Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΓΕΙΑ- ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ




Λαύριο 27-1-2014


        
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου πραγματοποίησε σήμερα Δεύτερα 27 Ιανουαρίου 5:30μ.μ  σύσκεψη των σωματείων και λαϊκών επιτροπών και εξετάσθηκε η κατάσταση στην Υγεία και τα νέα αντιδραστικά μέτρα που προωθούνται, που θα φέρουν την ακόμη μεγαλύτερη χειροτέρευση της κατάστασης στα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία.
Στην σύσκεψη μπήκε ένας προγραμματισμός δράσης για την ενημέρωση των μελών των σωματείων και του λαού της περιοχής καθώς και συλλαλητήριο την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου  την Τρίτη 4 Φλεβάρη . Επίσης αναπτύχθηκε η συζήτηση για το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά με την ανεργία. Μπήκε προγραμματισμός για παρεμβάσεις στο ΙΚΑ για την σφράγιση όλων των βιβλιαρίων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καθώς και παρεμβάσεις στον ΟΑΕΔ, και για την οργάνωση επιτροπών εργαζομένων που δουλεύουν σε ΜΚΟ και δεν πληρώνονται. 
Το πλαίσιο αιτημάτων για την Υγεία που συζητήθηκε και καταλήξαμε από κοινού είναι:
αποκλειστικά δημόσιο και απολύτως δωρεάν σύστημα   ΠΦΥ για όλο το λαό. Όλα τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ να στελεχωθούν με επαρκή υγειονομικό προσωπικό όλων των βασικών ειδικοτήτων, με μόνιμη, πλήρη και  αποκλειστική  απασχόληση,  να  εξοπλιστούν  και  να  εφοδιαστούν  με  επαρκές  υγειονομικό προσωπικό  και  να  μετατραπούν  σε  αποκλειστικά  δημόσια  και  δωρεάν  Κέντρα  Υγείας.
Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας και των ασφαλιστικών  ταμείων  από  τον  κρατικό  προϋπολογισμό.  Να  καταργηθούν  οι  πληρωμές  των ασθενών  και  κάθε  ισοδύναμο  μέτρο  καθώς  και  η  επιχειρηματική  δράση  στην  Υγεία.
Μαζικές  προσλήψεις  μόνιμου  και  αποκλειστικής  απασχόλησης  επιστημονικού  και υγειονομικού προσωπικού. Μονιμοποίηση των εργαζομένων στα εργολαβικά συνεργεία, όλων των συμβασιούχων.
Ουσιαστικά  μέτρα  προστασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς, πρόσληψη γιατρού  εργασίας και  τεχνικού  ασφάλειας.
Να  πληρωθούν  άμεσα  όλα  τα  δεδουλευμένα  σε  όλους  τους  κλάδους.  Να  καλυφθούν  οι απώλειες  στους  μισθούς  και  πλήρη  ασφαλιστικά  δικαιώματα.
Να  σφραγιστούν  ΤΩΡΑ  τα  βιβλιάρια  όλων  των  ανασφάλιστων,  να  καλυφθούν  όλοι  οι εργαζόμενοι  στα  «κοινωφελή  προγράμματα»  και  στα  προγράμματα  μαθητείας  ή  πρακτικής  άσκησης.
Σταθερό  5ήμερο  -  6ωρο  -  30ωρο.  Μία  εφημερία  την  εβδομάδα  για  τους  γιατρούς.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ