Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklavrio@gmail.com , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ

Λαύριο 12-7-17

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΖΗΤΗΣΕ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΩΛΑΔΑ


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί καθημερινά να αποδείξει ότι το βαρέλι της ενσωμάτωσης της στις επιδιώξεις των εργοδοτών για κερδοφορία στηριγμένη σε εργάτες χωρίς δικαιώματα, δεν έχει πάτο.
Τελευταίο περιστατικό, είναι η άθλια παρέμβασή της στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο για επανεξέταση της υπόθεσης της Μανωλάδας. Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τον περασμένο Μάρτη έκρινε ότι οι συγκεκριμένοι εργάτες γης από το Μπαγκλαντές υπήρξαν θύματα καταναγκαστικής εργασίας. Ακόμη έκρινε ότι το Ελληνικό κράτος απέτυχε να τους προστατεύσει και δεν ερεύνησε σε βάθος την υπόθεση ούτε τιμώρησε τους υπαίτιους. Στις 17 Απρίλη 2013 οι εργάτες σε καλλιέργειες φράουλας στη Μανωλάδα διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα πολλών μηνών, αλλά εισέπραξαν τα σκάγια τριών επιστατών. Τουλάχιστον 35 εξ αυτών τραυματίστηκαν εκείνη την ημέρα από τους πυροβολισμούς.
Η κυβέρνηση υπερασπίζεται και δικαιώνει τους μεγαλοαγρότες. Είναι αποτέλεσμα της πίστης της στο δίκιο του ισχυρού, στην αγωνία της για την καπιταλιστική ανάπτυξη, που θα στηριχτεί στους νόμους που έχουν ψηφίσει και οι προκάτοχοί της ΠΑΣΟΚ, ΝΔ αλλά και η ίδια με το 3ο και 4ο μνημόνιο, στην  δουλειά χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, χωρίς δικαιώματα.
Καλούμε τους Έλληνες και αλλοδαπούς εργάτες να βγάλουν συμπεράσματα από την πολιτική της συγκυβέρνησης, η οποία υπηρετεί τους καπιταλιστές και σε αυτή την προσπάθειά δεν θα διστάσει να στηρίξει τις πιο αντιλαϊκές επιδιώξεις, τις πιο μαύρες, που τόσα χρόνια δεν τολμούσαν να φέρουν οι προκάτοχοί της, φοβούμενοι την λαϊκή οργή. 
Απάντηση είναι η οργάνωση στα ταξικά συνδικάτα, η συσπείρωση  όλων των εργατών ανεξαρτήτου εθνικότητας, η πάλη για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ