Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, της Λαϊκής Επιτροπής, και της ομάδας γυναικών της ΟΓΕ σήμερα Σάββατο 16 Μάρτη, ενάντια στην φτώχεια για την ζωή που μας αξίζει.  Στην συγκέντρωση μίλησε η Ελευθερία Σαΐνίδου από την ομάδα γυναικών της ΟΓΕ και ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαυρίου Συρίγος Βάλσαμος. Στις ομιλίες έγινε αναφορά στα γεγονότα της απεργίας του 1929 όπου έληξε 16 Μάρτη όπου βρήκε νικητές τους μεταλλωρύχους και συνδέθηκε με το σήμερα και την ανάγκη που υπάρχει για ένα  ισχυρό ταξικό κίνημα που με την λαϊκή συμμαχία εργατών, φτωχών αγροτών, επαγγελματιών, νέων και γυναικών, θα είναι ικανό να βάλει φραγμό στην αντιλαϊκή λαίλαπα και θα καταργήσει τους εκμεταλλευτές. Επίσης στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κατήγγειλε την προπαγάνδα που έχει ξεκινήσει στα ΜΜΕ με το ζήτημα της Ιστορίας με αφορμή την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών για την 25η Μαρτίου. Όπως τόνισε τόσο οι κοσμοπολίτες αστοί και αστικό κράτος όσο και οι φασίστες διαστρεβλώνουν την ιστορία και προσπαθούν να την φέρουν στα μέτρα τους για να μην αποκαλύπτονται τα πραγματικά διδάγματα της ιστορίας. Αυτό που διδάσκει η ιστορία είναι η κοινωνική εξέλιξη και η ανειρήνευτη πάλη των τάξεων.  Οι προοδευτικές δυνάμεις εγκλωβίζονται στο σάπιο παρασιτικό σύστημα και απελευθερώνονται με επαναστατικές διαδικασίες. Αυτό κρύβουν οι αστοί πίσω από την ιστορία του τύπου «συνωστισμού της Σμύρνης», αυτό κρύβουν οι φασίστες στα «μαθήματα» ιστορίας μισούς και μισαλλοδοξίας σε μικρά παιδιά. Κοινός σκοπός τους, η διαιώνιση του εκμεταλλευτικού συστήματος. Οι ταξικές δυνάμεις δεν θα παραιτηθούν ποτέ από την υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας και των νομοτελειών της.
Το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται κινητοποίηση των σωματείων και των λαϊκών επιτροπών της ευρύτερης περιοχής για το ζήτημα των κέντρων υγείας και της λειτουργίας τους. 
Λαύριο 16-3-2013

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ


ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!!

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΡΤΗ
11 π.μ στο Άγαλμα μεταλλωρύχων

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΕΜΕΙΣ ΣΚΛΑΒΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ

*16 Μάρτη του 1929 είναι ημέρα νίκης για την εργατική τάξη του Λαυρίου και ολόκληρης της χώρας μιας και  ολοκληρώνεται η Απεργία 46 ημερών και  κερδίζουν αυξήσεις και συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Στην Απεργία σκοτώνεται ένας εργάτης και τραυματίζονται πολλοί. Έτσι κατακτήθηκαν τα δικαιώματά μας με αίμα και θυσία.
Έτσι πάει μπροστά η κοινωνία με ρήξη και σύγκρουση.

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΟΓΕ



Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7 ( Τηλ. 2292025328, 6974010107


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ
ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ:
250 ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. ΡΕΥΜΑ ΦΘΗΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ

Η κυβέρνηση με την τρόικα θέλουν να συνεχιστεί το χαράτσωμα του λαού μέσα από τους ληστρικούς λογαριασμούς της ΔΕΗ. Την ώρα που αυτοί αποφασίζουν για το πως θα μας ληστέψουν και αυτά που δεν έχουμε, η Λαϊκή Επιτροπή με περηφάνια ενημερώνει ότι έφτασε σήμερα 12 Μάρτη  αισίως τις 250 επανασυνδέσεις ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά. Αυτό απαιτεί το λαϊκό συμφέρον, έτσι πράττει το κίνημα του. Με ή χωρίς χαράτσι το ρεύμα είναι πανάκριβο, οπότε μια απάντηση μπορεί να δοθεί ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΡΤΗ 11 π.μ στο Άγαλμα των Μεταλλωρύχων στο ΛΑΥΡΙΟ
 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ
Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό που παράγεται από σύγχρονη τεχνολογία και είναι σε αφθονία. Πρέπει να είναι ένα φθηνό αγαθό στο οποίο πρέπει να έχουν πρόσβαση όλα τα νοικοκυριά. Ένα είναι το εμπόδιο ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ του ιδιώτη που ιδιοποιείται το κοινωνικά παραγόμενο ρεύμα.
Μην ελπίζει κάνεις ότι η κυβέρνηση θα μας απαλλάξει από το χαράτσι μέσο της ΔΕΗ ακόμα και αν γίνει αυτό οι λογαριασμοί με τις νέες αυξήσεις είναι δύσκολο να τους πληρώσουμε, με την οικογένεια όλη στην ανεργία.
Σήμερα απαιτείται οργάνωση του λαού ενάντια στην επίθεση που δέχεται. Ας Σταματήσουμε όλοι το «Κάτι πρέπει να γίνει» γιατί ήρθε η ώρα της ΠΡΑΞΗΣ. Το Σάββατο 16 Μάρτη να υπάρξει παλλαϊκός ξεσηκωμός. Να στείλουμε το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ     

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ


ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΜΑΡΤΗ  6:30μ.μ στο Κέντρο Υγείας

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου καλεί τον λαό του Σαρωνικού σε συγκέντρωση που καλεί η λαϊκή επιτροπή Σαρωνικού ενάντια στο επικείμενο κλείσιμο του Κέντρου Υγείας.
Όπως καταγγέλλεται από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου «Σωτηρία» στα νέα οργανογράμματα του νοσοκομείου δεν συμπεριλαμβάνεται το Κέντρο Υγείας του Καλυβίων.
Αυτό σημαίνει ότι ή πάει για κλείσιμο ή για παραχώρηση σε άλλον φορέα π.χ τον Δήμο ή ΜΚΟ.
Σε αυτή την εξέλιξη οι εργαζόμενοι της περιοχής πρέπει να αντιδράσουν και να μην επιτρέψουν την διάλυση της σημαντικής για την υγεία, υποδομής.
Όλοι όσοι πλήττονται από αυτή την πολιτική που διαλύει την υγεία και την μετατρέπει σε ένα πανάκριβο εμπόρευμα πρέπει να παλέψουν μέσα από τα σωματεία, τις λαϊκές επιτροπές με αποφασιστικότητα, μαζικότητα και με διάφορες μορφές κινητοποιήσεων να αναγκάσουν την κυβέρνηση να κάνει πίσω.
Τα δήθεν όρια που βάζει η τρόικα στην κυβέρνηση οι γελοιότητες των κυβερνώντων ότι «πρώτα εμείς πονάμε» με τα μέτρα, είναι παραμύθια. Στην πραγματικότητα εξυπηρετούν τα αφεντικά τους και τους αρέσει να παίρνουν μπράβο και άριστα στις συναντήσεις με τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές. Αυτή είναι η δημοκρατία των λίγων. 
Οι εργαζόμενοι πρέπει να μην έχουν εμπιστοσύνη στις δημοτικές αρχές, οι οποίες ενώ φαίνονται ενωμένες για να παλέψουν από κοινού την λειτουργία όλων των Κέντρων Υγείας, στην πραγματικότητα λειτουργούν υπόγεια και προσπαθούν με όλους τους τρόπους να κρατήσουν το δικό τους «μαγαζί» (στην προκειμένη περίπτωση το Κέντρο Υγείας) ανοικτό και οι άλλοι να πάνε να πνιγούνε.
Επίσης στην όποια αντιπαράθεση αναπτύξουν με την κυβέρνηση, δεν βάζουν επί της ουσίας τα ζητήματα που αφορούν την υγεία, όπως το ζήτημα της δωρεάν εξέτασης όλων, την θεώρηση των βιβλιαρίων σε όλους τους άνεργους, την μη ιδιωτικοποίηση της υγείας. Οι περισσότεροι καίγονται να γίνουν διαχειριστές και της υγείας στην περιοχή τους, απαλλάσσοντας το κράτος από την υποχρέωση για χρηματοδότηση της υγείας και την επιβάρυνση του κόστους  της όποιας πρωτοβάθμιας φροντίδας να την φορτώνεται ο ασθενής και οι δημότες μέσω των δημοτικών τελών.  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
·      Την πλήρη λειοτουργία όλων των κέντρων υγείας της περιοχής επί 24ωρου
·      Πρόσληψη τώρα όλου του αναγκαίου Ιατρικού-Νοσηλευτικού και Διοικητικού προσωπικού, με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας (επικουρικοί, συμβασιούχοι, εργαζόμενοι μέσω ΜΚΟ κ.λ.π) ή μέσω ιδιωτικών εταιριών.
·      24ωρη λειτουργία, δωρεάν για όλους. Κατάργηση των εισιτηρίων.
·      Καμμία συγχώνευση ή κατάργηση κλινικής, τμήματος, δημόσιας μονάδας υγείας-πρόνοιας. Καμμία διαθεσιμότητα ή απόλυση. Μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας και μαζικές προσλήψεις.
·      Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους, χωρίς προϋποθέσεις. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε υγεία-πρόνοια.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 6:30μ.μ στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Λαύριο 11-3-2013