Σάββατο 14 Απριλίου 2018

ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ!

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklavrio@gmail.com , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ! 
ΣΚΩΤΟΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ! 
ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ!
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!
ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ! Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ.

Σήμερα το πρωί εξελίχτηκε μία ιμπεριαλιστική επίθεση από ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία και το σιγοντάρισμα όλων των κρατών μελών του ΝΑΤΟ, στην Συρία. Με πρόσχημα μία κατασκευασμένη επίθεση με χημικά, χτύπησαν με πυραύλους αρκετές περιοχές της Συρίας. Ο πραγματικός στόχος είναι οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της περιοχής, οι δρόμοι μεταφοράς και ο έλεγχος σφαιρών επιρροής. 
Έρχεται όλο και πιο κοντά ένας πιο γενικευμένος πόλεμος, απόρροια των οξυμένων ανταγωνισμών, της τεράστιας συγκέντρωσης στρατιωτικών και οπλικών συστημάτων σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο. Το αποτέλεσμα θα είναι τραγικό για όλους τους λαούς, τους οποίους θα ματώσουν οι ιμπεριαλιστές για την επαναραχάραξη συνόρων, θα τους εκδιώξουν, θα τους υποχρεώσουν σε προσφυγιά. 
Η χώρα μας, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που συνεχίζει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο πεδίο βολής. Γεμίσανε την χώρα με βάσεις του ΝΑΤΟ, παρέχουν κάθε συνδρομή στους ιμπεριαλιστές, με όφελος το καλύτερο πλασάρισμα της αστικής τάξης της χώρας μας στο μοίρασμα της λείας. Συνεργάζεται στρατιωτικά με το κράτος-δολοφόνο το Ισραήλ. Αυτοί που θεωρούν δύναμη ασφάλειας το ΝΑΤΟ, κάνουν τεράστιο λάθος. Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο. Υπερασπίζεται τα μονοπώλια που θέλουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας.  Από «δύναμη ασφάλειας» άμεσα μπορεί να γίνει δύναμη κατοχής. Τα παζάρια της Τούρκικης αστικής τάξης με τους Αμερικάνους, έχουν ένα και μόνο στόχο, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του Αιγαίου, όλης της Ανατολικής Μεσογείου. 
Σήμερα δεν χωρούν αναμονές και επιφυλάξεις, είναι ώρα ευθύνης για την εργατική τάξη της χώρας μας να αντιδράσει στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Ματώσαμε για την κερδοφορία των μονοπωλίων 9 χρόνια τώρα για να ξεπεράσουν την κρίση τους, το επόμενο βήμα είναι να μας μακελέψουν σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Ξεσηκωμός τώρα. Να κλείσει η βάση της Σούδας,, να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από τις αποστολές εκτός συνόρων, αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Οι λαοί της περιοχής δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Η αλληλεγγύη των λαών, η κοινή πάλη ενάντια στον κοινό εχθρό, το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά. 
ΟΛΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ