Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

ΣΠΟΤ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



Λαύριο 8/7/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΔΕΗ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΛΑΪΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Πριν λίγες μέρες η ΔΕΗ ξεκίνησε μια διαφημιστική καμπάνια με την οποία ενημερώνει τους πελάτες της ότι αν προλαβαίνουν να πληρώσουν τον λογαριασμό πριν λήξει, τότε έχουν έκπτωση 15%. Αυτό μας ενημέρωνε το πρωτοσέλιδο κυβερνητικής εφημερίδας δείχνοντας έτσι το «κοινωνικό» πρόσωπο της εταιρίας. Αυτό το μέτρο φυσικά δεν έχει κανένα αντίκρισμα στα φτωχά-λαϊκά στρώματα γιατί η συντριπτική πλειοψηφία πληρώνει καθυστερημένα, μιας και φτύνει αίμα να πάρει τα βασικά για την διαβίωση πληρώνοντας κυρίως με έναντι για να συνεχίσει να έχει το αναγκαίο κοινωνικό αγαθό που λέγεται ρεύμα.
Τα διάφορα μέτρα για δήθεν πολλές δόσεις μέχρι τέλος Ιουλίου, για διακανονισμό, είναι και αυτά για λίγους μιας και ξεχωρίζει τους πελάτες της σε «καλούς» και «κακούς» σε αυτούς που τους κόπηκε το ρεύμα παλαιότερα, βρήκαν κάποια λεφτά και έκαναν διακανονισμό και σε αυτούς που τους έκοψαν το ρεύμα, δεν βρήκαν λεφτά για διακανονισμό, επανασύνδεσαν το ρολόι με κινητοποίηση των λαϊκών επιτροπών. Αυτούς τους τελευταίους τους ζητάνε τα μισά λεφτά μπροστά και τα άλλα σε δέκα δώσεις. Έτσι με αυτό τον τρόπο η συντριπτική πλειοψηφία δεν μπορεί να έχει την πρόσβαση σε πολλές δώσεις. Επίσης τα στενά όρια του κοινωνικού τιμολογίου «πέταξαν» έξω χιλιάδες οικογένειες με πολλαπλά προβλήματα. Η ΔΕΗ προχώρησε ακόμα σε ένα παραπέρα βήμα εκβιασμού των λαϊκών οικογενειών μιας και τα «φουσκωμένα» τιμολόγια τα δίνει σε εισπρακτικές εταιρίες.
Τα παραδείγματα είναι πολλά με ανθρώπους καρκινοπαθείς, διαβητικούς, πολύτεκνους να συνεχίζουν να βλέπουν τα συνεργεία της ΔΕΗ να τους κόβουν το ρεύμα ή να ζουν με τον φόβο ότι κάποια στιγμή θα μείνουν στο σκοτάδι.
Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέναντι στον εξαντλημένο λαό από την ληστρική πολιτική τους, όταν την ίδια ώρα παίρνουν μέτρα μείωσης της φορολογίας στο μεγάλο κεφάλαιο, όπως η κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο για τις επιχειρήσεις.
Τελευταίο δείγμα αυτής της κατάστασης είναι η διακοπή ρεύματος σε οικογένεια με καρκινοπαθή και διαβητικό, στο Κορωπί.
Απαιτούμε:
·      Την διεύρυνση του μέτρου του κοινωνικού τιμολογίου, στην Κάλυψη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
·      Να μπουν στην ρύθμιση των 36 δόσεων όλα τα λαϊκά νοικοκυριά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·      Να αυξηθούν οι δώσεις και να κουρευτούν «φουσκωμένα» τιμολόγια πολύτεκνων, ανέργων και ευπαθών ομάδων.   
·      Να μην κόβεται το ρεύμα τους καλοκαιρινούς και χειμερινούς μήνες.
·      Να διαγραφή το χρέος από τα τιμολόγια πολύτεκνων, ανέργων και ευπαθών ομάδων. Να μην επιτραπεί σε δικηγορικά γραφεία-εισπρακτικές εταιρίες να ενοχλούν τους οφειλέτες. 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ ΝΑΤΟ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 4/7/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Εργαζόμενοι – Εργαζόμενες, Νέοι και Νέες,
Στις 8-9 Ιουλίου 2016 πραγματοποιείται στη Βαρσοβία Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ για να πάρει ακόμα πιο επικίνδυνα μέτρα, σε βάρος των λαών μας, στο πλαίσιο των γενικότερων ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ιδιαίτερα των ανταγωνισμών με τη Ρωσία.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, πιστό στους αγώνες ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους την αδικία και την εκμετάλλευση, συμμετέχει στην πορεία διαμαρτυρίας που διοργανώνει  η ΕΕΔΥΕ την Πέμπτη 7 Ιούλη στα  Προπύλαια 8μμ. Η αναχώρηση θα γίνει με πούλμαν 6μμ από το άγαλμα Μεταλλωρύχων.
Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί:
·      Η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού στρατιωτικών δυνάμεων και σύγχρονων όπλων στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη, στις χώρες της Βαλτικής.
·      Η ενίσχυση της παρουσίας ναυτικών δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα, την Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο, το Αιγαίο.
·      Η ανάπτυξη της λεγόμενης Πυραυλικής Ασπίδας στην Πολωνία και τη Ρουμανία για να έχει το πλεονέκτημα της απειλής του πρώτου πυρηνικού πλήγματος σε περίπτωση πολεμικής αναμέτρησης με τη Ρωσία, χωρίς το ρίσκο της ρωσικής πυρηνικής απάντησης.
Πρόκειται για επικίνδυνους σχεδιασμούς που μετατρέπουν την Ευρώπη σε θέατρο πυρηνικού ολοκαυτώματος.
Η ισχυροποίηση της πολιτικο-στρατιωτικής συνεργασίας του ΝΑΤΟ με την Ευρωπαϊκή Ένωση για να διαμορφωθεί ένα δολοφονικό μπλοκ δυνάμεων που θα χρησιμοποιηθεί την επόμενη περίοδο για νέους πολέμους και επεμβάσεις.
Ο κίνδυνος γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου χτυπάει την πόρτα μας. Να αντιδράσουμε τώρα πριν είναι αργά.
Να βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. ΟΧΙ στην εμπλοκή της χώρας μας 
Η κυβέρνηση έφερε την Νατοϊκή αρμάδα στο Αιγαίο δήθεν για τους πρόσφυγες. Όλοι τώρα ξέρουν ότι οι νατοϊκοί ήρθαν για να εξυπηρετήσουν τους γενικότερους πολεμικούς σχεδιασμούς τους που έχουν να κάνουν με τον πόλεμο στην Συρία.
Όλοι στη συγκέντρωση στα Προπύλαια, την Πέμπτη 7 Ιούλη στις 8 μ.μ., και στην πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία
·      Να καταδικάσουμε αποφασιστικά το ΝΑΤΟ και τη Σύνοδο Κορυφής στη Βαρσοβία, που θα πάρει νέες φονικές αποφάσεις.
·      Να καταγγείλουμε την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εμπλέκει τη χώρα μας, το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.
·      Να βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους – Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις. Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
·      Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. 
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΟΥΛΗ



Λαύριο 1/7/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 Ιούλη 12 το μεσημέρι.
Αναχώρηση από το Εργατικό Κέντρο 10πμ 

Οι συνθήκες γαλέρας που έχουν δημιουργηθεί στους χώρους εργασίας, με την νομοθετική θωράκιση του «Νόμος είναι το δίκαιο του καπιταλιστή» από τις κυβερνήσεις προηγούμενες και τωρινές, έχει δημιουργηθεί μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων.
Απληρωσιά δυο, τρεις μήνες ή και περισσότερο, πιέσεις για μείωση των μισθών στα κατώτερα όρια, αυτά των 400 ευρώ, εκμετάλλευση με υπερωριακή απασχόληση χωρίς πληρωμή, κλεμμένες άδειες, ρεπό, αργίες. Οι εκβιασμοί πάνε και έρχονται.
Παραδείγματα:
Στα ΕΑΣ πληρώνονται με έναντι τους χρωστάνε σχεδόν δύο μήνες. Σεκιούριτι στα ΕΑΣ τους χρωστάνε δεδουλευμένα, τους κάνανε πρόταση για 430 ευρώ, αν δεν την δεχτούνε θα τους απολύσουν και θα πάρουν κάτω των 24 ετών, όταν οι εργαζόμενοι είπαν ότι έχουν δικηγόρο, άκουσαν τα χίλια μύρια, μέχρι και ότι «ξέρω που μαίνεται και θα σας κανονίσω». Στο ΚΑΠΕ ΣΟΥΝΙΟ δεν πληρώνουν αργίες, Κυριακές, ρεπό. Στην ΝEW NAVAL (απορρυπαντικά φράγματα θαλάσσης) απέλυσαν εργαζόμενο γιατί εντοπίστηκε πρόβλημα σε μηχανή και  ενημέρωσε το ΚΕΠΕΚ.
Αυτά είναι ένα ελάχιστο δείγμα από τις συνθήκες που επικρατούν στους χώρους εργασίας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ τροφοδοτεί την επιθετικότητα του κεφαλαίου και με νέους αντεργατικούς σχεδιασμούς που έχει ήδη ετοιμάσει και συμφωνήσει με την ΕΕ, το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τους άλλους μηχανισμούς του κεφαλαίου:
                Την απελευθέρωση των απολύσεων που θα διευκολύνει τους επιχειρηματικούς ομίλους να απολύσουν τους εργαζόμενους, που ακόμη διατηρούν ένα μέσο μισθό και να τους αντικαταστήσουν με άλλους που θα αμείβονται με τον κατώτατο της ΕΓΣΣΕ (586 ευρώ και 511 ευρώ για τους ηλικίας κάτω των 25 χρόνων), αλλά και κάτω από αυτόν αν εργάζονται με το σύστημα της μερικής απασχόλησης.
Στην ουσία, ο επιχειρηματίας πληρώνοντας έναν κατώτατο μισθό θα μπορεί να έχει δύο εργαζόμενους στην τιμή του ενός.
                Την κατάργηση των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και του καλοκαιριού στον ιδιωτικό τομέα, που θα συρρικνώσει ακόμη περισσότερο το εισόδημα των εργαζομένων και θα στερήσει και τις ελάχιστες δυνατότητες για την κάλυψη βασικών αναγκών.
                Τη νομοθετική κατοχύρωση της ανταπεργίας των επιχειρηματιών, του λεγόμενου LOC AOUT, που θα προσθέσει ακόμη ένα όπλο στα χέρια του κεφαλαίου για να εμποδίσει την ανάπτυξη των αγώνων.
                Τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, του δικαιώματος της απεργίας, για να μπορούν το κεφάλαιο και οι δυνάμεις που το στηρίζουν σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο ανενόχλητα να υλοποιούν την εγκληματική τους δράση.
Η επίθεση που δεχόμαστε θα συνεχιστεί. Τα αντεργατικά μέτρα δεν έχουν σταματημό.
Έχουμε καθήκον, απέναντι στις οικογένειές μας και τα παιδιά μας, να οργανώσουμε την πάλη ενάντια στην αντεργατική πολιτική και την εξουσία του κεφαλαίου. Να δυναμώσουμε τον ενιαίο αγώνα για να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια που οδηγούν το συνδικαλιστικό κίνημα και τους αγώνες στο «γύψο».
Να οργανώσουμε την αντίσταση μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο.
Να διεκδικήσουμε καλύτερα μεροκάματα και μισθούς, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των οικογενειών μας.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, συντονίζει την δράση του με τις ομοσπονδίες και τα συνδικάτα και συμμετέχει στην παράσταση την Δευτέρα 12το μεσημέρι στο Υπουργείο Εργασίας. Αναχώρηση από το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου 10πμ       
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ