Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΕΝΟΧΟ ΣΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ 
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklavrio@gmail.com , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. 
ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΕΝΟΧΟ ΣΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην προσπάθεια της να βγει από αυτή την καταστροφή ως ο κριτής αντί για κρινομενη, αναδεικνύει ως κύριο υπεύθυνο τα αυθαίρετα κτίσματα.
Έχει προσφύγει σε ένα επικοινωνιακό σόου με μπουλντόζες που ανοίγουν κάποιες διόδους σε παραλίες. 
Θα περίμενε κανείς ότι μπροστά στον Αύγουστο και μετά  από αυτό το τραγικό γεγονός, η κυβέρνηση να προχώραγε σε άμεσα μέτρα για την πυρόσβεση και την πυροπροστασια του λαου, ότι θα είχαμε άμεση νομοθέτηση για την πρόληψη και την καταστολή και προσλήψεις για την κάλυψη των τεραστίων κενών. Αντιθέτως η κυβέρνηση στοχοποιεί τον λαό και προσπαθεί να τον κάνει συνυπευθυνο κουνώντας το δάχτυλο του λέει “μη μιλάς, μαζί τα κάψαμε.” κάτι ανάλογο με το “μαζί τα φάγαμε” του Πάγκαλου. 
Για την αυθαίρετη δόμηση, ο ένας και αποκλειστικός υπεύθυνος είναι το κράτος και οι μονοπωλιακοι όμιλοι που υπηρετεί.
Όταν η γη είναι εμπόρευμα και το ζήτημα της κατοικίας είναι προσωπική υπόθεση, όταν την χρήση γης δεν την καθορίζουν επιστημονικές τεκμηριωμένες μελέτες, αλλά το που επιθυμούν οι επιχειρηματίες να επενδύσουν, τότε είναι φυσικό επακόλουθο να υπάρχει αναρχία στην δόμηση, τέτοια που σε δάση χωρίς διαφυγή να υπάρχουν σπίτια, δίπλα σε κατοικημένες περιοχές να υπάρχουν επικίνδυνες βιομηχανικές μονάδες, μέσα σε βιομηχανίες να υπάρχουν χωράφια για παραγωγή τροφίμων. Είναι αυτό το κράτος  που έχει παραχωρήσει “νομιμες” άδειες και έχουν γίνει αποκλεισμοί παραλιών από ξενοδοχειακες μονάδες.
Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να κάνει το αυτονόητο, να ανοίξει όλο το παραλιακό μέτωπο, να έχει πρόσβαση ο λαός στην θάλασσα. Την καλούμε να ξεκινήσει άμεσα. Έχουν χιλιάδες μέτρα μάντρες να κατεδαφίσουν. 
Καλουμε τους πυρόπληκτους να οργανώσουν την πάλη τους να διεκδικήσουν την αποζημίωση όλων των πληγέντων, αποζημίωση στο 100% της καταστροφής που έπαθαν. Επάνδρωση των Κέντρων υγείας της περιοχής με ιατρικό, νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό. Συχνή συγκοινωνία στην περιοχή, Να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις στους τομείς της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης, να εκπονηθεί σχέδιο αντιμετώπισης παρόμοιων φαινομένων.
Μέτρα ασφαλούς στέγασης, καθαριότητας και υγιεινής, ένδυσης και σίτισης των πυρόπληκτων οικογενειών.
Εργα για την αντιμετώπιση πλημμυρών.
Να φτιαχτεί σύγχρονος οικισμός με ευθύνη του κράτους, με χωροταξικό σχεδιασμό που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες κ.ά.
Άμεση αποκατάσταση των υποδομών ύδρευσης και ηλεκτροδότησης, χωρίς την επιβάρυνση των καταναλωτών.
Καλούμε τους πυρόπληκτους στην συγκέντρωση ενημέρωσης για την μέχρι τώρα πορεία της αλληλεγγύης και για την συνέχεια που δίνουμε  στο στέκι που έχουμε στήσει στην Λεωφόρο Μαραθώνος 33 στην Αγιά Μαρίνα, την Κυριακή 5 Αυγούστου 7μμ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ 

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ 
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklavrio@gmail.com , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ

Λαύριο 29/7/18


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, τα συνδικάτα ανατολικής Αττικής, χαιρετίζουμε την μεγάλη ανταπόκριση που υπήρξε από την πρώτη στιγμή  της μεγάλης καταστροφής στην Ανατολική Αττική, με την αλληλεγγύη που εκφράστηκε με κάθε τρόπο και μέσο από συνδικάτα και λαϊκές επιτροπές. Η πρώτη φάση της αλληλεγγύης ολοκληρώθηκε με τα πράγματα άμεσης ανάγκης που ζητήθηκαν. Τώρα παίρναμε σε νέα φάση που τα συνδικάτα και οι Λαϊκές Επιτροπές μπορούν να παίξουν σπουδαίο ρόλο. Από Δευτέρα 30 Ιούλη, οποίο σωματείο θέλει να προσφέρει να έρχεται σε επαφή με τα τηλέφωνα της επιτροπής και η επιτροπή θα το ενημερώνει  σε τι υπάρχει έλλειμμα και να έχουμε εικόνα πόσα από αυτά που ζητάμε μπορούν να μας προμηθευσουν . Έτσι θα γίνεται πιο ουσιαστική η αλληλεγγύη που θα συνεχιστεί για καιρό. Επίσης στην επιτροπή μπορούν να απευθύνονται σωματεία που μπορούν να έχουν στην περιοχή φυσική παρουσία,οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν ανάλογα τον χρόνο τους και τις δυνατότητες τους. 
Τα τηλέφωνα της επιτροπής είναι: 6977120661, 6984928944, 6986659312


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ .