Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΧΤΡΑ



Λαύριο 26-7-2013
Αρ, πρωτ.67

ΝΕΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΕΧΤΡΑ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ

Οι εργαζόμενοι-απεργοί του σουπερ μάρκετ ΈΧΤΡΑ σε σημερινή τους συνέλευση, αποφάσισαν ότι συνεχίζουν τον αγώνα για την επαναπρόσληψη της συναδέλφισσάς τους, την αποκατάσταση των μισθών τους με βάση την κλαδική σύμβαση και το σταμάτημα των ευέλικτων μορφών απασχόλησης. Η συνέχιση του αγώνα έχει και τον χαρακτήρα του «σπασίματος» της τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλει η εργοδοσία με την ποινικοποίηση του αγώνα. Ο υπερήφανος αγώνας 60 ημερών στα ΕΧΤΡΑ έχει εξοπλίσει τους απεργούς με μια μεγάλη εμπειρία που όπως λένε πρέπει να γίνει κτήμα όλων των εργαζομένων. Μια ανασκόπηση της μέχρι τώρα πορείας του αγώνα θα γίνει αύριο Σάββατο 7:00μ.μ στην συγκέντρωση- συναυλία που διοργανώνει το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Λαυρεωτικής που στήριξε με όλες του τις δυνάμεις αυτόν τον αγώνα.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου σε συνεδρίασή του σήμερα Παρασκευή 26 Ιούλη αποφάσισε να στηρίξει τον αγώνα των απεργών του ΕΧΤΡΑ με την προκήρυξη νέας 24ωρης απεργίας για αύριο Σάββατο 27 Ιούλη και καλεί τους εργαζόμενους άνεργους της Λαυρεωτικής να συμμετέχουν στην συγκέντρωση-συναυλία αύριο το απόγευμα έξω από το κατάστημα των ΕΧΤΡΑ. Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει την πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου που δεν προσφέρει Κάλυψη στον απεργιακό αγώνα, όπως έχει την υποχρέωση. Οι εργαζόμενοι στα ΕΧΤΡΑ πρέπει να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους και να αλλάξουν τους συσχετισμούς το γρηγορότερο δυνατόν, γιατί οι εξελίξεις στον κλάδο είναι ραγδαίες και πρέπει να υπάρχει οργάνωση του ταξικού αγώνα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΥΡΙΓΟΣ ΒΑΛΣΑΜΟΣ                                                         ΚΟΥΜΠΛΗ ΜΑΡΙΑ

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου και τα σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές, ομάδες γυναικών, συνταξιούχους, επαγγελματοβιοτέχνες της Ανατολικής Αττικής.
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Υπουργό Υγείας οι φορείς μετέφεραν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Υγείας της περιοχής, όπου λείπουν βασικές ειδικότητες γιατρών όπως παιδιάτρων, ορθοπεδικών, γυναικολόγων, στην απαξίωση τεχνολογικού εξοπλισμού που μένει αδρανής εξαιτίας έλλειψης χειριστών (π.χ ακτινολόγων), αλλά και αναλώσιμων.  Έγινε αναφορά στο θέμα της 24ωρης λειτουργίας και της ανάγκης να υπάρχει συνεχής λειτουργία όλων των κέντρων υγείας. Ένα ακόμα ζήτημα που συζητήσαμε  ήταν το χαράτσι των 5ευρώ στα κέντρα υγείας και την ανάγκη να σταματήσει άμεσα γιατί πλήττει σοβαρά την τσέπη της λαϊκής οικογένειας που στενάζει στην ανεργία και την υποαπασχόληση.   Επισημάνθηκε η αντίθεση μας στην υποβάθμιση συνολικά της Υγείας και του κλεισίματος των νοσοκομείων, κέντρων Υγείας και στις απολύσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα. 
Ο Υπουργός αρκέστηκε σε μια γενική τοποθέτηση, ότι δεν έχουν σκοπό να κλείσουν Κέντρα Υγείας, αλλά να τα ενισχύσουν για να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.
Εμείς ξέρουμε ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι αντιλαϊκή και αντιδραστική. Οι αναδιαρθρώσεις και στην υγεία είναι συμφωνημένες στα πλαίσια της ΕΕ των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων και σκοπό έχουν την αύξηση της κερδοφορίας των ιδιωτών που αναπτύσσουν δραστηριότητα στον τομέα της υγείας και την επιχειρηματική δράση των δημόσιων δομών υγείας, με την ταυτόχρονη απαλλαγή του κράτους από την υποχρέωση παροχών υγείας προς όλο τον λαό.
Χρειάζεται να υπάρξει ένα ισχυρό κίνημα αντίστασης για να μην επιτραπούν οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις και στην Υγεία. Είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων, όλου του λαού , να διεκδικήσουν πραγματικά Δημόσια και δωρεάν υγεία, τέτοια που να καλύπτει τις ανάγκες όλων χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς, την 24ωρη λειτουργία των κέντρων υγείας για να καλύπτουν τις ανάγκες της κάθε περιοχής. 

EXTRA ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7 19500 ΛΑΥΡΙΟ
Τηλ./φαξ  22920-25328 κιν. 6977781657

Λαύριο 23-07-2013

Αρ. Πρωτ. 51

58ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 ημέρες απεργίας και συνεχίζουμε με νέα 48ωρη
ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΛΗ


Σε νέα γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 23 Ιούλη οι εργαζόμενοι των ΕΧΤΡΑ αποφάσισαν  ότι συνεχίζουν τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούν.
Το σωματείο ιδιωτικών Υπαλλήλων αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη νέας 48ωρης Απεργίας στα ΕΧΤΡΑ του Λαυρίου για την Τετάρτη 24 και Πέμπτη 25 Ιουλίου με αιτήματα την άμεση ανάκληση της απόλυσης την αποκατάσταση των μισθών των εργαζομένων με βάση την κλαδική σύμβαση του εμπορίου του 2011 για όλους τους εργαζόμενους το σταμάτημα των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.


Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ



ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ