Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ





Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα,
έλληνες και μετανάστες,

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ 11π.μ στο ΛΑΥΡΙΟ (Αγαλ.Μετ/ρυχων)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ
Π Α Ν Ε Λ Λ Α Δ Ι Κ Ο    Σ Υ Λ Λ Α Λ Η Τ Η Ρ Ι Ο
ΣΑΒΒΑΤΟ  1η  ΝΟΕΜΒΡΗ
στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, στις 12:00
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 9:30π.μ από ΛΑΥΡΙΟ (Αγαλ. Μετ/ρυχων)
l  Για τα προβλήματα των ανέργων και των οικογενειών τους
l  Για την Κοινωνική Ασφάλιση, τις συντάξεις, την υγεία
l  Για τους μισθούς και τα μεροκάματα

Το Συνδικάτο Οικοδόμων καλεί τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους στις κατασκευές, τους άνεργους, μαζί με τις οικογένειές τους, να δώσουν μαχητικό «παρών» στο Σύνταγμα.
Να στείλουμε μήνυμα ότι δε συμβιβαζόμαστε με τη μιζέρια, την ανεργία, τα χαμηλά μεροκάματα, την απληρωσιά.
     Να απαιτήσουμε ΤΩΡΑ:
Μέτρα για την ανακούφιση των ανέργων

4    Επίδομα ανεργίας 600 €.
4  Ο χρόνος ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος, χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και η εργοδοσία.
4  Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους άνεργους και τις οικογένειές τους.
4  Αναγνώριση των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων για να αποτραπεί ο κίνδυνος χιλιάδες οικοδόμοι να βρεθούν χωρίς προϋποθέσεις για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος,
λόγω της μεγάλης ανεργίας που βιώνει ο κλάδος.
4  Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι ανέργου.
4  Μείωση 30% των τιμολογίων των πρώην ΔΕΚΟ και απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος, σταθερού τηλεφώνου.
4  Δωρεάν μετακίνηση στις αστικές συγκοινωνίες με την κάρτα ανεργίας.
4  Να καταργηθεί ο περιορισμός για τα παιδιά των ανέργων που δεν γίνονται δεκτά στους παιδικούς σταθμούς.


Αγωνιζόμαστε:   Για αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας, στη βάση της κάλυψης των αυξημένων λαϊκών αναγκών, με κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, σύγχρονες λαϊκές κατοικίες.
l  Για σταθερή και μόνιμη δουλειά, με μεροκάματα και μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας.

Προειδοποιούμε ότι:  Δεν θα επιτρέψουμε στο αντεργατικό οπλοστάσιο που απέκτησαν οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι, οι μεγαλοεργολάβοι, να προστεθούν νέα αντιλαϊκά μέτρα που σχεδιάζει για λογαριασμό τους η κυβέρνηση.
Είναι ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ Η προώθηση νέων αντεργατικών αλλαγών και παρεμβάσεων στα όρια και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.
Η προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει εμπόδια στη λειτουργία των συνδικάτων και στο δικαίωμα της απεργίας.
Συνάδελφοι,
Η μαζική συμμετοχή του κλάδου στο συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη είναι επιβεβλημένη.
Η αποτροπή των αντεργατικών μέτρων, οι λύσεις που θα δίνουν ανακούφιση στη ζωή μας, περνάνε μέσα από το δυνάμωμα του αγώνα. Μόνο η οργανωμένη ταξική πάλη, η αποφασιστικότητα μπροστά στις υπαρκτές δυσκολίες, μπορεί να ανησυχήσει το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό. Μπορεί όχι μόνο να βάλει εμπόδιο στους αντεργατικούς σχεδιασμούς, αλλά να συμβάλλει στην απόσπαση καταχτήσεων.
Το παράδειγμα των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ της Αθήνας, που απέσπασαν αυξήσεις 20% σε μισθούς και μεροκάματα, αποδεικνύει ότι:
Υπάρχουν δυνατότητες στα πλαίσια της οργανωμένης πάλης. Με επιμονή, ταξική ενότητα και αποφασιστικότητα οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ κατάφεραν κάτι που πριν λίγο καιρό φαινόταν πολύ δύσκολο.
Ό,τι έχουμε κερδίσει, όσα βάσανα έχουμε ξεφορτώσει από τις πλάτες μας, το καταφέραμε με το δικό μας αγώνα. Όταν βάλαμε στην άκρη φωνές και επιχειρήματα που μας καλούσαν «να μείνουμε φρόνιμοι, να είμαστε λογικοί στις απαιτήσεις μας, να προσδοκούμε λύσεις από τους φιλεύσπλαχνους εργοδότες και το αστικό κράτος».
Απάντησή μας είναι ο Αγώνας.
Να ξεσηκωθούμε. Να οργανωθούμε. Να υπερασπίσουμε τη ζωή μας.
l  Δεν αντέχουμε να ζούμε με 30 ευρώ μεροκάματο, που εξανεμίζεται στα εισιτήρια, τους φόρους, στους γιατρούς και τα φάρμακα.
l  Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα, ούτε με την ελεημοσύνη.
Συνάδελφοι,
Γυρίστε την πλάτη σας στην κυβέρνηση και σε αυτούς που συναγωνίζονται για το ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Οι υποσχέσεις τους δε δίνουν απάντηση στα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων.
§  Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με τα προγράμματα της ΕΕ που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια στη χώρα μας. Αυτά τα προγράμματα δίνουν ζεστό χρήμα στους εργοδότες και ψίχουλα στους εργαζόμενους, που περιπλανιούνται από πρόγραμμα σε πρόγραμμα, περιμένοντας μήνες να πάρουν τα χρήματά τους, χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα.
§  Τα μεροκάματα δεν θα αυξηθούν χωρίς αγώνα και σύγκρουση με την εργοδοσία.

Δεν έχουμε ευθύνη εμείς για τη σημερινή βαρβαρότητα που ζούμε.
Έχουμε όμως ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ:
για να σπάσουμε τα δεσμά της σύγχρονης σκλαβιάς,
για ανάπτυξη που θα ικανοποιεί τις δικές μας ανάγκες.
Καλούμε όλους τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους στις κατασκευές,
Να δώσουμε βροντερό «παρών» στο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ,
την 1η ΝΟΕΜΒΡΗ, στις 12:00, στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
Να βάλουμε θεμέλια για μεγαλύτερους αγώνες που θα φέρουν νικηφόρα αποτελέσματα μέχρι την απαλλαγή από το γερασμένο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά την ανεργία, τη φτώχεια και την ανέχεια.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2014 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ




Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα οικονομικά των κομμάτων όχι μόνο δεν έχει στόχο την αντιμετώπιση της διαπλοκής επιχειρηματικών οικονομικών συμφερόντων με τα πολιτικά κόμματα και βουλευτές, όπως υποκριτικά ισχυρίζονται, αλλά αντίθετα τη νομιμοποιεί θεσμοθετώντας τις συναλλαγές κομμάτων και βουλευτών με τους επιχειρηματικούς ομίλους θεσπίζοντας μάλιστα και έκπτωση στο 100% των σχετικών ποσών από το φορολογητέο εισόδημα των επιχειρηματιών – χρηματοδοτών.
Την ίδια στιγμή προσπαθεί να περιορίσει τη δυνατότητα, κόμματα που στηρίζονται οικονομικά από το λαό να απευθύνονται σε αυτόν για την οικονομική τους στήριξη και λειτουργία, θεσμοθετώντας το φακέλωμα των μελών και φίλων ενός κόμματος που από το υστέρημά τους επιθυμούν να το ενισχύσουν οικονομικά επιβάλλοντας την αναγραφή των στοιχείων τους και του ΑΦΜ ή του αριθμού της αστυνομικής τους ταυτότητας, ακόμα και για μια συνδρομή ή οικονομικά ενίσχυση 2-5 ευρώ.
Τα παραπάνω αποσκοπούν στον περιορισμό της πολιτικής δράσης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και αποτελεί μέρος της συνολικής πολιτικής για την καταστολή των αγώνων του εργατικού – λαϊκού κινήματος και των μέτρων που ετοιμάζονται σε βάρος της λειτουργίας και δράσης των συνδικαλιστικών οργανώσεων και του δικαιώματος της απεργίας.
Είναι υποχρέωση όλων των εργαζομένων και του λαϊκού κινήματος να αντιταχθεί σε αυτούς τους σχεδιασμούς, να απαιτήσει, να παλέψει να μην ψηφιστεί και να μην εφαρμοστεί.
Η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων Λαυρεωτικής εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση σε αυτούς τους σχεδιασμούς και καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και τους βουλευτές να το καταψηφίσουν στη Βουλή.
Σε κάθε περίπτωση εκφράζουμε την καταδίκη μας σε αυτές τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και δηλώνουμε τη διάθεσή μας να αγωνιστούμε για να μην εφαρμοστεί.

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ

Λαύριο 23-9-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ



Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22 Σεπτέμβρη η σύσκεψη που Κάλεσε το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, των σωματείων, λαϊκών επιτροπών, επαγγελματοβιοτεχνών συνταξιούχων και γυναικών. Αποφασίστηκε το πρόγραμμα δράσης με σκοπό την επαφή με περισσότερους εργαζόμενους και ανέργους σε χώρους εργασίας και στον ΟΑΕΔ, με σκοπό την μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στο Λαύριο στις 4 Οκτώβρη 11π.μ στο Άγαλμα των μεταλλωρύχων και την μεγαλύτερη δυνατή συστράτευση των δυνάμεων για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην αυτοτελή δράση του Κάθε σωματείου και την ενημέρωση του Κάθε κλάδου μέσα από συσκέψεις και συνελεύσεις.



ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ