Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 7-11-2014
Αριθ. Πρωτ. 100

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου καταγγέλλει τον αυταρχικό κατήφορο που έχει πάρει η κυβέρνηση και στο όνομα του δόγματος «Νόμος και τάξη» στέλνει εισαγγελείς σε σχολεία για να τρομοκρατήσει τα παιδιά που προχωρούν σε καταλήψεις διαμαρτυρόμενα για τη τράπεζα θεμάτων, το «νέο λύκειο» , για τις τεράστιες ελλείψεις σε καθηγητές,  Η κυβέρνηση «προειδοποιεί» για χαμένες διδαχτικές ώρες από τις καταλήψεις και ότι θα καλύπτουν στις γιορτές, ενώ κλείνει τα μάτια στις δικές της ευθύνες για την έλλειψη καθηγητών στα σχολεία. Σήμερα ο Υπουργός Παιδείας κάλεσε άνεργους καθηγητές να δουλέψουν τσάμπα ως εθελοντές για να καλύπτουν τα κενά στα σχολεία, γιατί όπως δήλωσε δεν έχει άλλα κονδύλια. Αλήθεια γιατί πληρώνουμε τόσους δυσβάσταχτους φόρους; για να είναι τα παιδιά μας χωρίς δασκάλους; Για να δουλεύουν τσάμπα οι δάσκαλοι, με την υπόσχεση κάποιων μορίων;
Λέμε όχι στο ταξικό σχολείο που εξοντώνει και δεν μορφώνει.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους. Ενιαίο 12χρονο σχολείο.

ΦΤΑΝΕΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 27/11


ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ

Συγκέντρωση ελπίδας και προοπτικής, ήταν το μεγαλειώδες συλλαλητήριο του Σάββατου που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ και συμμετείχαν πάνω από 1000 σωματεία εργαζομένων, επαγγελματιών, αγροτών, γυναικών και φοιτητών.
Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή από την Λαυρεωτική όπου διαδηλώσαμε μαζικά, μαζί με όλους τους εργάτες άνεργους, επαγγελματίες της χώρας.

Το μεγαλειώδες Πανελλαδικό Συλλαλητήριο είναι λαϊκό ξέσπασμα αγανάκτησης, οργής και διεκδίκησης. Δόθηκε ισχυρό ταξικό μήνυμα στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους,ανέδειξε τις δυνατότητες και το δρόμο που μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί το ταξικό εργατικό-λαϊκό κίνημα, για να υψώσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και να διαμορφώσει τους όρους για την ανατροπή της.
Για να ανασάνουμε χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε! Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα με μεγαλύτερο πείσμα, ανυπότακτα να ορθώσουν τείχος αντίστασης στην πολιτική που μας εξαθλιώνει, που μας θέλει σύγχρονους σκλάβους.

Στα πλαίσια αυτά το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου καλεί τα σωματεία της δυναμής του, τα σωματεία των επαγγελματοβιοτεχνών Λαυρίου, Κερατέας, το σωματείο εργαζομένων του Δήμου  καθώς και τις λαίκές επιτροπές Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, σε συζήτηση για τα συμπεράσματα από το συλλαλητήριο και την καλύτερη οργάνωση της πανελλαδικής απεργίας. Η συζήτηση θα γίνει την Παρασκεύη 7 Νοέμβρη 6:30μ.μ στο Εργατικό Κέντρο.



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ