Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ στο Νατοϊκό Στρατηγείο της Θεσσαλονίκης 24 Ιούνη, 1μ.μ πλατεία Αριστοτέλους.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ στο Νατοϊκό Στρατηγείο της Θεσσαλονίκης 24 Ιούνη, 1μ.μ πλατεία Αριστοτέλους.


Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, συμμετέχει στην μεγάλη πανελλαδική αντιιμπεριαλιστική –αντιπολεμική κινητοποίηση των συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη και καλεί την εργατική τάξη να συμμετέχει για να διαδηλώσουμε ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις, για αλλαγές συνόρων με σκοπό τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων μεταφοράς και ενέργειας. Όλη αυτή η όξυνση και η κλιμάκωση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, δείχνει τα μεγάλα αδιέξοδα που έχουν οι ιμπεριαλιστές για να λύσουν τις αντιθέσεις τους με «συμφωνίες» στην περίοδο της ιμπεριαλιστικής ειρήνης. Έτσι ότι άφησε όρθιο η ειρήνη τους το γκρεμίζει ο πολεμός τους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπλέκει όλο και περισσότερο την χώρα στους σχεδιασμούς των μονοπωλίων για ξαναμοίρασμα του κόσμου, ευελπιστώντας κέρδη για την εγχώρια αστική τάξη.
Αυτή η λεγόμενη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» που επικαλείται η συγκυβέρνηση είναι άκρως επικίνδυνη για τον λαό μας. Στα πλαίσια αυτής της «αναβάθμισης» έχουμε
·       Τις Ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις να επιχειρούν σε 13 αποστολές στο εξωτερικό
·        Την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας που την μετατρέπει στο κεντρικό στρατηγικό κόμβο των φονιάδων των λαών για όλες τις πολεμικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή, (από την Σούδα ξεκίνησε το πλοίο με τους 58 πυραύλους που χτύπησε την βάση στην Συρία)
·       Την  γιγάντωση των ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, μετά από κάλεσμα της συγκυβέρνησης με πρόσχημα τους πρόσφυγες, συγκεντρώνει στην περιοχή τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις και πολεμικό υλικό και έχει σκοπό τον έλεγχο των Ρώσικων διελεύσεων.
·       Την παροχή όλων των ανέσεων στους Νατοϊκούς , γη και ύδωρ στους φονιάδες, όπως με την μεγάλη στρατιωτική άσκηση στα σύνορα με την Ρωσία την λεγόμενη «Noble Jump” η οποία διεξάγεται αυτές τις μέρες και θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Ιούνη
·       Τον άξονα Ελλάδας, Ισραήλ, Αιγύπτου, Κύπρου για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων μεταφοράς.,
είναι μερικά μόνο βήματα στην γεωστρατηγική αναβάθμιση, η οποία μόνο σταθερότητα και εγγύηση ασφάλειας δεν μπορούν να θεωρηθούν.
Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις και την συνεχή προκλητικότητα της Τουρκίας, τον αυξανόμενο εθνικισμό στα Βαλκάνια, οι εργάτες, οι λαοί της περιοχής δεν πρέπει να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια, έχουν χρέος να υπερασπιστούν την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, αυτό προϋποθέτει το σταμάτημα της εκμετάλλευσης, για να μην υπάρχουν πολέμοι και προσφυγιά. Στα πλαίσια αυτά το ταξικό κίνημα της χώρας μας, μαζί με συνδικάτα από χώρες των Βαλκανίων διοργανώνουν αυτή την μεγάλη κινητοποίηση.
Αγωνιζόμαστε και διαδηλώνουμε έξω από το Νατοϊκό στρατηγείο για:
·       Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα.
·       Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
·       Καμιά συμμετοχή σε στρατιωτικοπολιτική συμμαχία των καπιταλιστών.
·       Πάλη ενάντια στην αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
·       Πάλη ενάντια στην περιστολή συνδικαλιστικών και άλλων ελευθεριών.
·       Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των ΝΑΤΟικών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.
·       Αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό, το σωβινισμό.
·       Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς.

Οι λαοί δεν έχουν κανένα συμφέρον με τους εκμεταλλευτές τους,
ούτε στην ειρήνη ούτε στους πολέμους τους.
Υψώνουμε τη σημαία των συμφερόντων της εργατικής τάξης!

Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με την εργατική τάξη άλλων χωρών, με τους άλλους λαούς. Αντίθετα, μας ενώνει το κοινό συμφέρον της πάλης για μία ζωή χωρίς εκμετάλλευση και φτώχεια, χωρίς αφεντικά, με τους λαούς να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν. Αυτή είναι η ζωή που μας ανήκει!

Αλληλεγγύη το όπλο των λαών

Τηλέφωνα για συμμετοχή στην κινητοποίηση 6975773314, 6984928944
   

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklavrio@gmail.com , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ

προς τα σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και στα σωματεία Συνταξιούχων, Εργατών Δήμου Λαυρεωτικής, Σωματείο Επαγγελματιών «Ο ΕΡΜΗΣ»


ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Συνάδελφοι, το εργατικό κέντρο ολοκληρώνοντας ένα κύκλο κινητοποιήσεων, της 1ης Μάη και του απεργιακού διημέρου 17-18 Μάη, σας καλεί σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Ιούνη και ώρα 7μμ στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου, με σκοπό να κάνουμε μία ολοκληρωμένη αποτίμηση του προηγούμενου διαστήματος. Επίσης να προχωρήσουμε στον σχεδιασμό της δράσης μας για το επόμενο διάστημα με αιχμή την μεγάλη διαδήλωση στην Θεσσαλονίκη, του Βαλκανικού Διημέρου στις 24 και 25 Ιούνη αντιπολεμικής και αντιιμπεριαλιστικής δράσης για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά. 




Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ