Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

EΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ




Λαύριο 26-8-2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ
ΤΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ.
ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

Στον αιματηρό εμφύλιο πόλεμο που έχει περιέλθει ο Συριακός λαός εδώ και δύο χρόνια είναι εμφανές ότι τα ιμπεριαλιστικά μπλοκ  παίρνουν ενεργά μέρος στην στήριξη της μιας ή της άλλης πλευράς, ανάλογα τις δεσμεύσεις, τα συμβόλαια και τις επιδιώξεις που έχουν στην ευρύτερη μέση ανατολή. Είναι επίσης φανερό ότι η κυβέρνηση του Άσαντ έχει με το μέρος της μεγάλο κομμάτι του λαού αφού παρ’ όλη την προπαγάνδα, τα στημένα βίντεο με δήθεν δολοφονημένους από τον κυβερνητικό στρατό κ.λ.π έχει καταφέρει να κυριαρχήσει σε βασικά στρατηγικά σημεία.
Η καθοριστική στρατιωτική επέμβαση των ιμπεριαλιστών προετοιμάζεται τις τελευταίες εβδομάδες ενώ το άλλοθι για την επίθεση έδωσε η προβοκάτσια με την επίθεση με χημικά σε πληθυσμό κοντά στην Δαμασκό. Είναι γνωστή η τακτική των Αμέρικανων, Ευρωπαίων, Νατοϊκών  για δήθεν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με χημικά αέρια από την εποχή του Ιράκ αλλά και με άλλες προφάσεις στο όνομα της Δημοκρατίας στην Λιβύη, στο Αφγανιστάν, στο Μάλι και την Γιουγκοσλαβία     
Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας κάνουν το ΝΑΤΟ οι Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι Ιμπεριαλιστές, τα κέρδη των πολυεθνικών που γι’ αυτά ξαναμοιράζουν τον κόσμο. Εμπλοκή στον πόλεμο έχει και η χώρα μας μιας και η επίσκεψη στις ΗΠΑ του πρωθυπουργού είχε και σχέση με την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και την διευκόλυνση των σχεδίων των Αμερικάνων για επεμβάσεις σε διάφορες χώρες.
Ο Συριακός λαός πρέπει να λύση τα προβλήματα που τον ταλανίζουν μόνος του. Να αγωνιστεί για να απαλλαχτεί από την καπιταλιστική βαρβαρότητα, να κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής και τον φυσικό πλούτο της χώρας και να οικοδομήσει την δικιά του σοσιαλιστική εξουσία.
Ο λαός της χώρας μας πρέπει να αποτρέψει την εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο να μην δοθεί ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών. Να κλείσει ΤΩΡΑ η βάση της Σούδας που γίνεται ορμητήριο για σφαγή των λαών.      
Λαύριο 26-8-2013