Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 10/5/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Μετά και από το δεύτερο κρούσμα τρομοκράτησης των προσφύγων την Δεύτερα το βράδυ, όπου θρασίμια φασισταριά προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους, με κροτίδες που έριξαν από αυτοκίνητο, πλησιάζοντας στον χώρο εκμεταλλευόμενοι το απόλυτο σκοτάδι και μετά την προσπάθεια προβοκάτσιας με εμπρησμό το Σάββατο, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, παρενέβη στον χώρο και πήρε βασικά μέτρα προστασίας των προσφύγων.
Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λαυρεωτικής  έχει ευθύνες για την προώθηση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού μετά από αλλεπάλληλες αποφάσεις που οπλίζουν τους φασίστες. Όλοι μαζί, ήταν που πριν λίγο καιρό έλεγαν, κανένας πρόσφυγας στο Λαύριο, από Νεοδημοκράτες, Πασόκους, και Κάθε λογής αριστερούς, ακόμα και στελέχη του Σύριζα, επιχειρηματολογώντας με την πιο αντιδραστική φασιστική προπαγάνδα «θα μας γεμίσουν αρρώστιες» «Είναι αλλόθρησκοι» κλπ.  Μόνο ο Δημοτικός Σύμβουλος του ΚΚΕ κράτησε αταλάντευτη στάση υπέρ των προσφύγων. 
Οι θρασύδειλοι φασίστες που βάζουν στο στόχαστρο τους ξεριζωμένους και μικρά παιδιά, να ξέρουν ότι είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα τους τρομοκρατήσουν  με δυναμιτάκια, όταν πριν λίγο καιρό έσκαγαν οι βόμβες των Νατοϊκών και των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών στα κεφάλια τους. Το Εργατικό-Λαϊκό κίνημα δεν θα επιτρέψει σε κανένα να ακουμπήσει πρόσφυγα, θα μας βρίσκουν μπροστά τους ακόμα και στον ύπνο τους. Παρακάλια και ευχές δεν τρομάζουν οι οχιές. Τον φασισμό πάτα στον λαιμό.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 8/5/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαυρεωτικής σε άλλη μια απόφαση ντροπή αποφάσισε την απομάκρυνση μερικών δεκάδων οικογενειών από ένα καταυλισμό με κοντέινερ στην περιοχή Νεράκι. Τους έδωσαν δύο ημέρες προθεσμία να αδειάσουν τον χώρο και εχθές τους έκοψαν και το νερό από ένα κουρνό που ήταν δίπλα στον καταυλισμό  .
Συγκεκριμένα, ο χώρος αυτός είχε φτιαχτεί πριν μερικά χρόνια για να μετεγκατασταθούν η Κούρδοι πρόσφυγες από το κέντρο υποδοχής στο Λαύριο μέχρι να επισκευαστεί. Αυτό δεν έγινε ποτέ γιατί δεν υπήρχαν τα λεφτά για επισκευές και οι Κούρδοι ήξεραν ότι αν έφευγαν από το κτίριο δεν θα επέστρεφαν ποτέ, γιατί τα σχέδια μάλλον ήταν να τους απομονώσουν από την πόλη.
Σήμερα η κατάσταση στο κέντρο υποδοχής στο Λαύριο έχει γίνει αφόρητη, μιας και έχει 510 πρόσφυγες ενώ κανονικά πρέπει να έχει 280. Έτσι μπροστά στην αδιαφορία των αρχών Κάποιες οικογένειες με μικρά παιδιά πήραν την πρωτοβουλία να πάνε στο καταυλισμό, ο οποίος δεν έχει νερό και ρεύμα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, σε έκτακτη συνεδρίασή του την Πέμπτη 5 Μάη αποφάσισε την απομάκρυνσή τους.
Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, απαιτεί την άμεση επανασύνδεση του νερού στους πρόσφυγες, να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υποδομής στον χώρο με την υδροδότηση και ρευματοδότησή του. Να γίνει άμεσα η απομάκρυνση των σκουπιδιών από τον γύρο χώρο που η δημοτική αρχή τον έχει κάνει χαβούζα.
Καταγγέλλουμε την Δημοτική Αρχή και όσους ψήφισαν την απαράδεκτη απόφαση. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια προβοκάτσιας με εμπειρισμό που επιχειρήθηκε το Σάββατο το βράδυ στην παράνομο σκουπιδότοπο.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΜΑΧΗ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 8/5/2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΩΘΗΚΕ Η ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΜΑΧΗ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους που απέργησαν τις τρεις ημέρες που δόθηκε μια μεγάλη μάχη ενάντια στο Νόμο-λαιμητό.
Οι περιφρουρήσεις σε μεγάλα εργοστάσια, στα Λιμάνια στις κατασκευές, οι μεγάλες συγκεντρώσεις και τις τρεις ημέρες στο Κέντρο της Αθήνας, έδωσαν την απάντηση στην Κυβέρνηση, ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στην συνείδηση των εργαζομένων το νομοσχέδιο που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση και να ψηφιστεί θα μείνει στα χαρτιά. Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους της Λαυρεωτικής που συμμετείχαν μαζικά και στις 4 συγκεντρώσεις (3 στην Αθήνα και 1 σήμερα το απόγευμα στο Λαύριο).
Συνεχίζουμε αταλάντευτα στον δρόμο συγκέντρωσης δ
υνάμεων στην ταξική γραμμή πάλης για νικηφόρες μάχες, για την τελική νίκη. Σήμερα δώσαμε μια μάχη, ο πόλεμος συνεχίζεται.
Η σημερινή απεργιακή μάχη που έγινε και ο γιορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς, έφερε στην επικαιρότητα τα συνθήματα της ματωμένης πρωτομαγιάς του Σικάγο, 8 ώρες εργασία, 8 ώρες ελεύθερο χρόνο, 8 ώρες ανάπαυση. Συνεχίζουμε στον δρόμο που χάραξαν οι παππούδες μας, οι πατεράδες μας, για την βελτίωση της θέσης της εργατικής τάξης, για την απελευθέρωσή της από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.
Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά!
Ζήτω η παγκόσμια εργατική τάξη!
Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!    
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ