Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ



ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΧΤΡΑ

Συνάδελφοι, απεργοί των ΕΧΤΡΑ. Εμείς οι άνεργοι του Λαυρίου συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα σας και είμαστε δίπλα σας. Ο αγώνα σας είναι αγώνας όλων, ενάντια στις απολύσεις στις μειώσεις μισθών, στην ζωή χωρίς δικαιώματα. Εμείς γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι πάει να πει ανεργία. Τι δύσκολο είναι να αντιμετωπίζεις το ζήτημα της καθημερινής επιβίωσης χωρίς χρήματα, χωρίς να μπορείς να παράγεις, να δημιουργείς και με το κράτος να σε κυνηγάει με χαράτσια, με διακοπές ρεύματος, με την τρομοκρατία των πλειστηριασμών. Κανένας εργάτης να μην χάσει την δουλειά του, κανένας άλλος εργάτης άνεργος!! Εμείς που αποτελούμε μέρος των ανέργων, δεν επιτρέπουμε να μείνει κάνεις χωρίς ρεύμα, χωρίς φαγητό, χωρίς τα απαραίτητα. Μέσα από το Εργατικό Κέντρο, τα σωματεία την λαϊκή επιτροπή, οργανωνόμαστε και παλεύουμε. Μπορούμε να τα καταφέρουμε, αν όλοι ακολουθήσουμε τον δρόμο που εσείς χαράζεται. Αν όλοι Κάναμε έτσι σε Κάθε απόλυση τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, την κρίση θα την πλήρωναν αυτοί που έπρεπε, τα μονοπώλια. Ποτέ όμως για εμάς που παράγουμε δεν είναι αργά. Είναι ανάγκη να συγκροτηθεί η λαϊκή συμμαχία των εργατών με τους φτωχούς αγρότες και επαγγελματίες για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής για την δημιουργία μιας άλλης οικονομίας που θα έχει σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών μας και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, είναι αλληλέγγυο με τον αγώνα των προσφύγων του κέντρου υποδοχής στο Λαύριο. Ξεκίνησαν από την Πέμπτη Απεργία πείνας αναδεικνύοντας την οξυμένη κατάσταση την οποία βιώνουν από μία κυβέρνηση που το δόγμα της  είναι «Νόμος και τάξη». Τα αιτήματα των απεργών –προσφύγων είναι δίκαια και έχουν την αμέριστη στήριξη του λαού της περιοχής. Το κύριο και βασικό αίτημα των προσφύγων είναι να τους δοθεί πολιτικό άσυλο. Επίσης ένα απ’ αιτήματα είναι η έκδοση των προσωρινών χαρτιών που απαιτούνται μέχρις ότου βγει η απόφαση του πολιτικού ασύλου. Πολλοί πρόσφυγες έχουν συλληφθεί και κακοποιηθεί και είναι προς απέλαση  επειδή το κράτος δεν μεριμνά να προστατεύσει τους συγκεκριμένους ανθρώπους με βάση τις διεθνής συνθήκες. Η αδιαφορία για τις ζωές αυτών των ανθρώπων από την κυβέρνηση αποτυπώνεται στο κτίριο-ερείπιο στο οποίο διαμένουν, χωρίς να παίρνονται τα απαραίτητα μέτρα-επισκευής του. Το αποκορύφωμα της αδιαφορίας είναι ότι δεν πληρώνουν του προμηθευτές του κέντρου υποδοχής όπως έχουν την υποχρέωση με αποτέλεσμα να έχουν μείνει από τρόφιμα και οι εργαζόμενοι του κέντρου να είναι 6 μήνες απλήρωτοι.
Για όλα αυτά υπάρχει εξήγηση, είναι πολιτικά τα αίτια της ταλαιπωρίας αυτών των ανθρώπων. Κυβέρνηση που υπηρετεί τα μονοπώλια και είναι ενταγμένη στους μηχανισμούς τους, δεν μπορεί παρά να συμπεριφέρεται έτσι και στους πολιτικούς πρόσφυγες. Είναι η ίδια κυβέρνηση που διάλυσε τα δικαιώματα μας. Καλούμε τον λαό της Λαυρεωτικής να εκφράσει την αλληλεγγύη του με Κάθε τρόπο στους πρόσφυγες. Όλοι αύριο Σαββάτο 8 Ιούνη στο συλλαλητήριο 11π.μ στα ΕΧΤΡΑ.
Όλοι για έναν και ένας για όλους. Έλληνες και ξένοι εργάτες έχουμε ένα κοινό εχθρό τα μονοπώλια,  τους μηχανισμούς τους και τις κυβερνήσεις τους. Όλοι μαζί θα νικήσουμε.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Λαύριο 7 Ιούνη

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
18 ημΕρες απερΓΙας και συνεχΙζουμε με νΕα 48ωρη
ΠαρασκευΗ 7 και ΣαββΑτο 8 ΙοΥνη
Συνάδελφοι, οι εργαζόμενοι των ΕΧΤΡΑ σε νέα γενική τους συνέλευση σήμερα Πέμπτη 6 Ιούνη αποφάσισαν ομόφωνα την συνέχιση του απεργιακού αγώνα με νέα 48ωρη Απεργία. Η προσπάθεια της εργοδοσίας να σπάσει την απεργία με εκπτωτικά κουπόνια και προσφορές προς τους αλληλέγγυους καταναλωτές έχει πέσει στο κενό. Η έκφραση αλληλεγγύης με κάθε τρόπο που ζητήθηκε από τους απεργούς έχει γίνει πράξη. Έτσι δεκάδες σωματεία έχουν στείλει ανακοινώσεις συμπαράστασης και οι εργαζόμενοι-καταναλωτές δεν ψωνίζουν από το κατάστημα. Η Γ.Σ των εργαζομένων των ΕΑΣ, που βρίσκονται σε επίσχεση διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, αποφάσισαν ομόφωνα την στήριξη των απεργών των ΕΧΤΡΑ και την συμμετοχή τους στο Συλλαλητήριο του Σάββατου. Έτσι απαντάει η εργατική τάξη στις επιδιώξεις της εργοδοσίας να απομονώσει τους απεργούς.
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Το σωματείο ιδιωτικών Υπαλλήλων αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 48ωρης Απεργίας στα ΕΧΤΡΑ του Λαυρίου για την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Ιούνη με αιτήματα την άμεση ανάκληση της απόλυσης την αποκατάσταση των μισθών των εργαζομένων με βάση την κλαδική σύμβαση του εμπορίου του 201 για όλους τους εργαζόμενους το σταμάτημα των ευέλικτων μορφών απασχόλησης. Επίσης καλούμε όλους τους εργαζόμενους, άνεργους στο συλλαλητήριο το Σάββατο 11 π.μ 8 Ιούνη έξω από το κατάστημα ΕΧΤΡΑ (Πρώην ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ) 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΛΙΑΓΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ                                                                     ΖΑΜΠΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΧΤΡΑ ΣΤΗΝΕΙ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ.


Συνάδελφοι, οι εργαζόμενοι των ΕΧΤΡΑ βρίσκονται σε έναν πολυήμερο απεργιακό αγώνα για την ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου Μαρίας Κουλουμβράκη  που εργάζεται στο μαγαζί για πάνω από 20 χρόνια και μάλιστα την απολύουν χωρίς αποζημίωση γιατί όπως λένε δεν υπάρχει διάδοχη κατάσταση από τον ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ στα ΕΧΤΡΑ (Κάτι που δεν ισχύει)_ .
Είναι αυτοί που έχουν απολύσει 170 εργαζόμενους σε όλα τα καταστήματα και έχουν σκοπό να προχωρήσουν  και σε άλλες απολύσεις για να προσλαμβάνουν νέους χωρίς δικαιώματα και επιδοτούμενους από τον ΟΑΕΔ σκλάβους δηλαδή των 200 ευρώ, έτσι θέλουν τα παιδιά μας . Η μαζική απάντηση των συναδέλφων στο κατάστημα του Λαυρίου έχει αναγκάσει την εργοδοσία να σκέφτεται την επαναπρόσληψη της συναδέλφου. Ως τελευταία προσπάθεια απεργοσπασίας από την μεριά της εργοδοσίας ήρθε το φυλλάδιο με εκπτωτικό κουπόνι και με φτηνά προϊόντα, αποκλειστικά για το κατάστημα του Λαυρίου,  για να «εξαγοράσει» τους καταναλωτές και να σταματήσουν να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους με το να μην ψωνίζουν στο συγκεκριμένο κατάστημα ενώ μεταφέρει απεργοσπαστικό μηχανισμό από άλλα καταστήματα. Φαίνεται ότι η εργοδοσία δεν ξέρει που έχει έρθει. Ήρθε η ώρα να μάθουν τι σημαίνει ταξική αλληλεγγύη τη σημαίνει αξιοπρέπεια, τη σημαίνει εργατογειτονιά. Συνάδελφοι καταναλωτές στηρίξτε τους συνάδελφους απεργούς, εκφράστε την αλληλεγγύη σας με κάθε τρόπο. Όλοι στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα σωματεία το Σάββατο 11 το πρωί μπροστά από το κατάστημα.
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Λαύριο 5 Ιουνίου 2013 

Εκδήλωση το Σάββατο 8/6/2013


Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

16 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΑ 48ΩΡΗ Τετάρτη 5 και Πέμπτη 6 Ιούνη.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7 19500 ΛΑΥΡΙΟ
Τηλ./φαξ  22920-25328 κιν. 6977781657

Λαύριο 04-06-2013

Αρ. Πρωτ. 29

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

     16 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΑ 48ΩΡΗ
Τετάρτη 5 και Πέμπτη 6 Ιούνη.

Συνάδελφοι, ο αγώνας των συναδέλφων στα ΕΧΤRΑ παίρνει γενικότερες διαστάσεις μάχης ενάντια στην βαρβαρότητα, στο μέλλον χωρίς δικαιώματα, στην σύγχρονη σκλαβιά. Στην  προσπάθεια να στραφούμε όλοι εναντίον όλων εμείς απαντάμε: Όλοι ενάντια στον κοινό εχθρό τα μονοπώλια και όποιους τα υπηρετούν, όλοι οι εργάτες, άνεργοι, νέοι, επαγγελματίες να στηρίξουν τον αγώνα των απεργών των ΕΧΤRΑ με κάθε τρόπο.
Οι εργαζόμενοι, των ΕΧΤRΑ σε νέα γενική τους συνέλευση σήμερα 4 Ιουνίου Αποφάσισαν ομόφωνα την συνεχίσει του απεργιακού αγώνα με νέα 48 απεργία. Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων σε συνεδρίασή του αποφάσισε την κήρυξη νέας 48ωρης Απεργίας  στο κατάστημα ΕΧΤRΑ στο Λαύριο για την Τετάρτη 5 και την Πέμπτη 6 Ιουνίου με αιτήματα την ανάκληση της απόλυσης την αποκατάσταση των μισθών με βάση την κλαδική σύμβαση του εμπορίου του 2011 για όλους τους εργαζόμενους, το σταμάτημα των ευέλικτων μορφών απασχόλησης       
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΛΙΑΓΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ      ΖΑΜΠΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΧΤRΑ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ



Συνάδελφοι στα καταστήματα ΕΧΤRΑ,
με αυτή την επιστολή θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τον πολυήμερο αγώνα μας. Καταρχήν να σας πούμε ότι δεν είμαστε κάτι διαφορετικό από εσάς. Και εμείς φοβόμασταν και εμείς υποχωρούσαμε κάτω από πιέσεις, και εμείς ανεχτήκαμε πολλά. Απλά εμείς κάναμε το πρώτο βήμα. Σπάσαμε τον φόβο που μας διακατείχε και είπαμε ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!! Η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι ήταν η απόλυση μιας συναδέλφου που εργαζόμαστε μαζί , οι περισσότεροι για πάνω από 20 χρόνια και είπαμε ως εδώ. Κάναμε υποχωρήσεις στο όνομα μην χάσουμε τις θέσεις εργασίας και τώρα μας απολύουν. Αποδεικνύεται ότι με το να επιλέγουμε το μικρότερο κακό δεν κερδίζουμε τίποτα, παρά μόνο τους λύνουμε τα χέρια να μας πατήσουν κάτω.
Συνάδελφοι, εμείς είμαστε αποφασισμένοι, να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την επαναπρόσληψη της συναδέλφου μας, την αποκατάσταση των μισθών μας με βάση την κλαδική σύμβαση του εμπορίου του 2011. Επίσης δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό από κανέναν να πληρώνεται με λιγότερα χρήματα επειδή είναι κάτω των 24ωρων ετών. Να Σταματήσουν οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης. Αυτά τα αιτήματα πρέπει να γίνουν αιτήματα όλων των εργαζομένων των ΕΧΤRΑ όλων των εργαζομένων που εργάζονται στο εμπόριο.
Συνάδελφοι, η εργοδοσία προχώρησε σε 170 απολύσεις και έχει σκοπό να προχωρήσει και σε άλλες. Σε αυτή την κατάσταση πρέπει να απαντήσουμε οργανωμένα συλλογικά με αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Να μην επιτρέψουμε άλλους άνεργους!! Ας γίνει ο αγώνας μας παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους των ΕΧΤRΑ και να μην μπορέσει η εργοδοσία να προχωρήσει τα σχέδιά της. Αποδείξαμε με τον μέχρι τώρα αγώνα μας ότι έχουμε την δύναμη να στριμώξουμε την  εργοδοσία, έτσι με την μαζική μας συμμετοχή στην απεργία και την έκφραση αλληλεγγύης από τους εργαζόμενους-καταναλωτές η εργοδοσία χάνει τα κέρδη της και προσπαθεί με διάφορους τρόπους να μας παραπλανήσει και να σπάσουμε τον αγώνα.
Όμως είμαστε αποφασισμένοι ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ, ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΨΑΝ, ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ