Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 10/10/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΚΑΛΟΣΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ
ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ

Από σήμερα Δεύτερα 10 Οκτώβρη τα προσφυγόπουλα ξεκίνησαν τα μαθήματα σε απογευματινά τμήματα σε περιοχές που έχουν κέντρα φιλοξενίας. Είναι τα παιδιά αυτά, που γλίτωσαν από το μακέλεμα των ιμπεριαλιστών στην Συρία, που γλίτωσαν στο πέρασμα τους στο Αιγαίο.   
Στο Λαύριο χρόνια τώρα τα παιδιά των προσφύγων πήγαιναν κανονικά στα σχολεία της περιοχής σε τμήματα τις πρωινές βάρδιες. Ποτέ δεν παρουσιάστηκε φαινόμενο  ξενοφοβίας και ρατσισμού, παρά μόνο κάποιες φωνές που και αυτές πνίγηκαν από την γενική κατακραυγή την συντριπτικής πλειοψηφίας γονιών και μαθητών.  Μαζί τα παιδιά μας με τα προσφυγόπουλα μορφώνονταν και θα μορφώνονται, μαζί έπαιζαν και θα παίζουν, αναπτύσσοντας σχέσεις αλληλεγγύης και σεβασμού.
Τώρα που ο φασισμός προσπαθεί να μολύνει την κοινωνία, διαχωρίζοντάς την με βάση το χρώμα, την θρησκεία, την εθνικότητα για να εξυπηρετηθούν για ακόμη μια φορά τα κέρδη των μονοπωλίων, για να σφάζονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαΐ, ίσως κάποιοι «αγανακτισμένοι» να βρουν το εξιλαστήριο θύμα στο πρόσωπο των μικρών παιδιών και να σχίζουν τα ιμάτιά τους για το κακό που τους βρήκε.
Το Λαύριο των κοινωνικών αγώνων, των προσφύγων, των ανέργων έμαθε να ξεχωρίζει τον εχθρό, που δεν είναι άλλος από τους ιμπεριαλιστές, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, είναι οι κυβερνήσεις που αιματοκυλούν τους λαούς για την αρπαγή της λείας, είναι όλοι αυτοί που υλοποιούν τις αντιλαϊκές πολιτικές και διαλύουν συντάξεις, δικαιώματα, Συλλογικές Συμβάσεις.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή διαδικασία ένταξης στην εκπαίδευση των προσφύγων. Απαιτούμε την άμεση Κάλυψη με εκπαιδευτικούς ώστε να γίνεται ολοκληρωμένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα προσφυγόπουλα.
Η μόρφωση είναι αναγκαία και επιβεβλημένη, είναι η πόρτα που έχουμε χρέος να ανοίξουμε σε Κάθε άνθρωπο, είναι ο μόνος δρόμος για να μπορέσουν αύριο τα προσφυγόπουλα και τα δικά μας παιδιά, να αμφισβητούν, να πολεμήσουν να μάθουν την αλήθεια, όχι αυτή που φτιάχνουν οι ισχυροί, αλλά την δική τους αλήθεια, να ξεφύγουν από τον σκοταδισμό, την μισαλλοδοξία, να παλέψουν για τα δικαιώματά τους, να σπάσουν τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης και της βαρβαρότητας.
Σπάζοντας τα δεσμά της αμορφωσιάς, υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ.
Μαζί με τα μέτρα για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, απαιτούμε και τον απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων που εγκλωβίστηκαν στην χώρα μας εξ’ αιτίας της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που χειροκρότησε η κυβέρνηση. Ιδιαίτερα να σπάσει ο αποκλεισμός στα νησιά που δημιουργεί τεράστια προβλήματα τόσο στους πρόσφυγες όσο και στους ντόπιους με τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που είναι απούσα.
Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, προχωράει στη συγκέντρωση σχολικών ειδών, καθημερινά  9πμ με 1μμ (τετράδια, μολύβια, ξυλομπογιές, μπλοκ ζωγραφικής, χάρακες κ.λ.π) για να παραδοθούν μέσα στην εβδομάδα στα προσφυγόπουλα και στο λαϊκό φροντιστήριο του Εργατικού Κέντρου που τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει την λειτουργία του.
Καλή σχολική χρονιά για όλα τα παιδιά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.   
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ