!
Ηρθε η ώρα να δοθεί συνολική - καταιγιστική - ενωτική - ταξική απάντηση.
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, γυναίκες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, όλοι μια γροθιά! Να πολιορκήσουμε εργοδοτικές οργανώσεις, υπουργεία, εφορίες, τράπεζες, τον ΟΑΕΔ, όσους ρημάζουν τη ζωή μας.
Να μη δεχτούμε το στράγγισμα και το ξεζούμισμά μας!
Με τους αγώνες μας να επιβάλουμε το δίκιο μας.
Η απάντησή μας να κορυφωθεί με μεγάλο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο, το Σάββατο 1η Νοέμβρη, στο Σύνταγμα, στις 12 μ.
Να διαδηλώσουμε μαζικά και να βροντοφωνάξουμε:
  • Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα!
  • Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας!
  • Να μην αποδεχτούμε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας!
Εργαζόμενε - άνεργε,
Ολο το προηγούμενο διάστημα πάρθηκαν μέτρα που μας εξαθλίωσαν. Στο «σοκ και δέος» της επίθεσης που δεχτήκαμε, δεν ήμαστε προετοιμασμένοι, οργανωμένοι. Πρέπει να ανασυνταχθούμε.
Αγώνες επιθετικοί, μαζικοί, συνεχείς, καλύτερα οργανωμένοι!
Δεν πάμε για να ανακόψουμε μόνο την επίθεση!
Πάμε και για να αποσπάσουμε, να κερδίσουμε. Από εμάς εξαρτάται!
Ούτε η τσιμουδιά ούτε η αναμονή ούτε οι κυβερνητικές εναλλαγές θα προσφέρουν λύτρωση ή άμεση ανακούφιση. Τα μέτρα παραμένουν, τρώνε τα σωθικά μας.
Η λύση βρίσκεται μόνο στους ταξικούς αγώνες, στις διεκδικήσεις, στην αλληλεγγύη, στην καθολική σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα! Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση, στη μαζικότητα, στο δίκιο μας.
Αν η επίθεσή τους προχωρήσει όπως έχουν σκοπό ή όχι, θα εξαρτηθεί από τη στάση μας.
Αν θα δεχτούμε να γίνουμε πρόβατα προς σφαγή ή θα αντισταθούμε.
Να τους τρομάξουμε με την ενότητά μας. Να τους αναγκάσουμε σε υποχώρηση!
Αυτή η μάχη, μας χωρά και μας αφορά όλους!
Ολοι για έναν και ένας για όλους!
Πριν απ' όλα χωράει τον άνεργο που οδηγείται στην εξαθλίωση και αντί για αξιοπρέπεια και δουλειά λαμβάνει υποσχέσεις και 5μηνες κακοπληρωμένες ανάσες, τον άνεργο που μένει εκτός επιδότησης για χρόνια, τον άνεργο των 360 ευρώ. Χωράει τον εργαζόμενο των 586 και των 511 ευρώ, τον εργαζόμενο που είδε το μισθό του να κάνει φτερά, τον εργαζόμενο που δεν πληρώνεται κανονικά.
Χωράει τον εργαζόμενο που εξαναγκάζεται να εργαστεί σε συνθήκες μαύρης εργασίας, χωρίς ένσημα, τον εργαζόμενο που παίζει τη ζωή του κορόνα - γράμματα και δουλεύει χωρίς μέτρα ασφαλείας επειδή αυτά «κοστίζουν», τον εργαζόμενο που εξαναγκάζεται να «συμφωνήσει» να δουλεύει οκτώ ώρες και να πληρώνεται τις δύο, τον εργαζόμενο που πιάνει δουλειά για ένα μήνα και μένει «όμηρος» μήπως και του ανανεώσουν τη σύμβαση. Χωράει τον συνταξιούχο που καταδικάζεται να ζήσει με ένα ξεροκόμματο, τον εργαζόμενο που εξαναγκάζεται να δουλεύει μέχρι να πεθάνει.
Αφορά το σύνολο των εργατικών - λαϊκών οικογενειών!
Είμαστε οι εκμεταλλευόμενοι και είναι οι εκμεταλλευτές!
Η ανεργία θερίζει τις λαϊκές οικογένειες
Αναπαράγουν ανέργους. Εξαθλιώνουν τη ζωή τους.
Η κατάσταση χειροτερεύει συνεχώς. Αυξάνονται οι μακροχρόνια άνεργοι, η νεανική ανεργία φουντώνει. Εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι βρίσκονται εκτός προστασίας, χωρίς επίδομα, χωρίς βοήθεια. Το μέλλον μας, η ζωή των οικογενειών μας δεν μπορεί να είναι τα συσσίτια, οι ουρές στα γραφεία του ΟΑΕΔ και των δουλεμπορικών γραφείων. Δεν μπορεί το άγχος και η αγωνία αν θα έχουμε δουλειά και μεροκάματο να τρώνε τα σωθικά μας.
Μην αποδεχόμαστε την εξαπάτηση και την κοροϊδία! Μην αποδεχόμαστε τη σημερινή κατάσταση.
Αμέτρητα προγράμματα έρχονται για να μας ξεγελάσουν με μια προσωρινή και ελάχιστη ανακούφιση σαρώνοντας τις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς. Ολα λειτουργούν ως άλλοθι για να καθορίζουν οι εργοδότες τους όρους εργασίας όπως θέλουν, χωρίς καμία δέσμευση, για να θησαυρίζουν.
Δεν πρέπει να αποδεχτούμε να σπρώχνονται εκατομμύρια ευρώ στα χέρια των εργοδοτών, να ανακυκλώνουμε τη φτώχεια μας μέσα από τα διάφορα προγράμματα που προσφέρουν λίγους μήνες δουλειάς και με μεροκάματα πείνας.
Να μην αποδεχτούμε το επίδομα ανεργίας να μετατρέπεται μέσω προγραμμάτων σε επιδότηση στους εργοδότες και να τους χαρίζει τζάμπα εργάτες και φτηνή εργασία.
Ουσιαστική προστασία των ανέργων τώρα!
  • Κάλυψη όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία.
  • Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.
  • Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.
  • Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.
Να μη ζήσουμε σε καθεστώς σκλαβιάς!
Η ανεργία δεν αφορά μόνο τους ανέργους. Αφορά συνολικά τους εργαζόμενους. Στην πλειοψηφία των εργατικών - λαϊκών οικογενειών υπάρχουν άνεργοι αλλά και όσοι έχουν εξασφαλίσει ένα κουτσουρεμένο μεροκάματο σήμερα, κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο ανά πάσα στιγμή. Αφορά τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς αγρότες που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική με τις ίδιες συνέπειες στη ζωή τους όπως των εργαζομένων. Αφορά και τους συνταξιούχους που με την πενιχρή τους σύνταξη βοηθάνε τα άνεργα παιδιά τους.
Η ανεργία δεν μπορεί να είναι το μέλλον μας!
Θέλουν τους εργάτες σκλάβους, για να φέρουν την ανάπτυξη και να αυγατίζουν τα κέρδη τους!
Το λαϊκό εισόδημα συνεχώς στην πρέσα!
Η πλήρης απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, η διάλυση των Συλλογικών Συμβάσεων είναι ο κεντρικός δρόμος του κεφαλαίου για την έξοδο από την κρίση.
Οι ατομικές συμβάσεις πρέπει να αποκρουστούν. Να μη γίνουν η κύρια εργασιακή σχέση. Μέσω αυτών προωθείται η διάσπαση των εργαζομένων, το ξεμονάχιασμά τους. Κάθε εργαζόμενος θα βρίσκεται εκτεθειμένος στις ορέξεις της εργοδοσίας που με αποκλειστικό κριτήριο τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας θα φοβίζει, θα εκβιάζει με μισθούς ξεροκόμματα, θα απολύει ελεύθερα, δε θα αποζημιώνει, θα τσακίζει επιδόματα και δικαιώματα.
Η στρατηγική του κεφαλαίου δεν ξεχωρίζει κλάδους, δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. Σε κάθε φάση και χρονική περίοδο περνάει ή κρατάει μέτρα για τη συνέχεια ανάλογα με την αντίσταση που συναντά ή τους ευρύτερους σχεδιασμούς που υπάρχουν.
Αυτή η στρατηγική καθορίζει και την απάντηση της εργατικής τάξης σήμερα και στο μέλλον. Δεν υπάρχει περιθώριο για αναμονή! Η επίθεση πρέπει να αναχαιτιστεί από σήμερα, να υπάρξουν επιθετικοί αγώνες και αιτήματα σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς. Οι εργαζόμενοι μαζί με όσους δεινοπαθούν από την πολιτική των μονοπωλίων πρέπει να αντιτάξουν το δικό τους σχεδιασμό απέναντι στη στρατηγική του κεφαλαίου, έχοντας ως άξονα τις ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας για μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, για δωρεάν Υγεία, Παιδεία και καθολική Ασφάλιση.
Επιβάλλουν πολύχρονο εργασιακό Μεσαίωνα!
Δεν έχουμε άλλη επιλογή!
Να μην παραιτηθούμε από τους σταθερούς όρους εργασίας, από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Αυξήσεις εδώ και τώρα στους μισθούς, στα μεροκάματα, στις συντάξεις.
Να πάρουμε τη ζωή μας, το μέλλον στα χέρια μας.
  • Εδώ και τώρα υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ βασικό μισθό για όλους, ως βάση για αυξήσεις.
  • Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ.
  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση.
  • Να βάλουμε τέρμα στη σύγχρονη γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων.
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.
  • Να αποκατασταθούν οι σταθερές εργασιακές σχέσεις.
  • Οχι στον ΕΝΦΙΑ και τη φοροληστεία.
Το γκρέμισμα του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος είναι αιτία πολέμου!
Το Ασφαλιστικό, η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, οι συντάξεις αφορούν όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους. Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση προχωράνε βήμα βήμα τη συντριβή και τη διάλυση της σύνταξης, την καταστροφή της όποιας κοινωνικής δομής υπήρχε.
Στόχος των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των επιχειρηματιών και του κράτους τους είναι να απαλλαγούν από το δήθεν κόστος της Κοινωνικής Ασφάλισης, από την όποια υποχρέωση έχουν απέναντι στους μοναδικούς παραγωγούς του πλούτου, τους εργαζόμενους και τους απόμαχους της δουλειάς.
Να μην επιτρέψουμε να γκρεμίσουν το όποιο ασφαλιστικό δικαίωμα απέμεινε! Να μην επιτρέψουμε τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα να παραδοθούν στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών επιχειρήσεων, των εμπόρων της Υγείας. Να μην επιτρέψουμε να μην πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές οι επιχειρήσεις και να τα πληρώνουν όλα οι εργαζόμενοι.
Κανένας δεν πρόκειται να μείνει ανέγγιχτος από τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για νέο πετσόκομμα των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, την αύξηση των ορίων ηλικίας, τις παραπέρα περικοπές των παροχών στην Υγεία, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και των επιδομάτων που έχουν απομείνει για τους ανέργους, τα ΑμΕΑ.
Μας θέλουν τελείως απροστάτευτους, φτηνούς και εκμεταλλεύσιμους, να μας χρησιμοποιούν όπως και όποτε θέλουν προς όφελος της κερδοφορίας τους. Αυτή είναι η «ανάπτυξή» τους! Μια ανάπτυξη που δε χωράει τις δικές μας ανάγκες, ούτε τα στοιχειώδη δικαιώματά μας.
Μας θέλουν χωρίς συντάξεις, με τη μαγκούρα στη δουλειά!
Να μην το επιτρέψουμε!
Εδώ και τώρα:
  • Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών.
  • Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που επηρεάζουν την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.
  • Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ.
  • Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.
Είναι ώρα ατομικής και συλλογικής ευθύνης!
Εργαζόμενε, άνεργε, νέα - νέε,
Η ανάπτυξη που προσδοκούν προϋποθέτει την εξαθλίωση και την ανέχεια της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, τη δουλειά - σκλαβιά με μισθούς πείνας, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα μέχρι τα βαθιά γεράματα. Απέναντι στην επίθεση κεφαλαίου και κυβέρνησης ο μόνος δρόμος είναι η οργάνωση του αγώνα, η αντίσταση στην επέκταση της ελαστικότητας και στη μείωση των μισθών, η κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, η υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων.
Να δυναμώσουμε την οργάνωσή μας παντού!
Σε κάθε τόπο δουλειάς, στις σχολές μαθητείας, στη γειτονιά.
Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα! Να αποβάλουμε από τα σωματεία μας τους ξεπουλημένους και συμβιβασμένους, του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Θυμήσου! Οι κατακτήσεις στο παρελθόν έγιναν με αγώνες, με αίμα, με θυσίες. Από πάνω ποτέ και πουθενά δε δόθηκε τίποτα, από καμία κυβέρνηση. Υποχρεώθηκαν από τη λαϊκή πάλη. Και τώρα μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει. Μην περιμένεις σωτήρες!
Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζήσουμε μια ζωή με δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.