Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ ΣΤΗ ΜΑΝΩΛΑΔΑ ΗΛΕΙΑΣ


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, καταδικάζει την δολοφονική επίθεση μπράβων- επιστατών μεγαλοπαραγωγού-καπιταλιστή στην Μανωλάδα Ηλείας, ενάντια σε συναδέλφους μας που απαιτούσαν το αυτονόητο να πληρωθούν δεδουλευμένα 6 μηνών. Το καθεστώς που κυριαρχεί στην περιοχή με τους συνάδελφους μετανάστες από το Μπαγκλαντές είναι γνωστό. Ζουν σε τρώγλες κάτω από άθλιες συνθήκες και δουλεύουν από ήλιο σε ήλιο με μισθούς ψίχουλα, χωρίς δικαιώματα, με τους επιστάτες πάνω από τα κεφάλια τους με καραμπίνες και ρόπαλα να τους απειλούν. Αυτοί λοιπόν οι εργάτες,  απαίτησαν να πληρωθούν τα μεροκάματα του τρόμου. Αντί για χρήματα τους «αντάμειψαν» με πυροβολισμούς. Τεράστιες ευθύνες έχει η κυβέρνηση που έχει δείξει τον δρόμο στους καπιταλιστές πως πρέπει να αντιμετωπίζουν τους εργάτες όταν εκείνοι αντιστέκονται. Τα παραδείγματα «πυγμής» «αποφασιστικότητας» από το αστικό κράτος  είναι πολλά, τα ΜΑΤ στάλθηκαν να χτυπήσουν εργάτες στη  Χαλυβουργία, ΑΓΝΟ, Ναυτεργάτες κ.λ.π. Οι καπιταλιστές αποθρασυμένοι από το «Νόμος και τάξη» των αφεντικών, παίρνουν πλέον την κατάσταση στα χέρια τους και στέλνοντας τα μαντρόσκυλά τους χτυπάνε εν ψυχρό ταλαιπωρημένους εργάτες. Για να γίνει πιο «ελαφρύ» το όπλο του μπράβου και να σηκωθεί απέναντι στους απελπισμένους, έχει γίνει η κατάλληλη ιδεολογική παρέμβαση στα μυαλά τους με την φασιστική αντίληψη του διαχωρισμού των εργατών σε Έλληνες και Μετανάστες, σε αυτούς που αγωνίζονται και τα «καλά παιδιά», στους κομουνιστές και τους «εργάτες που στηρίζουν την οικονομία», στους ανθρώπους και τους υπανθρώπους κ.λ.π. Να γιατί είναι χρήσιμος ο φασισμός για να διαχωρίζει τους εργάτες και να κερδίζουν τα αφεντικά. Γι΄ αυτό ο φασισμός είναι χρήσιμος για το σύστημα, γι΄ αυτό τον τρέφει, να γιατί όλοι οι φασίστες είναι παιδιά των καπιταλιστών.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από αυτή την επίθεση. Ότι σήμερα ήταν οι εργάτες γης, αύριο θα είναι οι εργάτες ενός εργοστασίου ή οι άνεργοι που θα διεκδικούν να ζήσουν, γι’ αυτό χρειάζεται απάντηση με οργάνωση όλων των εργαζομένων στα σωματεία τους, ανεξάρτητα, φυλής, θρησκείας, εργασιακής σχέσης, για να ύπαρξη ένα ισχυρό κίνημα που θα αποτινάξει πάνω από τον σβέρκο μας τα παράσιτα σαν τους μεγαλεμπόρους φράουλας που πεινούν αίμα εργατών.
Όλοι στην Απεργία της Πρωτομαγιάς την Μ. Τετάρτη 11π.μ στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων στο Λαύριο.
Συμπαράσταση στους συνάδελφους εργάτες γης της Μανωλάδας. Τιμή και δόξα στους ήρωες της τάξης μας. Συνεχίζουμε στα βήματα των εργατών του Σικάγου ενάντια στην σύγχρονη σκλαβιά.
Λαύριο 18-4-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου