Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklavrio@gmail.com , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
 Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Ο γνωστός σε όλους παράγοντας, που δεν έχει αφήσει στασίδι για στασίδι, στην Ανατολική Αττική, ο γυρολόγος Αντιπεριφερειάρχης Π. Φιλίππου, βρήκε ακόμα μία φορά την ευκαιρία σε τηλεοπτική εκπομπή να στοχοποιήσει την προσπάθεια που κάνουν οι αρχαιολόγοι  και οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στις ανασκαφές, να αναδείξουν και να περισώσουν ότι μπορούν από ευρήματα, τις περισσότερες φορές  πολύ σπουδαία και να προχωρήσει η γνώση ένα βήμα παραπέρα. Αφορμή για την ανάδειξη και την παραπέρα μελέτη την δίνουν τα κατασκευαστικά έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, το κράτος εδώ και χρόνια δεν εκπονεί σχεδιασμένα και ολοκληρωμένα μελέτες ανασκαφικές με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται οι ανάλογες αναδείξεις σπουδαίων αρχαιολογικών χώρων . Ο κ. Φιλίππου αγωνιώντας για τους εργολάβους και για να δικαιολογήσει τις καθυστερήσεις οι οποίες είναι υπαιτιότητα τους, ρίχνει τις ευθύνες στις παρεμβάσεις της αρχαιολογίας και των εργαζομένων σε αυτήν. 
Ο κ. Φιλίππου επικαλέστηκε καθυστερήσεις στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) δίπλα στο αεροδρόμιο, εξ’ αιτίας της ανασκαφής.  Δεν είπε κουβέντα όμως για το έργο που έχει αναλάβει ο γνωστός εργολάβος Γατζούλας στην Παιανία, όπου το αποχετευτικό δίκτυο που θα μεταφέρει τα λύματα στο συγκεκριμένο ΚΕΛ δεν έχει προχωρήσει και το έργο έχει μπει σε επιτήρηση, ότι ακόμα και αν τελειώσει το ΚΕΛ  δεν θα μπορεί να λειτουργήσει . Δεν είπε κουβέντα για τους απλήρωτους για μήνες εργαζόμενους στα αρχαιολογικά έργα και ειδικά στο έργο της Παιανίας όπου έχουν απολυθεί εδώ και ένα μήνα οι περισσότεροι εργαζόμενοι και τους χρωστάνε τρεις μήνες. Δεν είπε κουβέντα για την μη πρόβλεψη αγωγού μεταφοράς λυμάτων κάτω από την Αττική οδό. 
Έφτασε στο σημείο να επικαλεστεί έναν δρόμο στην Παιανία που αναδείχτηκαν σημαντικές αρχαιότητες, ότι πως γίνεται ενώ χτίστηκαν από τις δύο πλευρές του δρόμου μεγάλα σούπερ μάρκετ, να μην βρέθηκαν αρχαιότητες ενώ στο έργο στον δημόσιο δρόμο να βρεθούνε τόσα πολλά. Κάνει πως δεν καταλαβαίνει ο κ. Φιλίππου το τι μπορεί να είχε συμβεί πριν τριάντα χρόνια σε εκσκαφές χωρίς την παρουσία της αρχαιολογίας, ή δεν ξέρει πως γέμισαν ιδιωτικές συλλογές από αρχαιοκάπηλους σε όλον τον κόσμο. 
Καλά θα κάνει ο κ. Φιλίππου να ασχοληθεί με τις ευθύνες  των  εργολάβων που η κυβέρνησή του θα τους πολεμούσε και τώρα κάνουν ότι μπορούν να τους κρατήσουν στις δουλειές και να τους δώσουν και άλλες. Ας  αφήσει τους αρχαιολόγους και το εργατοτεχνικό προσωπικό να κάνουν την δουλειά τους και να κοιτάξει την περιφέρεια να λειτουργεί σωστά για να πληρώνονται στην ώρα τους οι εργαζόμενοι, μιας και εμπλέκεται στην χρηματοδότηση σε πολλά έργα και οι καθυστερήσεις είναι μεγάλες και η ευθύνη η δικιά του μεγαλύτερη από τις καθυστερήσεις των ανασκαφών . 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ