Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
19 ΙΟΥΝΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
Αναχώρηση από Άγαλμα μεταλλωρύχων 4:30μ.μ  
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι και άνεργοι, στις 19 Ιούνη συμμετέχουμε μαζικά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις και τα ταξικά συνδικάτα ενάντια στην διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Τα μέτρα που ήδη έχουν παρθεί φέρνουν σε δεινή θέση ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Γιατί παίρνονται τα μέτρα ενάντια στις συντάξεις; Για να κερδίζουν οι κεφαλαιοκράτες!! Στο τελευταίο πολύνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στην Βουλή, μειώνονται οι εργοδοτικές εισφορές προς τα ασφαλιστικά ταμεία κατά 4% που σημαίνει «τρύπα» στα ασφαλιστικά ταμεία 800 εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα μειώνουν τις επικουρικές σταδιακά, μέχρι να τις καταργήσουν τελείως. Από 1-1-15 ξεκινάει ο νέος υπολογισμός της σύνταξης με αποτέλεσμα θα εισπράττουμε συντάξεις 200 μέχρι και 400 ευρώ. Επίσης στα σχέδια είναι η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, αυτές δηλαδή που όταν δούλευες στα βαρέα και ανθυγιεινά και συμπλήρωνες 4500 ένσημα μπορούσες να βγεις στην σύνταξη νωρίτερα, κάτι που σήμερα σημαίνει στα 60 έτη για τους οικοδόμους και 62 αυτοί που είναι ασφαλισμένοι μετά το 1992. Με την κατάργηση πάμε όλοι για τα 67 έτη. Το βαρέλι δεν έχει πάτο και η επίθεση συνεχίζεται με τους λεγόμενους τρεις πυλώνες της ασφάλισης, που είναι η κοινωνική, η επαγγελματική και η ιδιωτική.
Σε αυτή την επίθεση έχουμε χρέος να απαντήσουμε!! Κάνεις πλέον δεν μπορεί να περιμένει. Για να αλλάξουν τα πράγματα για να γίνουν θετικές διεργασίες στην κοινωνία χρειάζεται η συμμετοχή όλων στους κοινωνικούς αγώνες. Αυτός ο αγώνας είναι ζωτικής σημασίας για την ζωή μας. Ή θα αποδεχτούμε να παίρνουμε σύνταξη ένα βήμα πριν τον θάνατο και αυτή να μην φτάνει ούτε για τα φάρμακα μας ή θα αντισταθούμε και θα διεκδικήσουμε το δίκιο μας αξιοπρεπή ζωή και σύνταξη που να καλύπτει τις ανάγκες μας. Όλοι στον αγώνα. Μας αξίζει μια καλύτερη ζωή χωρίς το άγχος της καθημερινής επιβίωσης, αν θα μας κόψουν τα φάρμακα, το ρεύμα, το νερό. Όλοι στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 19 Ιούνη. Αναχώρηση 4:30μ.μ από το Άγαλμα Μεταλλωρύχων.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Λαύριο 11-6-2014

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ




Η απόφαση για τις ομαδικές απολύσεις στην Χαλυβουργία Ασπροπύργου είναι η επιδίωξη των μονοπωλίων για περισσότερα κέρδη. Οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές που ζητάνε φτηνότερο ρεύμα, φοροαπαλλαγές, ομαδικές απολύσεις, απαλλαγή από τις εισφορές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, φτηνότερους εργάτες, είναι επιλογή για αύξηση των κερδών τους και για καλύτερο πλασάρισμα του προϊόντος τους στην ελεύθερη αγορά. Σε διαφορετική περίπτωση, παίρνουν τα κεφάλαιά τους και επενδύουν εκεί που υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους. Και στις δύο περιπτώσεις χαμένοι είναι οι εργάτες, γιατί ή θα πρέπει να είναι άνεργοι ή να δουλεύουν χωρίς δικαιώματα. Αυτός είναι ο καπιταλισμός, αυτοί είναι οι νόμοι της οικονομίας που τον διέπουν. Απάντηση μπορούν να δώσουν οι εργάτες με οργάνωση, με ταξικό αγώνα, με αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων,  με αλληλεγγύη, με στόχο τα μονοπώλια και τους μηχανισμούς τους, την κυβέρνηση, την  ΕΕ. Αγώνας τώρα να αποτραπεί το έγκλημα των ομαδικών απολύσεων και σε άλλες βιομηχανίες. Ετοιμάζεται το έδαφος και για μονάδες στην περιοχή μας, στα ΕΑΣ, στην ΔΕΗ. Κανένας δεν μπορεί πλέον να πει δεν ήξερα, κάνεις δεν ξέρει τι του ξημερώνει. Χρειάζεται επαγρύπνηση και αγωνιστική απάντηση.   
Διέξοδος υπάρχει και είναι η κοινωνικοποίηση των μονάδων παραγωγής για να παράγουν με βάση τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη του κάθε Μάνεση. Γιατί σήμερα είναι αναγκαίο να γίνουν έργα υποδομής, αντισεισμικής θωράκισης, των σχολείων των κατοικιών, χρειάζεται πολύς χάλυβας για να τα φτιάξουμε, εμπόδιο... τα κέρδη τους. Ελπίδα μας ο αγώνας μας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ    
   

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 107,3



Ο τοπικός σταθμός 107,3 Λαυρεωτική fm που λειτουργούσε εδώ και 18 χρόνια έχει πάψει εδώ και κάποιες μέρες να εκπέμπει. Η  Δημοτική αρχή ρίχνει το Βάρος στην προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, που αναλαμβάνει από 1 Σεπτέμβρη ξανά την δημοτική αρχή, η οποία με την σειρά της ρίχνει την ευθύνη στην μέχρι τώρα διοίκηση του Δήμου. Στις συνθήκες παραπληροφόρησης και χειραγώγησης που γίνεται από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, οι τοπικοί σταθμοί μπορούν να παίξουν τον δικό τους ρόλο, όπως το είχαμε δει και την  περίοδο των κινητοποιήσεων για να μην γίνει η χωματερή, αλλά και σε άλλες κινητοποιήσεις όπως τον αγώνα των 61 ημερών στα ΕΧΤΡΑ.  Θεωρούμε ότι ο σταθμός πρέπει να ξαναλειτουργήσει άμεσα, να παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις ώστε να έχει προσωπικό με πλήρη και σταθερή εργασία και να είναι σταθμός όλου του λαού της περιοχής με πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση.  

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ     

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ 85 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ 50 ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΩΝ




Το  Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, με αφορμή την συμπλήρωση 85 χρόνων από την  μεγάλη απεργία των μεταλλωρύχων του 1929 και των 50 χρόνων από την απεργία των κλωστοϋφαντουργών του 1964, συνεχίζει τους ιστορικούς περίπατους στα βήματα της ταξικής πάλης, που ήδη έχουν αγκαλιαστεί από σωματεία, σχολεία και  συλλόγους γυναικών.
Επίσης τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα περιλαμβάνει παρουσίαση ταινιών σε γειτονιές  της Λαυρεωτικής καθώς και παρουσιάσεις βιβλίων και ποιητικών συλλογών.
Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στους ιστορικούς περίπατους και στις εκδηλώσεις, να απευθύνονται στα Τηλέφωνα: 6977251044, 6974010107, 6984100284.

ΑΠΟ ΤΗΝ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ