Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13-2 ΟΜΟΝΟΙΑ


Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής

                                                        
    
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Κλιμακώνουμε την πάλη μας.Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι. Μετά την επιτυχημένη 24ωρη απεργία στις 4 Φλεβάρη και τις χιλιάδες λαού που διαδήλωσαν σε όλη τη χώρα συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας, μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες, που πήραν απόφαση για κάθοδο στην Αθήνα. Περνούμε μαζικό μέρος στο συλλαλητήριο  που καλεί το Π.Α.ΜΕ, το Σαββάτο 13 Φλεβάρη στις 11π.μ στην Ομόνοια,  σε ένδειξη αλληλεγγύης στη φτωχομεσαία αγροτιά. Το επόμενο διάστημα είμαστε σε επαγρύπνηση, σε περίπτωση που παρά την καθολική κατακραυγή η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει το νομοσχέδιο λαιμητόμο για ψήφιση στη Βουλή να απαντήσουμε με 48ωρη Πανελλαδική απεργία και με νέες ανεβασμένες μορφές πάλης.  Με μια φωνή, σαν μια γροθιά να απαιτήσουμε να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία .
-> Να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία που καταλήστευαν τα ταμεία, που τσακίζουν μισθούς και μεροκάματα, φέρνουν την ανεργία ,ευθύνονται για την κρίση !Με τα μονοπώλια ή με το λαό! Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!
 
-> Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική!

->Δουλειά με δικαιώματα, ασφάλιση, συλλογικές συμβάσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία για μας και τα παιδιά μας.

                                       Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!

Μαζί με τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τους ανέργους, τις γυναίκες, παίρνουμε το μέλλον στα χέρια μας!

Όλοι στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ στο πλευρό της αγωνιζόμενης αγροτιάς, το Σάββατο 13 Φλεβάρη στην Ομόνοια.

Αναχώρηση από το άγαλμα μεταλλωρύχων με πούλμαν 9π.μ.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ 11ΠΜ ΟΜΟΝΟΙΑ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ

ΛΑΥΡΙΟ 10-2-16

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“ΕΡΓΑΤΙΑ-ΑΓΡΟΤΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ”
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11ΠΜ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 9πμ από Άγαλμα Μεταλλωρύχων.


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, το Σάββατο 13 Φλεβάρη  στην Ομόνοια.
Η επιτυχία της απεργίας της 4 Φλεβάρη, δίνει στον αγώνα ενάντια στην διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Με περισσότερη δυναμική, με προωθημένες μορφές πάλης και την οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας, υπάρχουν προϋποθέσεις να ανατραπούν οι σχεδιασμοί της συγκυβέρνησης και όλων όσων ψήφισαν τα μνημόνια και στηρίζουν αυτή την πολιτική  και να ανοίξει ο δρόμος για αποκατάσταση των δικαιωμάτων μας που πλήγηκαν τα τελευταία χρόνια. Ο κοινός εχθρός εργατών και αγροτών, τα μονοπώλια και οι πολιτικοί τους εκφραστές, κυβερνήσεις –ΕΕ, δίνουν την δυνατότητα μιας ισχυρής συμμαχίας που θα έχει αντιμονοπωλιακά και αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά. Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο του Σάββατου και βροντοφωνάζουμε «Εργατιά-αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά».
Αναχώρηση πούλμαν 9πμ από Άγαλμα Μεταλλωρύχων.
Το Εργατικό Κέντρο συμμετέχει την Πέμπτη 11 Φλεβάρη στην σύσκεψη που καλούν οι ταξικές ομοσπονδίες στο ΝΟΒΟΤΕΛ, για συντονισμό της κοινής δράσης για το ασφαλιστικό. 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ     

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

«ΟΥΤΟΠΙΑ 1961» Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ

ΛΑΥΡΙΟ 8-2-16

«ΟΥΤΟΠΙΑ 1961»
Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ

Η ταινία «Ουτοπία 1961» που γίνεται σε συμπαραγωγή του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, του STOYDIO PIXEL της θεατρικής ομάδας «ΕΞΟΡΥΞΗ» και της θεατρικής ομάδας του ΠΑΜΕ, βρίσκεται στο τελικό στάδιο του μοντάζ ενώ προχωράει και η μουσική της ταινίας  που την γράφει ο Άρης Βλάχος ενώ το τραγούδι των τίτλων θα το τραγουδήσει η Αναστασία Έδεμ.
Η ταινία αναδεικνύει την Απεργία των μεταλλωρύχων του Λαυρίου το 1961 η οποία διάρκεσε τρεισήμισι μήνες. Στην ταινία αναδεικνύεται η οργάνωση των εργατών, ο ηρωισμός και η αυταπάρνηση, αλλά και η τρομοκρατία της εργοδοσίας και του κράτους. Είναι μια προσπάθεια που αξίζει να την δουν όλοι οι εργαζόμενοι και ο λαός της χώρας μας. Σύντομα θα ενημερωθείτε για την ημερομηνία που θα βγει στις αίθουσες των κινηματογράφων.  Σας αποστέλλουμε φωτογραφίες από κάποια πρόσθετα γυρίσματα που έγιναν τις τελευταίες μέρες.