Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ SKY SERV ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ.


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ

ΛΑΥΡΙΟ 11-2-16

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ SKY SERV
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ.


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, μετά  από τις καταγγελίες που δέχτηκε από εργαζόμενους για τις απολύσεις και μειώσεις μισθών που προχωράει η SKY SERV -μετά από την εξαγορά της από την Swissport Aviareps Hellas- προχώρησε την Πέμπτη 11 Φλεβάρη σε παράσταση διαμαρτυρίας στην διοίκηση της εταιρίας.
Η εταιρία δήλωσε ότι είναι νόμιμο να απολύει και να μειώνει τους μισθούς. Από την μεριά του ΕΚΛ απαιτήσαμε την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων και να μην γίνουν οι μειώσεις μισθών οι οποίες φτάνουν το 40%. Για παράδειγμα ένας εργαζόμενους που δουλεύει με 900 ευρώ μικτά, του κάνουν τον μισθό 700 ευρώ μικτά. Κάναμε σαφές ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μην περάσει η πολιτική της εταιρίας.
Φυσικά όλα αυτά συμβαίνουν γιατί όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή υπηρετούν την ΕΕ, τους μονοπωλιακούς ομίλους και την ελεύθερη αγορά, στην οποία τους μισθούς και τό πόσοι θα εργάζονται, τους καθορίζει η ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη της εταιρίας. Η εξαγορά που έγινε της εταιρίας δεν μειώνει τον κύκλο εργασιών της, φυσικά αυτό δεν εμποδίζει την εταιρία να προχωράει στις απολύσεις κυρίως όσων δεν δέχονται τις μειώσεις.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της «βαριάς βιομηχανίας» του τουρισμού όπου ενώ οι αφίξεις έχουν αυξηθεί στο αεροδρόμιο, οι εργαζόμενοι απολύονται, εντατικοποιείται η εργασία, μειώνονται οι μισθοί. Η κυβέρνηση ευλογώντας την  «επιχειρηματικότητα» αφού ξεπούλησε τα 14 αεροδρόμια, τώρα στα πλαίσια της ελευθερίας της αγοράς στηρίζει τις εξαγορές και την ισχυροποίηση ακόμα περισσότερο,  ομίλων που λυμαίνονται τις μεταφορές.
Το ΕΚΛ με συναδέλφους της παράταξης του ΠΑΜΕ στην Ομοσπονδία ενημέρωσε  στους εργαζόμενους όλου του Αεροδρομίου για το τι συμβαίνει με την SKY SERV και για  το μεγάλο συλλαλητήριο του Σαββάτου. Από την συζήτηση βγήκε το συμπέρασμα ότι για να αντιμετοπισθεί αποτελεσματικά η επίθεση της εργοδοσίας και του κράτους χρειάζεται ισχυρή οργάνωση των εργατών στους χώρους εργασίας. Το επόμενο διάστημα το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου θα πάρει πρωτοβουλίες, ώστε να οργανωθεί η απάντηση των εργαζομένων του αεροδρομίου στην επίθεση της εργοδοσίας.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ