Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ



ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ
ΑΝ ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΙΣΑΙ
ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΙΘΑΝΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Πριν λίγες ημέρες οι εργάτες γης από το Μπαγκλαντές στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας Ηλείας, βρέθηκαν μπροστά στους μπράβους της εργοδοσίας και δέχτηκαν δολοφονικά κτυπήματα γιατί ζητούσαν τα χρήματα που έχουν δουλέψει. Προχτές στο Μπαγκλαντές ένα πολυώροφο κτίριο που είχε μετατραπεί σε βιοτεχνία, έπεσε και καταπλάκωσε εκατοντάδες εργάτες. Τους 270 ανέρχονται  οι νεκροί μέχρι τώρα και πάνω από 1000 οι τραυματίες. Οι εγκληματική αδιαφορία των υπεύθυνων εργοδοτών και του κράτους εξυπηρετούσε την κερδοφορία των επιχειρήσεων.
Με αυτούς τους δύο τρόπους οι εργάτες από το Μπαγκλαντές έδειξαν ότι οι εργάτες μπορούν να χάσουν την ζωή τους σε οποιαδήποτε καπιταλιστική χώρα. Φροντίζουν γι’ αυτό τα κέρδη των μονοπωλίων.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, εκφράζει τα συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων και σε ολόκληρη την εργατική τάξη του Μπαγκλαντές.
Οι εργάτες όπου γης που βιώνουν την εκμετάλλευση στο πετσί τους έχουν μόνο έναν δρόμο να ακολουθήσουν, αυτό της οργανωμένης πάλης για το σταμάτημα της εκμετάλλευσης και την κοινωνικοποίηση των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής.
ΛΑΥΡΙΟ
26-4-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου