Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΚΟΒΟΥΝ ΡΕΥΜΑΤΑ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ

Το πλεόνασμα , τα πανηγύρια για την έξοδος στις αγορές, για την ανάπτυξη που έρχεται, δεν φαίνεται να ακούμπησαν στο παραμικρό μια πολύτεκνη μονογονεϊκή οικογένεια που βρήκε το ρεύμα της κομμένο...
Αυτή είναι η ανάπτυξή τους, χιλιάδες οικογένειες χωρίς ρεύμα την ίδια ώρα που «ιδρώνουν» κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για φτηνό ρεύμα στους καπιταλιστές για περισσότερα κέρδη. Το εργατικό κίνημα, οι ταξικές δυνάμεις δεν θα αφήσουν καμία οικογένεια χωρίς ρεύμα. Καλούμε τον λαό σε οργάνωση, σε πάλη με ταξική συνείδηση, ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου που μετά τις εκλογές θα είναι λυσσαλέα.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ




10-4-2014

Η δικαστική απόφαση που καταδικάζει 24 αγωνιστές χαλυβουργούς σε 21 εως 23 μήνες φυλακή, δείχνει την ταξικότητά της δικαιοσύνης  και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί, θέλει να επιβάλει το: Νόμος είναι το δίκιο του αφεντικού, επηρεασμένη από το δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης. Τέτοιοι αγώνες δεν μπορούν να λερωθούν από την συκοφαντία και τις δικαστικές διώξεις, γιατί χαράσσουν βαθιά σημάδια στην καρδιά της εργατικής τάξης που μένουν ως φάρος ελπίδας για το σύνολο των κολασμένων. Τιμή μας που στηρίξαμε τους ηρωικούς χαλυβουργούς στον μεγαλειώδη τους 9μηνο αγώνα. Οι καταδίκες των αστικών δικαστηρίων είναι τιμητικά παράσημα ταξικού αγώνα.
ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ
Πριν 50 χρόνια το 1964 ξέσπασε μια μεγάλη απεργία των κλωστοϋφαντουργών του εργοστασίου Καρέλλα. Η κυβέρνηση της Ένωσης Κέντρου με πρωθυπουργό τον Γεώργιο Παπανδρέου στέλνει πάνω από χίλιους αστυνομικούς, καταστέλλει άγρια την απεργία και στέλνει στα νοσοκομεία πάνω από 20 σοβαρά τραυματίες. Η διοίκηση του σωματείου διώκεται και πάει φυλακή. Μάλιστα η δίωξη του προέδρου, Δημήτρη Αγγελάκη  είναι μη εξαγοράσιμη. Η απεργία εκείνη είναι η αφορμή όπου το εργατικό κέντρο Λαυρίου πείρε την απόφαση να προχωρήσει σε ανάδειξη της ιστορικής ταξικής μνήμης της περιοχής του Λαυρίου.
Η απόφαση εναντίον των χαλυβουργών ξυπνάει μνήμες, ενώ δείχνει ότι η ταξική πάλη οξύνεται και ο αντίπαλος χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να καταστείλει την αντίστασή μας στην βαρβαρότητα. Η οργάνωση στα σωματεία, οι συλλογικές αποφάσεις, η ταξική αλληλεγγύη είναι τα όπλα μας και τα δίδαξε με τον καλύτερο τρόπο ο 9μηνος αγώνας των χαλυβουργών.  
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ