Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ




Λαύριο 21-1-2014




Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, συμπαραστέκεται στον μεγάλο αγώνα των εργαζομένων της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ που συνεχίζουν για 120 ημέρες την απεργία ενάντια στο κλείσιμο των εργοστασίων στην Θεσσαλονίκη και τον Βόλο, καθώς και την παράδοση της μεταφοράς σε εργολάβους φέρνοντας και άλλες απολύσεις προσωπικού. Η αιτία των απολύσεων είναι η προσπάθεια της επιχείρησης να βγάλει περισσότερα κέρδη μεταφέροντας την παραγωγή στην Βουλγαρία, μιας και εκεί βρήκε φτηνότερους εργάτες που θα τις αποφέρουν τα επιθυμητά κέρδη. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των συμφωνιών στα πλαίσια της λύκοσυμμαχίας της ΕΕ, όπου η ελευθερία για περισσότερα κέρδη των μονοπωλίων, γίνονται ταφόπλακα για χιλιάδες νέους άνεργους.
Οι εργάτες απέναντί τους έχουν ένα διεθνές μονοπώλιο που ηγείται των βιομηχάνων και των εργοδοτών στα αντιλαϊκά μέτρα. Στην δικτατορία των μονοπωλίων έχει κυρίαρχη θέση, ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις, με βάση τα συμφέροντά της.
Οι εργάτες και οι άνεργοι παρακολουθούν τον αγώνα, από τα μέσα ενημέρωσης που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργατών, γιατί τα περισσότερα Μέσα ενημέρωσης κρατικά και ιδιωτικά, έχουν «θάψει» το θέμα της απεργίας και παίζουν μόνο την διαφήμιση με το θεάρεστο έργο «εθελοντών» που είναι όπως εννοεί και η διαφήμιση και πολιτική της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ. Ίσως να έχει αυτό στο μυαλό της η πολυεθνική, να απολύσει τους εργαζόμενους και μετά να δίνει κάτι ψίχουλα στα συσσίτια για να τους ταΐζει, ώστε να την ευγνωμονούν...
Συνάδελφοι, συνεχίστε τον αγώνα σας, εμείς οι εργάτες και οι άνεργοι από την πόλη με την διαχρονική ανεργία είμαστε δίπλα σας και σας στηρίζουμε. Η νίκη σας θα είναι και δική μας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ