Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

“ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ”

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklavrio@gmail.com , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 06/02/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
“ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ” 

Η «παρέμβαση» με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λαυρεωτικής στην καταγγελία του Εργατικού Κέντρου για την αλλαγή επιστημονικού συμβούλου στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου, είναι μία εχθρική αντιδραστική παρέμβαση ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Δεν προσπαθεί απλός να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα στον τομέα της υγείας, στον οποίο το μόνο που βλέπει είναι  «επιμέρους  αδυναμίες» τις οποίες «αγωνίζονται να διορθώσουν», λες και δεν είναι η υγεία αυτό που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, μία βαθιά απαξιωμένη και πολλαπλός εμπορευματοποιημένη υπηρεσία που από κοινωνικό αγαθό έγινε οικονομικός εφιάλτης για τα λαϊκά νοικοκυριά. Αλλά κάνουν ένα ακόμα παραπέρα βήμα που δείχνει ότι παίζουν καλά τον βρώμικο ρόλο για τον οποίο ανέλαβαν πριν δύο χρόνια την διαχείριση της εξουσίας. Είναι η παράγραφος στην οποία μιλάνε περί «άτεγκτων δανειστών» και παρόλα αυτά «προσπαθούν να κρατήσουν την υγεία όρθια» και κορυφώνουν « Ζούμε μια εποχή δύσκολη. Τα προβλήματα είναι πολλά.  Για να τα ξεπεράσουμε χρειάζεται σύνεση και αυτοσυγκράτηση». Τι μας λέει εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ; Να κάτσουμε στα αυγά μας, να αποδεχτούμε την μοίρα μας, ελέω κρίσης να έχουμε μειωμένες απαιτήσεις, να μην διεκδικούμε με βάση τις ανάγκες μας αλλά με βάση τα ψίχουλα που αφήνουν πίσω τους τα μονοπώλια και οι εταίροι της κυβέρνησης.
Όσο αφορά τα περί «ετερόκλητων συμμαχιών» να κοιταχτούν στον καθρέπτη και να δουν με ποιους συγκυβερνούν και τις «εθνικοπατριωτικές» συνάξεις με τους χρυσαυγίτες στο Καστελόριζο. Όσον αφορά  το «κομματικού μένος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ» Να τους κάνουμε την χάρη και να τους δικαιώσουμε, ναι έχουμε μένος, όχι κομματικό, ταξικό, ενάντια στους μονοπωλιακούς ομίλους, την αστική τάξη, όλα αυτά τα παράσιτα που ζουν από τον μόχθο και τον ιδρώτα μας και όσους τους υπηρετούν και προσπαθούν να «καλλωπίσουν» και να «εξυγιάνουν»  την σαπίλα.
Μιας που βγάλαν απάντηση τόσο «τεκμηριωμένη» για το πως γίνονται διοικητικά οι αλλαγές στα Κ. Υγείας θα περιμέναμε και άμεση απάντηση για τα περί μηδενισμού που κάνει το Εργατικό Κέντρο για την Υγεία, αλλά δεν λένε κουβέντα, απλά θα ενημερώσουν με συγκέντρωση για τις εξελίξεις. Αυτή η ανησυχία στους κυβερνητικούς εκπροσώπους δείχνει ότι η προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση. Για να υπάρξει όμως πραγματική λύση στον τομέα της υγείας χρειάζονται μακροχρόνιοι σκληροί αγώνες που θα στοχεύουν στην ρίζα των προβλημάτων, που είναι από την μία ο δρόμος του κέρδους, του ανταγωνισμού των μονοπωλίων, που βλέπουν την υγεία ως πεδίο κερδοφορίας  και οι διευρυμένες κοινωνικές ανάγκες από την άλλη.
Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, θα συνεχίσει τον αγώνα για πραγματικά δημόσια και δωρεάν υγεία, να υπάρχει πραγματική Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, να είναι το φάρμακο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Το Κ Υγείας Λαυρίου, δεν μας χαρίστηκε, το κατακτήσαμε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να υπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Αυτή η προσπάθεια, δεν είναι αποκομμένη από την εναντίωσή μας στα μέτρα που έρχονται με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, την κατάργηση του αφορολόγητου, το νέο συνδικαλιστικό νόμο, τα ματωμένα πλεονάσματα του 3,5% μέχρι το 2021, (που θα επιβαρύνουν ακόμα παραπέρα και την υγεία) στα πλαίσια αυτά γίνεται συλλαλητήριο στην Αθήνα Την Τρίτη στις 21 Φλεβάρη από τις ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ , θα είμαστε όλοι εκεί κόντρα στα καλέσματα για «σύνεση και αυτοσυγκράτηση»...


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ