Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΕΡΓΙΑ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ

Κανείς στη δουλειά!
 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
στις 27 Νοέμβρη.
Συγκέντρωση ΛΑΥΡΙΟ 11π.μ (Άγαλμα μεταλλωρύχων)

Εργαζόμενοι - εργαζόμενες, άνεργοι, νέοι και νέες
ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα να συνεχίσουμε την πάλη. Να σηκώσουμε πιο ψηλά τη σημαία των αγώνων, της αντίστασης, των διεκδικήσεων.
Εχουμε το καθήκον να απαντήσουμε άμεσα και μαχητικά στις συνθήκες της σύγχρονης σκλαβιάς, να σπάσουμε το κλίμα της αδράνειας του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που υπονομεύει και «θάβει» την απεργία. Να απαντήσουμε στην ακινησία και την απραξία του, με μαζική συμμετοχή σε κάθε πόλη, σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς.
Ερχεται νέα, συντονισμένη, πανευρωπαϊκή αντεργατική επίθεση!
Μας θέλουν μόνιμα στη φτώχεια και στην ανέχεια, αλυσοδεμένους!
Η απεργία στις 27 Νοέμβρη, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ της πάλης απέναντι στον πόλεμο που μας έχει κηρύξει κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ενωση και επιχειρηματικοί όμιλοι. Ανοίγουν νέα μέτωπα σε βάρος των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού. Δυναμώνουν την επίθεση σε βάρος της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των νέων και των ανέργων, των συνταξιούχων και των γυναικών.
Οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, η μεγαλοεργοδοσία απαιτούν νέες ανατροπές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Εχουν έτοιμη παρέμβαση στο συνδικαλιστικό νόμο. Επιδιώκουν να επικρατήσει άκρα του τάφου σιωπή στους κλάδους και στους εργασιακούς χώρους. Θέλουν να χτυπήσουν κάθε εργατική διεκδίκηση, τη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία.
Ετσι σχεδιάζουν την έξοδο από την κρίση. Αυτό είναι η ανάκαμψη που προσδοκούν και ετοιμάζουν. Τέτοιο σχέδιο υπάρχει για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.
Μας την έχουν στημένη!
Να μη μας πιάσουν απροετοίμαστους!
Αν δεν απαντήσουμε δυναμικά, έρχονται ακόμα χειρότερα! Η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, η φορολογία, το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων δεν τους αρκεί! Τσεκάρουν τις αντοχές μας και προκαλούν. Ερχονται νέες περικοπές στις συντάξεις, συζητούν ανοιχτά για τη σύνδεση της Υγείας με τον αριθμό των ενσήμων ή των ημερών Ασφάλισης κάθε εργαζόμενου. Δηλαδή, να εξασφαλίζουν για τη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού και των ανέργων, μια γάζα και ένα παυσίπονο.
Κανένας εργάτης, άνεργος δεν πρέπει να λείψει!
Κανένας να μη γίνει απεργοσπάστης!
Να πυκνώσουν οι γραμμές των αγώνων. Να οργανωθούμε όλοι στα σωματεία μας, να οργανώσουμε δυναμικά την αγανάκτηση και την οργή μας. Να μη δώσουμε ανοχή, να μην "πουλήσουμε" την ελπίδα μας. Να μην παραδώσουμε τα όπλα, να μη ρίξουμε τον πήχη της ζωής μας. Να μη μείνουμε στη ζωή με τα ψίχουλα για να ταΐζεται η κοιλιά των αφεντικών.
Δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση που να υπηρετεί και το λαό και τους επιχειρηματικούς ομίλους!
Η ανάπτυξη και η ανάκαμψη που επιδιώκουν δεν είναι για όλους. Από τη μία εξασφαλίζουν την προστασία και τη διασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και από την άλλη σπέρνουν φτώχεια, ανέχεια, μισθούς των 200 και 300 ευρώ, περιπλάνηση και κακοπληρωμένα προγράμματα, ευέλικτες μορφές εργασίας και ακριβοπληρωμένη Υγεία, Ασφάλιση και Παιδεία για τη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού.
Ανάπτυξη για το λαό και όχι για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων
`Η με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες
Δεν έχουμε άλλη επιλογή!
`Η θα σκύψουμε το κεφάλι και θα δεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά, για να σωθούν και να πολλαπλασιαστούν τα κέρδη των μονοπωλίων ή θα απαντήσουμε με νέους αγώνες για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής. `Η θα συγκρουστούμε σε κάθε επίπεδο ή θα πληρώσουμε ακριβά αυτήν την ανοχή.
Να υψώσουμε τείχος στις απόψεις που μας θέλουν αιώνιους σκλάβους!
Οσοι βάζουν σε προτεραιότητα την κερδοφορία των ομίλων και αναφέρονται στον υγιή ανταγωνισμό και μια δίκαιη δήθεν φορολογική πολιτική, καταδικάζουν το λαό σε ψίχουλα.
Οσοι μπαίνουν σε διαδικασίες διαπραγμάτευσης του χρέους, το αναγνωρίζουν, σφίγγουν ακόμα περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό του εργαζόμενου λαού.
Αρκετά πληρώσαμε για την καπιταλιστική κερδοφορία, την κρίση και το χρέος, αρκετά πληρώσαμε για την προσαρμογή της χώρας μας, στην ΕΕ! Το χρέος δεν το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι αλλά η αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.
Οσοι δεν ανοίγουν πόλεμο με την ΕΕ και την πολιτική της, στηρίζουν με χέρια και με πόδια την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, τις σαρωτικές επιθέσεις στα δικαιώματα των εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη. Η ΕΕ δημιούργημα και στήριγμα του κεφαλαίου προωθεί αυτές τις πολιτικές σε βάρος του λαού.
Αν δεν ηττηθούν αυτές οι απόψεις που αγιοποιούν και δίνουν άλλοθι στο εκμεταλλευτικό σύστημα, οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται συνεχώς χειροπόδαρα δεμένοι, η φτώχεια θα εξαπλώνεται παντού. Δεν πρέπει για κανένα λόγο και με καμία δικαιολογία να δεχθούμε τα νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.
Να δυναμώσουν οι αγώνες και η ταξική απάντηση!
Ολοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας!
Καμία ανοχή, καμία συναίνεση, καμία καθυστέρηση!
Ο εργαζόμενος λαός να απαντήσει αγωνιστικά στους αντεργατικούς σχεδιασμούς, να αποκρούσει τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία. Να διαμορφωθούν παντού εστίες αντίστασης, πάλης και αντεπίθεσης για την απόκρουση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής. Να δυναμώσει η πάλη μέσα στους χώρους δουλειάς, να ενισχυθεί το κύμα ανυπακοής σε αυτήν την πολιτική. Να απορριφθούν οι πολιτικές που μας καταδικάζουν στη φτώχεια, στην ανεργία, στην εκμετάλλευση. Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, η φτωχή αγροτιά να δυναμώσουν τους αγώνες και τη συμμαχία τους, διεκδικώντας τη ζωή που δικαιούνται με ανατροπή της βαρβαρότητας.
ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27 Νοέμβρη.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΛΑΥΡΙΟ 11πμ (Αγαλμα Μεταλλωρύχων)

ΜΑΖΕΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ



Κάλεσμα προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο αντιπροσωπεύουμε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους (άνεργους και συνταξιούχους μέλη μας). Εκφράζουμε την απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας και απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε συζήτηση για το δικαίωμα της απεργίας και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Η επιχειρηματολογία της μεγαλοεργοδοσίας και της συγκυβέρνησης σε ένα συμπέρασμα μας οδηγεί. Θέλουν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στο εργατικό κίνημα, να αλυσοδέσουν την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα ώστε να εφαρμόζουν χωρίς αναταράξεις, κοινωνικές αντιδράσεις στην αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική και στην επιθετικότητα του κεφαλαίου που συνεχίζεται αμείωτα.
Είναι απαίτηση της μεγάλης εργοδοσίας η κατάργηση κάθε νομικού και συμβατικού εμποδίου, ο περιορισμός κάθε συνδικαλιστικού δικαιώματος με στόχο να απολύουν, να τρομοκρατούν κάθε εργαζόμενο που σηκώνει κεφάλι.
Είναι ενοχλητικός κάθε εργάτης, κάθε συνδικαλιστής, κάθε συνδικάτο που παλεύει και απαιτεί να μη ζουν οι εργάτες σαν σκλάβοι.
Διαισθάνονται ότι η όποια ανοχή – υπομονή των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων έχει τα όριά της και ενεργούν και προληπτικά και τρομοκρατικά ετοιμάζοντας το έδαφος με νέο συνδικαλιστικό νόμο, ώστε να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τη συνδικαλιστική δράση.
Η επίθεση στο δικαίωμα της απεργίας και γενικότερα στη συνδικαλιστική δράση έρχεται χρόνια πίσω από όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν απ΄ αυτό τον τόπο. Το ταξικό εργατικό κίνημα αντιμετώπισε τις δυνάμεις του κεφαλαίου με φυλακίσεις, εξορίες, εκτελέσεις και ποτέ δεν παραιτήθηκε από την υπεράσπιση των κατακτήσεών του. Αντιμετώπισε τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό σε όλες του τις αποχρώσεις. Αντιμετώπισε και κατάργησε το νόμο Λάσκαρη, αποκάλυψε τις συνειδητές παραλείψεις του 1264 του ΠΑΣΟΚ (π.χ. εξαίρεση εφοπλιστών). Επέβαλε την κατάργηση του Άρθρου 4 του απεργοκτόνου Νόμου 1365/83. Αντιμετωπίσαμε και αποκαλύψαμε τι επιδίωκαν όλοι αυτοί που κόπτονται δήθεν για τη δουλειά των καταστημάτων και το κλείσιμο των δρόμων. Δεν είμαστε λοιπόν ούτε καινούργιοι, ούτε άπειροι. Ξέρουμε πολύ καλά γιατί κόπτονται.
Η ευαισθησία τόσο των εργοδοτών όσο και της κυβέρνησης για τον τρόπο που αποφασίζονται οι απεργίες είναι υποκριτική και τούτο γιατί:
·               Στη χαλυβουργία του Μάνεση που οι αποφάσεις για απεργία παίρνονταν με 80% και πάνω συμμετοχή, ρίξανε τα ΜΑΤ πάνω στους εργάτες.
·               Στους ναυτεργάτες που η απόφαση για απεργία ήταν με συντριπτική πλειοψηφία μέσα στα καράβια, τους επιστράτευσαν.
·               Στους εργαζόμενους στο Μετρό που με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισαν απεργία, τους επιστράτευσαν.
·               Στους εκπαιδευτικούς που και εκεί με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισαν απεργία, τους επιστράτευσαν.
Είναι φανερό ότι ο στόχος τους είναι το δικαίωμα στην απεργία και όχι ο τρόπος που αποφασίζεται. Με βιομηχανία δικαστικών αποφάσεων βγαίνουν παράνομες η πλειοψηφία των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Επικαλούνται τις συνδικαλιστικές άδειες πρώτα από όλα για να στοχοποιήσουν συλλήβδην τα συνδικαλιστικά στελέχη – όπως λέει ο λαός κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά και δεύτερον για να δυσκολέψουν την επαφή των συνδικάτων με τα μέλη τους και τους άλλους εργαζόμενους. Ασφαλώς υπάρχουν περιπτώσεις που αξιοποιήθηκαν και αξιοποιούνται όχι για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Αυτό όμως είναι ζήτημα των εργαζομένων να το λύσουν στις Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων τους και στις εκλογές. Επικαλούνται τη συμπεριφορά ορισμένων συνδικαλιστών του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, δικών τους παιδιών, και στηρίγματα αντιλαϊκών εξουσιών για να βάλουν στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση.
Υπενθυμίζουμε ότι το ταμείο εργατικών στελεχών (εργατοπατέρων) δημιούργημα των αστικών κομμάτων ήταν για να εξαγοράζουν και να έχουν στο χέρι μια σειρά συνδικαλιστές που έμπαιναν εμπόδιο στην ανάπτυξη των αγώνων των εργαζομένων.
Το ταξικό εργατικό κίνημα πολέμησε σταθερά αυτό το ταμείο μέχρι την κατάργησή του. Στον καθρέφτη τους να κοιτάξουν και θα βρουν αυτούς που ψάχνουν. 
Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Καλούμε τους εργαζόμενους να ορθώσουν ασπίδα προστασίας της συνδικαλιστικής δράσης και των κοινωνικών αγώνων. Να απαιτήσουμε τη διεύρυνση των συνδικαλιστικών ελευθεριών.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.