Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ


Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας διοργάνωσαν την Τετάρτη 16 Ιούλη τα σωματεία - μέλη του Εργατικού Κέντρου Αθήνας μετά από πρόταση της ΔΑΣ, που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης να αλλάξει σε αντιδραστική κατεύθυνση το νόμο για τη συνδικαλιστική δράση.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης οι διοργανωτές κατήγγγειλαν την απουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου απαιτώντας την έλευσή της προκειμένου να συναντηθεί τους συνδικαλιστές από τα 3 ΕΚ, αυτό της Αθήνας του Πειραιά και του Λαυρίου, των συνδικάτων και των ομοσπονδιών που συμμετείχαν. Στη διάρκεια της κινητοποίησης χαιρέτισαν ο πρόεδρος του ΕΚ Λαυρίου, Βάλσαμος Συρίγος, το μέλος του ΔΣ του ΕΚΑ με τις δυνάμεις της ΔΑΣ, Κώστας Μυτιληνού και ο πρόεδρος του ΕΚΑ. 
Στο χαιρετισμό του ο Βάλσαμος Συρίγος τόνισε πως οι εργαζόμενοι δεν εκχωρούν κανένα δικαίωμα από αυτά που έχουν κατακτήσει με πολύχρονους ταξικούς αγώνες. Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θέλει να βάλει τα συνδικάτα, τη λειτουργία τους και τη δράση τους στο «γύψο» για να μην αντιδρούν στην ασκούμενη αντιλαϊκή της πολιτική. Δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε καθώς και το «lock - out» υπέρ της εργοδοσίας.
Στο χαιρετισμό του ο Κώστας Μυτιλινού σχολίασε την απουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας σημειώνοντας πως γύρισαν την πλάτη τους στην εργατική τάξη, γιατί είναι αγκαλιά με το κεφάλαιο. Οι ταξικές δυνάμεις από αύριο θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό με συσκέψεις, περιοδείες και εξορμήσεις προκειμένου να συζητηθούν πλατιά από τους εργαζόμενους ο σχεδιασμός και ο σκοπός της συγκυβέρνησης μέσα και από τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΚΑ «σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε την αλλαγή του ν. 1264, ώστε να καταργηθεί το δικαίωμα της απεργίας, που είναι το μοναδικό όπλο αντίστασης των εργαζομένων. Δεν θα επιτρέψουμε την επαναφορά του αλήστου μνήμης μέτρου του "Lock Out", ώστε οι εκβιασμοί που ήδη γίνονται στους εργαζόμενους να έχουν και νομιμοποιητικό μανδύα. Δεν θα επιτρέψουμε τη νομιμοποίηση των ομαδικών απολύσεων, που επί χρόνια ζητούν ο ΣΕΒ και οι συνοδοιπόροι της συγκυβέρνησης».
Την παράσταση διαμαρτυρίας στήριξαν επίσης το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, ενώ συμμετείχε και το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής.
Κάλεσμα στους εργαζόμενους και τα σωματεία να είναι σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να μην περάσουν οι αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο απευθύνει και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.