Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ



Λαύριο 2-7-2014

Ο λαός της χώρας μας πρέπει να σταματήσει την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μέσο της «μικρής ΔΕΗ» που προωθείται από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Από σήμερα  (Τετάρτη) το βράδυ ξεκινάνε Απεργίες οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ με σκοπό να μην περάσει το παραπέρα ξεπούλημα. Η κυβέρνηση τρομοκρατεί και εκβιάζει και λέει ότι δεν θα επιτρέψει να υπάρξει πρόβλημα με διακοπές ρεύματος στην αιχμή της τουριστικής περιόδου.
Το θράσος τους δεν έχει όρια. Ξεπουλάνε ότι έχει απομείνει και θέλουν να το δεχόμαστε χωρίς να αντιδρούμε. Όλοι πρέπει να παλέψουν για να μην πουληθεί η «μικρή ΔΕΗ» γιατί το 30% των μονάδων λιγνίτη και υδροηλεκτρικών περνάνε σε ιδιώτες, μαζί με 2.000.000 πελάτες. Αυτό σημαίνει ακόμα πιο ακριβό ρεύμα, πιο επιθετική πολιτική κέρδους.
Εμείς θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα με στόχο όχι μόνο να μην πουληθεί η «μικρή» ΔΕΗ, αλλά με σκοπό να αναδείξουμε την αναγκαιότητα να κοινωνικοποιηθεί το σύνολο της παραγωγής ενέργειας. Σήμερα που η τεχνολογία έχει φτάσει να παράγεται ρεύμα από τον ήλιο και τον αέρα, που οι νέες μονάδες παραγωγής με μικρό κόστος παράγουν χιλιάδες  KW, είναι ανάγκη να υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη. Ο λεγόμενος “Δημόσιος” χαρακτήρας της ΔΕΗ είναι αυτός ο τρόπος λειτουργίας της ΔΕΗ με τον οποίο έμειναν 400.000 λαϊκές οικογένειες χωρίς ρεύμα.  
Αντίπαλός μας σε αυτό τον αγώνα είναι η ΕΕ που με τις συνθήκες που έχουν υπογραφεί και από τις Ελληνικές κυβερνήσεις, απαιτούν την απελευθέρωση της ενέργειας για να κερδίσουν τα μονοπώλια που υπηρετεί. Τα κόμματα του ευρωμονοδρόμου δεν λένε κουβέντα για τις αποφάσεις που έχουν συμφωνηθεί στην λυκοσυμμαχία. Ευθύνες για την μέχρι τώρα πορεία ιδιωτικοποίησης έκτος των κομμάτων του ευρωμονόδρομου έχουν και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ) όπου τα προηγούμενα χρόνια συμφώνησαν με την ιδιωτικοποίηση η οποία έχει αρχίσει από το 1999 με κυριότερες την συμφωνία για το σπάσιμο στα 3 της ΔΕΗ (παραγωγή, Διανομή, Μεταφορά) για να πουληθεί πιο εύκολα και η συμφωνία για την μετοχοποίηση της εταιρίας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της ΔΕΗ να κάνουν δική τους την υπόθεση της απεργίας, να μην μπουν στην λογική της ανάθεσης ευθυνών και να βάλουν στο στόχαστρο τους, τους πραγματικούς υπαίτιους για την σημερινή κατάσταση.
Καλούμε τον λαό να εκφράσει την συμπαράστασή του και να συμμετέχει στην προσπάθεια για να διεκδικήσουμε:
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ «ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ»
ΡΕΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ
ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΔΙΑΝΟΜΗ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ.
ΦΤΗΝΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ