Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΔΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
τηλ. 22920 25328 φαξ. 22920225328 mail eklgr@otenet.gr
Δανουκαρά 7




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ-ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, χαιρετίζει την μαζικότερη  συμμετοχή στην απεργία και στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια  Η συμμετοχή  σε αρκετούς κλάδους έφτασε το 100%. Στο μαζικό κλείσιμο τον μικρών καταστημάτων ήρθε να προστεθεί και το κλείσιμο των σουπερ μάρκετ που κατάφεραν οι ταξικές δυνάμεις και με την συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων. Στην Συγκέντρωση μίλησε ο Πρόεδρος των Εμποροεπαγγελματιών Γιάννης Μαλινάκης και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου  Συρίγος Βάλσαμος.. Στην συνέχεια ακολούθησε μεγάλη πορεία που κατέληξε στο Σουπερ Μάρκετ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ και στο ΤΣΑΜΠΟ, όπου και το πρώτο ΄έκλεισε και το δεύτερο αποκλειστικέ από τους απεργούς.
Σήμερα δώσαμε μια μάχη, ο πόλεμος συνεχίζεται. Οι ταξικές δυνάμεις της χώρας εκτιμώντας την απεργιακή μάχη θα προχωρήσουν σε κλιμάκωση του αγώνα με  πολύμορφες δράσεις για να μην έρθει ο Νομος-λαιμητόμος για ψήφιση στην βουλή.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΠΕΜΕΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΕΙ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (Π.Ε.Μ.Ε.Ν.)
Μπουμπουλίνας 21 – 185 35 Πειραιάς
Τηλ. 210/4115260 – 210/4179144 Fax. 2104122606



Προς
§   Υπουργό Ναυτιλίας κ.Δρίτσα
§   Γενικό Γραμματέα ΥΝΑ κ.Θεοτοκά
§   ΥΝΑ/Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών κα. Καλλιπολίτη

Κοινοποίηση:
- ΠΝΟ
- ΜΜΕ



1 Φλεβάρη 2016





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Επανερχόμαστε με νέα καταγγελία μας σχετικά με τους απόφοιτους από τα ΑΤΕΙ, οι οποίοι έχουν οδηγηθεί σε επαγγελματικό και οικονομικό αδιέξοδο από την συνεχιζόμενη κοροϊδία σε βάρος τους που οι υπηρεσίες του υπουργείου δεν τους χορηγούν το δίπλωμα του Γ’ Μηχανικού, παρότι τους διαβεβαίωναν ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει επιλυθεί το πρόβλημα τους.
Απαιτούμε την άμεση συνάντηση με τον Υπουργό και τις υπηρεσίες του υπουργείου για την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Υ.Γ Σας επισυνάπτουμε και την προηγούμενη σχετική καταγγελία που ήταν στις 4 Γενάρη 2016



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ  ΕΝΩΣΗΣ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ  ΝΑΥΤΙΚΟΥ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (Π.Ε.Μ.Ε.Ν.)
Μπουμπουλίνας 21 – 185 35 Πειραιάς
Τηλ. 210/4115260 – 210/4179144 Fax. 2104122606



Προς
§   Υπουργό Ναυτιλίας κ.Δρίτσα
§   Γενικό Γραμματέα ΥΝΑ κ.Θεοτοκά
§   ΥΝΑ/Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών κα. Καλλιπολίτη

Κοινοποίηση:
- ΠΝΟ
- ΜΜΕ



4 Γενάρη 2016



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Καταγγέλλουμε την συνεχιζόμενη  κοροϊδία και εμπαιγμό σε βάρος των αποφοίτων από τα ΑΤΕΙ, με τις υπηρεσίες του υπουργείου να μην τους χορηγούν το δίπλωμα του Γ’ Μηχανικού, παρότι τους διαβεβαίωναν ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει επιλυθεί το πρόβλημα τους.
Συγκεκριμένα παρότι οι συνάδελφοι έχουν θαλάσσια υπηρεσία που έχουν αποκτήσει πριν την έκδοση του Π.Δ 141/2014 και καλύπτουν όλες τις προϋποθέσεις, με την μη έκδοση του διπλώματος τους, έχουν οδηγηθεί σε σοβαρό πρόβλημα στον επαγγελματικό τους σχεδιασμό και σε μακροχρόνια ανεργία με σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στους ίδιους και τις οικογένειες τους.
Απαιτούμε άμεσα οι υπηρεσίες του ΥΝΑ να προχωρήσουν στην έκδοση των διπλωμάτων των συναδέλφων.



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ  ΕΝΩΣΗΣ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ  ΝΑΥΤΙΚΟΥ

NEO SPOT ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΙΝΙΑ 
ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ!

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΕΡΓΙΑ 4 ΓΕΝΑΡΗ


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
4 Φλεβάρη! Όλοι στην γενική απεργία!Εργαζόμενοι, αγρότες, άνεργοι, συνταξιούχοι, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι και νέες

                           Όλοι στο δρόμο του αγώνα!
Απεργιακή συγκέντρωση 11πμ Λαύριο Άγαλμα Μεταλλωρύχων

Με τους αγώνες μας, τη συμμαχία μας, το δίκιο μας! Με μια φωνή, σαν μια γροθιά όλος ο εργαζόμενος λαός απαιτούμε:
·      Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο, να μην τολμήσετε να τον φέρετε στη Βουλή!
·      Να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία που καταλήστευσαν τα Ταμεία, που τσακίζουν μισθούς και μεροκάματα, φέρνουν την ανεργία, ευθύνονται για την κρίση! Με τα μονοπώλια ή με το λαό! Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!
·      Κοινωνική Ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική!
·      Δουλειά με δικαιώματα, ασφάλιση και αυξήσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, συλλογικές συμβάσεις, δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία για μας και τα παιδιά μας! Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!
4 Φλεβάρη! Όλοι μαζί στήνουμε το μεγάλο εργατικό - λαϊκό μπλόκο στην επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - μονοπωλίων!
Μαζί με τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τους ανέργους, τις γυναίκες, παίρνουμε το μέλλον στα χέρια μας!
Αρκετά με τα ψέματα και τις απάτες τους! Κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί!
Κανένας εργαζόμενος να μην πέσει στην παγίδα που στήνουν μαζί κυβέρνηση, μεγαλοεργοδοσία, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο και φαρμακερό μνημόνιο και οι πληρωμένοι προπαγανδιστές τους!
Κανένας δεν πρέπει να ξεχάσει τα έργα και τις ημέρες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ούτε των άλλων κομμάτων που στηρίζουν την ΕΕ. Όλοι μαζί τα ψήφισαν, όλοι μαζί τα στήριξαν γιατί έχουν σαν προτεραιότητα τα συμφέροντα της καπιταλιστικής εργοδοσίας.            
Οι αντιπολιτευτικές τους κορόνες είναι για να ξεγελάσουν ώστε πιο αποτελεσματικά να οδηγήσουν το λαό στο συμβιβασμό, στη μοιρολατρία, στην αποδοχή της σφαγής του.
Το κυβερνητικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό διαλύει ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, καταδικάζει τη νέα γενιά, δεν εξαιρεί κανέναν κλάδο!
Δεν διορθώνεται! Δεν παίρνει τροποποιήσεις! Δεν βελτιώνεται! Μόνο ανατρέπεται!
Όσοι μιλούν για βελτιώσεις με δήθεν διαλόγους παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης!
Όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε πείρα από τα παιχνίδια του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού σε κάθε κλάδο, από τη συμμετοχή των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε όλους τους προηγούμενους κοινωνικούς διαλόγους και τα επώδυνα αποτελέσματα για τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας! Δεν θέλουν αγώνες μαζικούς, αποφασιστικούς και σύγκρουση με τη μεγαλοεργοδοσία!
Να μην επιτρέψουμε να υπονομεύσουν τον αγώνα μας!
Το σχέδιο νόμου έχει τη στήριξη του ΣΕΒ, των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, των μονοπωλιακών ομίλων, της ΕΕ. Για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία τους, έχουν στο πλευρό τους την ηγεσία στη ΓΣΕΕ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων!
Η δική μας απαίτηση είναι ο νόμος-λαιμητόμος να μείνει στα χαρτιά! Καμία στήριξη στην κυβέρνηση! Καμία αποδοχή της βάρβαρης και αντιλαϊκής ΕΕ!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ήρθε να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά που δεν κατάφεραν οι προηγούμενοι! Και νόμιζε πως θα το έκανε διά περιπάτου! Με όπλο το ψέμα και την εξαπάτηση!
Η ακούραστη δράση των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, οι απεργίες και τα συλλαλητήρια, οι καταλήψεις, οι καθημερινές συγκεντρώσεις έξω από τα υπουργεία, τα μπλόκα των αγωνιζόμενων αγροτών γέννησαν την πραγματική ελπίδα και φανέρωσαν τη μεγάλη δύναμη του λαού!
Φανέρωσαν και τον πραγματικό φόβο κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας που είναι η άνοδος του εργατικού - λαϊκού κινήματος και η συμμαχία του λαού με στόχους ενάντια στη στρατηγική των μονοπωλίων.
Εργαζόμενοι, αγρότες, άνεργοι, συνταξιούχοι, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι και νέες,
Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου απευθύνεται σε όλο τον εργαζόμενο λαό με σιγουριά και τονίζει:
Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Μπορούμε να νικήσουμε!
Από τη συμμετοχή μας στην απεργία, στη διαδήλωση, από τη στάση μας θα κριθεί το αποτέλεσμα! Η απεργία στις 4 Φλεβάρη μπορεί να γίνει μεγάλη παρακαταθήκη για την άνοδο του εργατικού - λαϊκού κινήματος, την κοινωνική συμμαχία, να ανοίξει νέους δρόμους στην πάλη του λαού. Όλοι έχουμε ευθύνη για την επιτυχία της και την κλιμάκωση του αγώνα. Όλοι θα κριθούμε από τις μελλοντικές γενιές για τη στάση μας σε τέτοιες στιγμές!
Κανένας και καμιά στη δουλειά, στο χωράφι, στο σχολείο, στο γραφείο! Χωρίς χάσιμο χρόνου κάθε μέρα κάθε ώρα να νιώθουν την καυτή ανάσα της λαϊκής κινητοποίησης! Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί!
Με την κοινωνική συμμαχία μπορούμε να βάλουμε μεγάλα εμπόδια, στην πορεία να ανατρέψουμε αντιλαϊκούς νόμους, μνημόνια και αφεντικά!
Με μια φωνή διαδηλώνουμε: Δεν θα ριζώσει για εμάς η ανέχεια, η ζωή με τα ελάχιστα, οι άθλιοι μισθοί των 400 ευρώ, οι άθλιες συντάξεις, καχεκτικές και υποβαθμισμένες παροχές Υγείας και Πρόνοιας, η δουλειά ως τα βαθιά γεράματα!

4 Φλεβάρη όλοι στην απεργία! Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση!
11πμ Άγαλμα Μεταλλωρύχων

ΑΠΕΡΓΙΑ 4 ΓΕΝΑΡΗ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ     

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ
ΑΠΕΡΓΙΑ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ
Συγκέντρωση 11πμ Άγαλμα Μεταλλωρύχων  

Συναδελφίσσες και συνάδελφοι καμιά αναμονή η συγκυβέρνηση
Συριζα-Ανελ φέρνει στην βουλή το ασφαλιστικό, την ταφόπλακα δηλαδή της κοινωνικής ασφάλισης, στο όνομα δήθεν ότι θα σώσουν τις συντάξεις έρχονται να βάλουν και αυτοί, με την σειρά τους, την δικιά τους σφραγίδα στο μακρύ κατάλογο των αντιασφαλιστικών  νόμων που και οι προηγούμενες κυβερνήσεις όπως και σημερινή κρατώντας καλά το τιμόνι της Ε.Ε και εκφράζοντας πλήρως τα συμφέροντα του ντόπιου κ ξένου κεφαλαίου παίρνουν πίσω τις όποιες λίγες κατακτήσεις έχουν απομείνει συντρίβοντας κυριολεκτικά τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα.                  
Συνάδελφοι
Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν. Οι συντάξεις είναι η μια πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά τον εργάσιμο βίο! Το ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενης, κάθε νέου! Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλια του. Είναι το φάρμακο μας όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες για να μη γινόμαστε θύματα εργοδοτικών εγκλημάτων. Είναι κατακτήσεις λοιπόν που ήρθαν μέσα από σκληρή σύγκρουση των εργαζομένων με κυβερνήσεις και εργοδοσία και που τώρα θέλουν να τις παραδώσουν στα νύχια των αρπαχτικών άλλωστε ο μεγάλος και διαρκής πόθος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της υγείας είναι η αποχώρηση του  κράτους και της εργοδοσίας  από την χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος κάτι που θα αποτελέσει και την έναρξη χρυσών δουλειών με ζεστό χρήμα για τα αρπαχτικά των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ
Η φροντίδα για την υγεία, την πρόνοια, τις συντάξεις είναι δικαίωμα του λαού, βασικό συστατικό της ανάπτυξης και της κοινωνικής προόδου!
Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ
ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ Η ΕΚΒΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ   

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ




ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ

ΛΑΥΡΙΟ 29-01-16

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγρότες, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου εκφράζει την συμπαράστασή του στον αγώνα σας για να μην σας ξεκληρίσουν από τα χωράφια.
H επίθεση που δέχεται η πλειοψηφία του λαού έχει έναν σκοπό, την ενίσχυση του κοινού μας εχθρού των μονοπωλίων. Η επίθεση στην μικρομεσαία αγροτιά έχει στόχο το ξεκλήρισμά της και το πέρασμα της παραγωγής σε μια χούφτα πολυεθνικές. Δεν είναι τυχαίο ότι αποφάσεις της ΕΕ μιλάνε για μείωση του αγροτικού πληθυσμού της χώρας μας από 13% στο 6%.
Η υλοποίηση των σχεδιασμών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ φέρνει τα σημερινά αποτελέσματα.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση προχωρά σε πόλεμο λάσπης ενάντια στον αγροτικό κόσμο, μιλώντας για παχυλές επιδοτήσεις, για ευνοημένη κοινωνική ομάδα κλπ. Η αλήθεια είναι ότι οι όποιες επιδοτήσεις δίνονται δεν φτάνουν στους αγρότες και όσες φτάνουν είναι πενιχρές, ενώ τα χρήματα είναι των φορολογούμενων της χώρας μας που πάνε στην ΕΕ και επιστρέφουν ως επιδοτήσεις τις περισσότερες τις καρπώνονται μεγάλες πολυεθνικές όπως η ΦΑΓΕ και η ΒΙΒΑΡΤΙΑ για «επενδύσεις».
Το ασφαλιστικό της κυβέρνησης δεν παίρνει καμία βελτίωση μόνο ανατρέπεται. Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για την συνέχιση του αγώνα για αγροτική παραγωγή που θα καλύπτει τις ανάγκες του λαού μας, χωρίς εξαρτήσεις σε λιπάσματα, σπόρους κλπ από μονοπωλιακούς ομίλους.
Έχουμε την δύναμη μπορούμε να τους σταματήσουμε, είμαστε οι πολλοί, μπορούμε να έχουμε κοινούς στόχους γιατί έχουμε κοινό εχθρό, σε συμμαχία εργάτες, αγρότες επαγγελματίες, νεολαία, γυναίκες να δημιουργήσουμε πανίσχυρο μπλοκ ενάντια στους εκμεταλλευτές του ιδρώτα μας.   
Όλοι στην απεργία 4 Φλεβάρη
Συγκέντρωση 11πμ Λαύριο Άγαλμα Μεταλλωρύχων

AΓΡΟΤΕΣ-ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ
ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ


Ο Μ Ο Σ Π Ο Ν Δ Ι Α   Ο Ι Κ Ο Δ Ο Μ Ω Ν   &   Σ Υ Ν Α Φ Ω Ν   Ε Π Α Γ Γ Ε Λ Μ Α Τ Ω Ν   Ε Λ Λ Α Δ Α Σ 


Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα, έλληνες και μετανάστες,

Α π ε ρ γ ο ύ μ ε    Πανελλαδικά

Πέμπτη 4 Φλεβάρη
                 
Ενάντια στο νέο χτύπημα στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ


Απαιτούμε, η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο – λαιμητόμο.
Βροντοφωνάζουμε την απόφασή μας ότι δεν πρόκειται να θυσιάσουμε τη ζωή μας για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.
Βάζουμε στο επίκεντρο του αγώνα μας την υπεράσπιση της ζωής μας, την ικανοποίηση των αναγκών μας.


Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την αντεργατική – αντιασφαλιστική πολιτική από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Υλοποιεί μέχρι κεραίας όλες τις κατευθύνσεις που έχουν συμφωνηθεί στα πλαίσια της ΕΕ για να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να προωθήσουν τα αντεργατικά μέτρα. Η κατάσταση των Ταμείων, η βιωσιμότητα τους, αποτελούν το «όχημα» για να δικαιολογηθούν τα αντιασφαλιστικά μέτρα.
Απορρίπτουμε την επιχειρηματολογία κυβέρνησης και κεφαλαίου. Δεν ξεχνάμε ότι η αφετηρία των μέτρων βρίσκεται στην περίοδο της μεγάλης ανάπτυξης. Από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90 και την περίοδο των έργων για την Ολυμπιάδα εκδηλώθηκαν και προωθήθηκαν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Και τότε και τώρα τα ίδια επιχειρήματα ακούγαμε για να κρύψουν τους πραγματικούς σκοπούς της επίθεσης που γίνεται από την κυβέρνηση, την ΕΕ, το κεφάλαιο και τους μηχανισμούς του.
ü Η επίθεση στο Ασφαλιστικό στοχεύει να απαλλάξει κράτος και κεφάλαιο από την υποχρέωση της Κ.Α. Να εξασφαλίσει μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα στους μονοπωλιακούς ομίλους, με φθηνότερους εργάτες, ώστε με ευνοϊκότερους όρους να διασφαλίσουν μεγαλύτερη κερδοφορία σήμερα και όταν ανακάμψει η καπιταλιστική οικονομία.
ü Στοχεύει μέσα από τη συρρίκνωση των συντάξεων, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, την περικοπή παροχών υγείας – πρόνοιας, επιδομάτων, να εξασφαλίσει μεγαλύτερες δυνατότητες χρηματοδότησης των μεγάλων επιχειρήσεων από το κράτος.
ü Να ανοίξει χρυσοφόρους δρόμους για τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στις ασφάλειες και την υγεία.
Τα μέτρα που παίρνονται είναι απαίτηση του κεφαλαίου, των μεγαλοκατασκευαστών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, οδηγούν τη ζωή της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας, των μικρομεσαίων αγροτών σε αδιέξοδο. Κανένας δεν εξαιρείται.
Το νέο νομοσχέδιο – λαιμητόμος χτυπάει παλιούς και νέους ασφαλισμένους, όσους είναι ήδη συνταξιούχοι και όσους μπορέσουν να θεμελιώσουν δικαίωμα για σύνταξη τα επόμενα χρόνια. Η παρατεταμένη ανεργία, που στις κατασκευές τσακίζει κόκαλα, μπαίνει σοβαρό εμπόδιο για να συμπληρωθούν αυτές οι προϋποθέσεις.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις.
Να αγωνιστούμε για να βάλουμε μπλόκο στην πολιτική του κεφαλαίου.
Να διεκδικήσουμε τις λύσεις που έχουμε ανάγκη, δυναμώνοντας την προοπτική εμείς να κουμαντάρουμε τον πλούτο που παράγουμε με σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών μας.
Δυναμώνουμε τον αγώνα.
Ο αγώνας μας έχει όλους ανάγκη και όλοι έχουμε ανάγκη τον αγώνα.
Πυκνώνουμε τις γραμμές του ταξικού κινήματος που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ. Βάζουμε στην άκρη τον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό, την πλειοψηφία σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, που πασχίζει να στοιχίσει τους εργάτες πίσω από τα επιχειρήματα της ανταγωνιστικότητας, της επιχειρηματικότητας, τα επιχειρήματα της ΕΕ και του κεφαλαίου. Δεν ξεγελιόμαστε από το νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό που διαμορφώνεται σήμερα με στόχο να χειραγωγηθεί η δυσαρέσκεια του λαού σε κατεύθυνση χειροκροτητή της κυβέρνησης που δήθεν θα ενισχύει  τη διαπραγματευτική της ικανότητα απέναντι στους θεσμούς του κεφαλαίου.
Σήμερα, έχουμε μεγάλη εμπειρία. Γνωρίζουμε τι είναι οι διαπραγματεύσεις και για ποιους γίνονται. Τέτοιες διαπραγματεύσεις έγιναν δεκάδες, θα γίνουν κι άλλες, όμως το αποτέλεσμά τους είναι προδιαγεγραμμένο, φτώχεια, ανέχεια, χτύπημα δικαιωμάτων για το λαό και νέα προνόμια, περισσότερα κέρδη για το κεφάλαιο.
Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δείχνει τη σκληρότητα των μέτρων. Αποδεικνύει ότι τα μέτρα είναι μόνιμα.
l  Με το νέο τρόπο υπολογισμού οι συντάξεις μετατρέπονται σε ψίχουλα.
l  Η μείωση κατά 1,8 δις της κρατικής επιχορήγησης για την Κ.Α σημαίνει λιγότερες παροχές υγείας – πρόνοιας. Σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι πρέπει να πληρώσουν πολύ ακριβά τις αναγκαίες παροχές, όταν τις χρειαστούν.
l  Η εφαρμογή της «προσωπικής διαφοράς» στους νυν συνταξιούχους και η εκκαθάριση του «λογαριασμού» με το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες.
Η κυβέρνηση το ομολογεί, πως όταν έρθει η ανάκαμψη η αναπροσαρμογή των συντάξεων με εργαλείο την «προσωπική διαφορά» θα είναι προς τα κάτω. Φροντίζουν από τώρα ώστε η περιβόητη ανάκαμψη να εξασφαλίσει επιδοτήσεις και κέρδη στο κεφάλαιο και χειρότερες συντάξεις στους ασφαλισμένους.
l  Η χειροτέρευση των προϋποθέσεων του ΕΚΑΣ οδηγεί στην αφαίρεσή τους σε χιλιάδες συνταξιούχους.

Συνάδελφοι,
Απέναντι σε αυτή την επίθεση δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον οργανωμένο ταξικό αγώνα.
Έχουμε όλοι ευθύνη και καθήκον να μη μείνουμε απαθείς. Να μην περιμένουμε να δώσουν λύσεις για τη ζωή μας αυτοί που πιστεύουν μόνο στο θεό που λέγεται κερδοφορία.
Στο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει οι δυνάμεις του κεφαλαίου απαντάμε με μαζικό, οργανωμένο ταξικό αγώνα.
Σε αυτή την προοπτική δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να είμαστε εμείς οι τελικοί νικητές στον πόλεμο με το κεφάλαιο.

Πάρτε όλοι μέρος στις συγκεντρώσεις των ταξικών σωματείων,
Εργατικών Κέντρων & Ομοσπονδιών,
που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΓΕΝΑΡΗΣ2016