Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΑΠΕΡΓΙΑ 1Η ΜΑΗ 2013
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΓΑΛΜΑ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ 11π.μ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, σε συνεδρίασή του σήμερα 9 Απρίλη αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη απεργίας την 1η Μάη.
Η 1η Μάη δεν είναι αργία είναι ΑΠΕΡΓΙΑ και θα γίνει την Μ. Τετάρτη.
Η κυβέρνηση κατ’ εντολή των μεγαλεμπόρων, έβγαλε μια απόφαση χωρίς ουσία γιατί απλά η 1η Μάη είναι ΑΠΕΡΓΙΑ. Δεν μπορούσαμε να περιμένουμε τίποτα καλύτερο από μια κυβέρνηση που διάλυσε τις Συλλογικές Συμβάσεις, κατάργησε τον κατώτερο μισθό, που στέλνει τα ΜΑΤ να καταστείλουν απεργιακούς αγώνες, που χαρατσώνει τον λαό για τα κέρδη των καπιταλιστών. Την όποια μεταφορά της όποιας αργίας έχουν δικαίωμα να την κάνουν, όχι όμως του απεργιακού αγώνα. Ας πάνε την Τρίτη του Πάσχα να «πιάσουν» τον Μάη. Αυτοί, οι κυβερνώντες μαζί και ο άθλιος Υπουργός εργασίας θα γραφτούν στην ιστορία σαν τους πιο άξιους υπηρέτες των συμφερόντων των μονοπωλίων, στρατευμένοι ενάντια στα συμφέροντα του λαού. Όχι στα βιβλία της προπαγάνδας των αστών, αλλά στα βιβλία της ταξικής, της ανειρήνευτης πάλης, σε αυτά που γράφουν οι εργάτες με τον ιδρώτα τους και το αίμα τους στα κάτεργα της εργοδοσίας, στην πάλη της κίνησης του τροχού της ιστορικής εξέλιξης προς τα εμπρός.   Οι εργάτες Απεργούν 1Η ΜΑΗ Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ τιμώντας τους νεκρούς τους και διεκδικώντας την ζωή που τους αξίζει.
Καλούμε τα σωματεία και τα μέλη αυτών να κάνουν δικιά τους την υπόθεση της επιτυχίας της απεργίας. Επίσης καλούμε τους εμποροεπαγγελματικούς συλλόγους Λαυρίου και Κερατέας να πάρουν απόφαση για την συμμετοχή στην Απεργία της 1ης Μάη.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ
ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ