Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklavrio@gmail.com , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ

Λαύριο 23-6-17



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων στους ΟΤΑ για μόνιμη και σταθερή εργασία και στηρίζει τις μορφές πάλης που έχουν επιλέξει για να μην περάσουν ακόμα 10.000 εργαζόμενοι στην ανεργία.
Καταγγέλλουμε όλο το μηχανισμό τρομοκράτησης που γίνεται προσπάθεια να στηθεί τις τελευταίες ώρες από δημάρχους, εισαγγελείς και κυβέρνηση, οι οποίοι χωρίς ίχνος ντροπής προχωρούν σε εκβιασμούς στους συμβασιούχους που παραμένουν στα αμαξοστάσια, στους οποίους οι εισαγγελείς ζητάνε την αποχώρησή τους από τον χώρο ώστε να βγουν τα απορριμματοφόρα, σε αντίθετη περίπτωση θα προβούν σε συλλήψεις.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
Μπροστά στον κίνδυνο των διώξεων από την μία και της ανεργίας από την άλλη, μόνος δρόμος είναι ο αγώνας μέχρι την νίκη. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Να πάρει τώρα πίσω τις απολύσεις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Να σταματήσει η τρομοκρατία. Νόμος είναι το δίκιο των εργατών.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (22-6-2017)

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, συμπαραστέκεται και στηρίζει τους αγώνες στους ΟΤΑ και στην Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, για το δικαίωμα στην εργασία και  κλαδική σύμβαση.
Η κυβέρνηση έχοντας ξεπεράσει σε εμπαιγμό και κοροϊδία τους προκάτοχους της και ενώ είχε κάνει σημαία τον αγώνα των 560 καθαριστριών του Υπουργείου οικονομικών, για το δικαίωμα στην εργασία τον οποίο και καπηλεύτηκε, προχωράει σε μαζική απόλυση 10.000 συμβασιούχων από τους δήμους οι οποίοι καλύπτουν ανάγκες στην καθαριότητα, στους παιδικούς σταθμούς και αλλού, με σκοπό από την μία να πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους και από την άλλη να ανοίξει τον δρόμο ιδιωτικοποίησης αυτών των δομών με βάση και τις οδηγίες της ΕΕ.  Είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης η υπεράσπιση των συμβασιούχων και το δικαίωμα στην εργασία. Να γίνει άμεση νομοθετική ρύθμιση για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Να μην προχωρήσει καμία ιδιωτικοποίηση στις δομές των Δήμων. Να χρηματοδοτηθούν οι Δήμοι επαρκώς για να καλύψουν όλες τις ανάγκες.
Στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη γίνεται εδώ και αρκετό καιρό ένας μεγάλος αγώνας για την υπογραφή σύμβασης. Με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, συζητήσεις και οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς οι συνάδελφοι μεταλλεργάτες με μπροστάρη το σωματείο τους προχωρούν αύριο σε 24ωρη απεργία, κόντρα στο μηχανισμό των εργολάβων και τους χρυσαυγίτες.
Είναι μάχες σε εξέλιξη και η εργατική τάξη πρέπει και να εκφράσει την αλληλεγγύη της και να τις παρακολουθήσει γιατί έχουν να προσφέρουν σημαντικά διδάγματα για τους επόμενους αγώνες που έρχονται.
Το Εργατικό Κέντρο θα ενημερώσει όλους τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις στους χώρους αυτούς και για όπου υπάρξουν εστίες αντίστασης το επόμενο διάστημα.
Η λογική «τίποτα δεν γίνεται» και «τίποτα δεν κινείται» είναι λαθεμένη. Υπάρχουν εστίες αντίστασης και θα αυξάνονται, όταν,  σπάζοντας τον φόβο και την μοιρολατρία οι εργαζόμενοι οργανώνονται στα σωματεία τους και διεκδικούν με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους.   


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΑΝΟ ΣΤΟ ΣΟΥΝΙΟ NATO KILLERS GO HOMO

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklavrio@gmail.com , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΑΝΟ ΣΤΟ ΣΟΥΝΙΟ
NATO KILLERS GO HOMO

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, προχώρησε σήμερα το πρωί σε συμβολική ενέργεια ανάρτησης πανό στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, στέλνοντας αντιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό μήνυμα στους λαούς. Η κίνηση αυτή έγινε μία εβδομάδα πριν την μεγάλη διαδήλωση στην Θεσσαλονίκη στο Νατοϊκό Στρατηγείο.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμπλέκει όλο και περισσότερο την χώρα μας και τον λαό μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς με την λεγόμενη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» με σκοπό το άνοιγμα πεδίων κερδοφορίας στα μονοπώλια, με τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών, και δρόμων ενέργειας και εμπορίου. Ο άξονας, Ελλάδας Αιγύπτου, Ισραήλ, Κύπρου, η αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, το κάλεσμα του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με αφορμή τους πρόσφυγες, η παραχώρηση γης και όλων των διευκολύνσεων στους φονιάδες των λαών, καθώς και η συμμετοχή Ελληνικών στρατευμάτων σε 13 σημεία του πλανήτη, δείχνουν ξεκάθαρα την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς που σκοπό έχουν την αναβάθμιση της  αστικής τάξης και το καλύτερο πλασάρισμα στην μοιρασιά της λείας του πολέμου. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ανάπτυξη των κερδών των μονοπωλίων με την ψήφιση του 3ου και 4ου μνημονίου και μέτρα ενάντια στον λαό μέχρι το 2060. Παρόμοιες ενέργειες ακολουθούν και οι αστικές τάξεις γειτονικών χωρών όπως της Τουρκίας και της Αλβανίας. Όλοι τους χρησιμοποιούν τον εθνικισμό και τις θρησκείες για να φανατίζουν τους λαούς για να εξυπηρετήσουν τις επιδιώξεις τους. Σε όλα αυτά απαντάει η εργατική τάξη της χώρας μας και των γειτονικών κρατών στην μεγάλη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης όπου και θα συμμετέχουν συνδικαλιστές από τα Βαλκάνια την Τουρκία και άλλες χώρες με σύνθημα «Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά»
Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, πιστό στον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση και τους πολέμους δηλώνει παρόν στη μεγάλη διαδήλωση και έχει ναυλωθεί πούλμαν για την συμμετοχή των εργαζομένων της περιοχής. Τηλέφωνο για κρατήσεις θέσεων 6984928944     

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ