Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
10-8-2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 7:30μμ ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ 3ΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΟΥΛΜΑΝ 5:30μμ ΑΠΟ ΑΓΑΛΜΑ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρνει για ψήφιση στη Βουλή, μέσα στο Δεκαπενταύγουστο και με διαδικασίες εξπρές, το νέο 3ο μνημόνιο που αποτελεί έναν πραγματικό όλεθρο για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού.

Το μνημόνιο Τσίπρα, είναι ένα νέο βαρύ πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που ξηλώνει ότι έχει απομείνει όρθιο σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δίνει ένα ακόμα χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα, επιταχύνει τις διαδικασίες των ιδιωτικοποιήσεων στρατηγικών υποδομών και του ορυκτού πλούτου χτυπάει τη φτωχή αγροτιά. Το νέο μνημόνιο δεσμεύεται να υλοποιήσει απαρέγκλιτα ότι έχει ψηφιστεί από τα προηγούμενα μνημόνια, του 2010 και του 2012 και να προσθέσει νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Ιδιαίτερα για τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό περιλαμβάνεται η εφαρμογή όλων των αντεργατικών ρυθμίσεων των δύο προηγούμενων μνημονίων και επιπρόσθετα το χτύπημα των ΣΣΕ και της μετενέργειας, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και η πλήρης ανταποδοτική σχέση εισφορών-παροχών με συνέπειες στη μείωση των συντάξεων και στις παροχές υγείας-πρόνοιας καθώς και μια σειρά άλλα μέτρα. Οι σαφείς αντιλαϊκές δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβρη, στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2016-2019.
Στον αντίποδα, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξασφαλίζει γενναία χρηματοδότηση πολλών δις ευρώ, για τις τράπεζες και τους επιχειρηματικούς ομίλους, αποδεικνύοντας ότι η σκληρή διαπραγμάτευση έγινε προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων, οι οποίοι πανηγυρίζουν άλλωστε για τη κατάληξη της διαπραγμάτευσης και τη συμφωνία.

Κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα δε μπορεί να κρύψει πια τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Τη στήριξη που προσφέρουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι. Η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων καθώς και η συμμετοχή στην ΕΕ, δε συμβαδίζει με τα λαϊκά συμφέροντα. Απαιτείται αναμέτρηση και ρήξη με το δρόμο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, αλλιώς οι θυσίες θα συνεχίζουν αμέτρητες για την εργατική τάξη και όλο το λαό.
Δεν πρέπει να χαθεί στιγμή. Καμία ανοχή. Δε χωρά απογοήτευση και εφησυχασμός. Στην επίθεση κυβέρνησης- ΕΕ - επιχειρηματικών ομίλων απαντάμε με οργάνωση και αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, στους επιχειρηματικούς ομίλους, στις εργατογειτονιές. Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ, τα Ταξικά Συνδικάτα, τις Επιτροπές Αγώνα, τις Λαϊκές Επιτροπές. Η προοπτική βρίσκεται στους ισχυρούς ταξικούς αγώνες και σε μια ισχυρή Λαϊκή Συμμαχία που θα διεκδικήσει ο λαός μας να απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει, απαλλαγμένος από την ΕΕ και τους καπιταλιστές που τον εκμεταλλεύονται.
Δίνουμε αγωνιστική απάντηση στο νέο μνημόνιο-λαιμητόμο, με τη μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 13 Αυγούστου και ώρα 7.30 μ.μ. στην Ομόνοια. Δε δίνουμε καμία συναίνεση στα βάρβαρα μέτρα να ακυρωθούν σε κάθε τόπο δουλειάς και γειτονιά.

Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο σκληρούς αγώνες.
Βάζουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις.
Mπορούμε να καταργήσουμε αντιλαϊκούς νόμους και αφεντικά
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 5ΜΗΝΑ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 10-8-2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Προς τους Εργαζόμενους στα 5μηνα στους Δήμους
Συνέλευση την Πέμπτη 13 Αυγούστου 7:30μμ στο Εργατικό Κέντρο

Συνάδελφοι, Σωματεία και Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ από τον κλάδο των ΟΤΑ εδώ και χρόνια έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας (5μηνα) είτε μέσω των ΜΚΟ είτε μέσω του ΟΑΕΔ. Διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Η προσπάθεια των κυβερνήσεων να ξεγελάσουν την ανεργία μέσα από εργασιακές σχέσεις γαλέρας αλλά και η αξιοποίηση από Δημάρχους αυτού του τζάμπα προσωπικού για να καλύψουν τα κενά των Δήμων, βρήκαν απέναντι τις ταξικές δυνάμεις οι οποίες αφού εξηγούσαν ότι είναι αντίθετες σε αυτές τις εργασιακές σχέσεις την ίδια ώρα έδιναν τη μάχη να υπερασπιστούν σε κάθε Δήμο τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα αυτών των συναδέλφων.
Με την έναρξη του φετινού προγράμματος (Ιούλης 2015) οι ταξικές δυνάμεις βρέθηκαν ξανά στην πρώτη γραμμή. Με τα πρώτα εργατικά ατυχήματα συναδέλφων στα 5μηνα, έκαναν άμεσα παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας αναδεικνύοντας τόσο το προσωπικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε σε συναδέλφους όσο και το συνολικό ζήτημα της υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία. Για τα τρία εργατικά ατυχήματα στους Δήμους Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Λάρισας εξασφαλίσαμε ότι κανένας συνάδελφος από αυτούς δεν θα χάσει την θέση του και ταυτόχρονα θα πληρώνονται μέχρι να αποκατασταθεί η υγεία τους.
Επίσης εξασφαλίσαμε δεσμεύσεις από το υπουργείο Εργασίας που θα αποτυπωθούν και σε συγκεκριμένη εγκύκλιο, ότι:
Α. Οι συνάδελφοι στα 5μηνα δικαιούνται αναλογική άδεια 10 ημερών καθώς και κάθε άλλου είδους άδεια που ισχύει για κάθε εργαζόμενο (αναρρωτική κλπ).
Β. Οι συνάδελφοι στα 5μηνα δεν επιτρέπεται να απασχολούνται Κυριακές, αργίες ή νύχτα. Η εργασία το Σάββατο επιτρέπεται μόνο αν δοθεί ρεπό την επόμενη βδομάδα.
Γ. Οι συνάδελφοι στα 5μηνα που απασχολούνται σε καθαριότητα, πράσινο νεκροταφεία, ύδρευση, εργάζονται 32 ώρες, δικαιούνται υποχρεωτικά ημερήσια παροχή γάλακτος καθώς και μέσα ατομικής προστασίας.
Δ. Οι συνάδελφοι στα 5μηνα αν συμφωνήσουν να απασχοληθούν σε εργασίες επικίνδυνου και ανθυγιεινού χαρακτήρα (πχ. καθαριότητα) αυτό επιτρέπεται μόνο αν ο εργοδότης Δήμος καλύπτει όλα τα δικαιώματα που προκύπτουν για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας δηλαδή ασφάλιση στα ΒΑΕ, επίδομα ανθυγιεινής εργασίας 150 ευρώ, κλπ.
Επειδή η εργοδοτική αυθαιρεσία κυριαρχεί και στους Δήμους για να κατοχυρώσουμε την εφαρμογή των παραπάνω χρειάζεται σε κάθε Δήμο οι συνάδελφοι να γραφτούν στα σωματεία, να φτιαχτούν στο πλάι των Σωματείων, Επιτροπές Αγώνα των συναδέλφων στα 5μηνα και όλοι μαζί να δίνουμε καθημερινά τη μάχη για ίσα δικαιώματα για ίση εργασία, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου σας καλεί σε συνέλευση την Πέμπτη 13 Αυγούστου στις 7:30μμ για να οργανώσουμε την υπεράσπιση της ζωής μας

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 10-8-2015

ΔΕΛΤΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ
ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ 3Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ



Συνάδελφοι, η κυβέρνηση βιάζεται να φέρει στην βουλή το 3ο μνημόνιο, το οποίο φέρνει την σάρωση των εναπομείναντα δικαιωμάτων μας. Ο Πελέκης θα είναι για ακόμα μια φορά βαρύς για τους εργαζόμενους τους συνταξιούχους και τους μικρομεσαίους. Ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει και εμπαίζει τον λαό όταν λέει ότι τα μέτρα θα είναι κοινωνικά δίκαια. Τράπεζες, δανειστές, και επενδυτές για άλλη μια φορά θα είναι οι κερδισμένοι, ενώ εμείς θα μοιράσουμε δίκαια την φτώχεια μας, μιας και στο όνομα της κοινωνικής δικαιοσύνης από εδώ και πέρα θα πεινάνε και όσοι εργάζονται...
Καμία αυταπάτη καμία αναμονή. Απαντάμε με μαζική συγκέντρωση την ημέρα ψήφισης του 3ου μνημονίου. Οργανώνουμε την πάλη για σύγκρουση με την δικτατορία του κεφαλαίου και τις κυβερνήσεις τους. Έχουμε την δύναμη μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε. Οι αυτοί (τραπεζίτες, εφοπλιστές, βιομήχανοι, ΕΕ, κυβερνήσεις) ή εμείς (εργάτες, αγρότες, μικρομεσαίοι, λαϊκή οικογένεια).     

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ