Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ


ΣΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ
Σε συνάντηση της ΓΣΕΕ με τους εργοδότες για το ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων, οι εργοδότες ήταν προκλητικοί και απαίτησαν από τους εργάτες να δουλεύουν χωρίς δικαιώματα, απαίτησαν να μην υπάρχει Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας λέγοντας ότι οι αγωνίες των εργαζομένων είναι πως θα βρουν δουλειά και όχι πόσα θα πάρουν  Εργοδότες και ΓΣΕΕ συμφώνησαν ότι ο κοινωνικός διάλογος πρέπει να συνεχιστεί με στόχο τη συμβολή του στο σχεδιασμό της ανάπτυξης με κριτήριο τα επιχειρηματικά κέρδη.
Ζήτησαν από τους συνεταίρους τους, την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, να «διεκδικήσουν» μαζί από την κυβέρνηση το ξεπέρασμα όλων των εμποδίων που απέμειναν για την ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, πράγμα για το οποίο η ΓΣΕΕ συμφώνησε.
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με τη δήλωσή της ότι «είναι νόμιμα και εύλογα τα επιχειρήματα των εργοδοτών για την άρνησή τους για υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας», αθωώνει τους εργοδότες και κρύβει ότι τρόικα και κυβέρνηση είναι η φωνή των εργοδοτών.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε πανστρατιά ενάντια στο μαύρο μέλλον που, ετοιμάζουν σε εμάς και τα παιδιά μας, με ταξική αδιαλλαξία και καμιά υποχώρηση. Απάντηση στην εργοδοτική επιθετικότητα είναι η οργάνωση αγώνων για την  υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, να ισχυροποιηθεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, να εξαφανιστεί ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Τα σωματεία και οι χώροι δουλειάς να γίνουν Κάστρα του αγώνα, να διεκδικήσουμε: Αδιαλλαξία
·      Την υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
·      Την κατάργηση των Νόμων που αφορούν στον ΟΜΕΔ και στις ενώσεις προσώπων  
·      Την καθολική ισχύ και την υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
ΛΑΥΡΙΟ
26-4-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ



ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ
ΑΝ ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΙΣΑΙ
ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΙΘΑΝΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Πριν λίγες ημέρες οι εργάτες γης από το Μπαγκλαντές στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας Ηλείας, βρέθηκαν μπροστά στους μπράβους της εργοδοσίας και δέχτηκαν δολοφονικά κτυπήματα γιατί ζητούσαν τα χρήματα που έχουν δουλέψει. Προχτές στο Μπαγκλαντές ένα πολυώροφο κτίριο που είχε μετατραπεί σε βιοτεχνία, έπεσε και καταπλάκωσε εκατοντάδες εργάτες. Τους 270 ανέρχονται  οι νεκροί μέχρι τώρα και πάνω από 1000 οι τραυματίες. Οι εγκληματική αδιαφορία των υπεύθυνων εργοδοτών και του κράτους εξυπηρετούσε την κερδοφορία των επιχειρήσεων.
Με αυτούς τους δύο τρόπους οι εργάτες από το Μπαγκλαντές έδειξαν ότι οι εργάτες μπορούν να χάσουν την ζωή τους σε οποιαδήποτε καπιταλιστική χώρα. Φροντίζουν γι’ αυτό τα κέρδη των μονοπωλίων.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, εκφράζει τα συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων και σε ολόκληρη την εργατική τάξη του Μπαγκλαντές.
Οι εργάτες όπου γης που βιώνουν την εκμετάλλευση στο πετσί τους έχουν μόνο έναν δρόμο να ακολουθήσουν, αυτό της οργανωμένης πάλης για το σταμάτημα της εκμετάλλευσης και την κοινωνικοποίηση των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής.
ΛΑΥΡΙΟ
26-4-2013