Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου χαιρετίζει την μαζική συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων. Η μεγάλη επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης μας ανοίγει δρόμους για μαζική δουλειά στους χώρους εργασίας,  οργάνωση των εργαζομένων και  συμμετοχή τους στους αμέσως επόμενους αγώνες. Να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες και να γίνουν όλοι οι εργασιακοί χώροι κάστρα του αγώνα για συλλογικές συμβάσεις που να επαναφέρουν τον μισθό σε επίπεδα που να καλύπτονται οι ανάγκες μας.


Η τρομοκρατία που επιχειρεί να εγκαθιδρύσει η εργοδοσία μέσα στους χώρους εργασίας, νιώθοντας ότι έχει λυμένα τα χέρια ,πρέπει να σπάσει πάνω στην ταξική αδιαλλαξία. Καμία υποχώρηση, κανένας εργαζόμενος δεν βγήκε κερδισμένος με το να υποχωρεί, κερδισμένος είναι αυτός που Κάνει αγώνα και αντιστέκεται, χαμένος αυτός που ούτε καν προσπάθησε. Συνεχίζουμε την μάχη μέχρι την νίκη. 


ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Λαύριο 21-2-2013

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
Τηλ. 2292025328 κιν. 6977781657
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 20-2-2013


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ



Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής, καταδικάζει την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε ο γραμματέας μας Ζαμπέλης Δημήτρης από μέλη της Χρυσής Αυγής στην Παλαιά Φώκαια. Ο συνάδελφος χτυπήθηκε από τους φασίστες γιατί άκουγε στο αυτοκίνητό του εργατικά τραγούδια!!
Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στον πρωτοπόρο εργαζόμενο συνάδελφο που αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματα της τάξης μας .
Οι μάσκες έπεσαν, οι χρυσαυγίτες δείχνουν καθαρά ποιος είναι ο πραγματικός τους ρόλος, το κτύπημα του εργατικού λαϊκού κινήματος, η τρομοκράτηση των εργαζομένων και η επιβολή μεσαίωνα στα εργατικά δικαιώματα. Είναι παιδιά του συστήματος και λειτουργούν για συμφέρον των αφεντικών τους.
Καλούμε όλο τον λαό να τους απομονώσει και να τους καταδικάσει. Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον.
Το οργανωμένο εργατικό κίνημα δεν τρομοκρατείται, η προσπάθεια από την μια του αυταρχισμού της κυβέρνησης με το δόγμα «Νόμος και τάξη» και από την άλλη η τρομοκράτηση όσων πάνε να σηκώσουν κεφάλι από τους φασίστες δεν θα περάσει. Απάντηση είναι η ταξική οργανωμένη πάλη των εργατών που θα τσακίσει την εκμετάλλευση, την βία και καταστολή κυβέρνησης και φασιστών.  




ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ. 
ΑΦΥΠΝΙΣΤΕΙΤΕ:ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΟΠΟΙΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε συνάδελφός μας στην  Παλαιά Φώκαια, από φασιστοειδή Χρυσαυγίτες και μάλιστα έξω από το σπίτι του, .  Αυτή την φορά η αιτία δεν ήταν το χρώμα του δέρματός του, ούτε η καταγωγή του, ούτε η θρησκεία του, αιτία για να δεχτεί την απρόκλητη επίθεση ήταν το γεγονός ότι τόλμησε να περάσει κοντά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και να ακούει στο αυτοκίνητο του, εργατικά τραγούδια.
Συγκεκριμένα λίγο μετά της 9:30μ.μ ο συνάδελφος Ζαμπέλης Δημήτρης, έχοντας σχολάσει από το κατάστημα από όπου εργάζεται κατευθύνεται προς το σπίτι του που τυγχάνει να είναι 100 μέτρα απόσταση από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Παλαιά Φώκαια και ακούει εργατικά τραγούδια, το αντιλαμβάνονται οι φασίστες και τον ακολουθούν μέχρι το σπίτι του. Όταν βγήκε από το αυτοκίνητο τον περικύκλωσαν 10 περίπου άτομα και ο ένας εξ αυτών του είπε ότι απαγορεύεται να ακούει τέτοια τραγούδια και τον χαστούκισε, ταυτόχρονα καταφτάνει ένα περιπολικό της αστυνομίας όπου γίνεται μάρτυρας του γεγονότος, οι χρυσαυγίτες τράπηκαν σε φυγή και μπήκαν στα γραφεία τους. Ο συνάδελφος με την αστυνομία έφτασαν Κάτω από τα γραφεία για να αναγνωρίσει ποιος τον χτύπησε για να του κάνει μήνυση. Εκεί εμφανίστηκε ο Βουλευτής Γερμένης  ο οποίος του είπε να ακούει πιο σιγά τέτοια τραγούδια. Ο συνάδελφος κατευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα και υπόβαλε μηνύσεις
Αυτοί είναι συνάδελφοι οι Χρυσαυγίτες, εχθροί του λαϊκού κινήματος εχθροί Κάθε εργάτη που τολμάει να σηκώνει κεφάλι και να αντιστέκεται. Τους δημιουργούν ρίγος και ανατριχίλα τα τραγούδια που ακούγονται στις απεργιακές συγκεντρώσεις, όπως και στα αφεντικά τους που τους έχουν για την «βρώμικη» δουλειά. Ο συνάδελφος έκτος από ένας εργάτης που αγωνίζεται να βγάλει τίμια το ψωμί του είναι ενεργό μέλος της διοίκησης του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Λαυρεωτικής και πρωτοπόρος αγωνιστής στον χώρο που εργάζεται.
Το ταξικό κίνημα δεν τρομοκρατείται από τέτοιες ενέργειες, ξέρουμε πολύ καλά ότι οι χρυσαυγίτες είναι παιδιά του συστήματος και ξέρουμε πως να τους αντιμετωπίζουμε. Τέτοιες ενέργειες δεν θα μένουν αναπάντητες, θα απαντούνται με μαζικό οργανωμένο κίνημα, θα προβάλλονται σε όλους τους χώρους εργασίας, οι αποτρόπαιες ενέργειές τους  για να καταλάβουν όλοι οι εργάτες- οι άνεργοι τι κουμάσια είναι τα φασισταριά. Να τους απομονώσουν όλοι οι εργάτες, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες και να ξαναλουφάξουν στις τρύπες τους που ήταν κρυμμένοι για 10ετίες, στις φωλιές των αστικών κομμάτων και μηχανισμών, ώσπου να έρθει η ώρα που το ταξικό κίνημα θα συντρίψει την εκμετάλλευση και όλους τους μηχανισμούς της εξουσίας τους. Άμεση απάντηση στην πρόκληση αύριο 11π.μ στην Απεργιακή Συγκέντρωση στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Λαύριο 19-2-2013

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η παράσταση διαμαρτυρίας που είχαμε προγραμματίσει στο παράρτημα του ΙΚΑ Κερατέας. Στην συνάντηση με τον προϊστάμενο του παραρτήματος αναδείξαμε τα επιχειρήματα και τους λόγους τους οποίους δεν πρέπει να κλείσει το παράρτημα του ΙΚΑ. Από την μεριά του ο προϊστάμενος μας είπε ότι είναι πολιτική της διοίκησης να μειώσει τα έξοδα και να κλείσει το παράρτημα το οποίο εδώ και καιρό υπολειτουργεί, μιας και έπρεπε να έχει 10 υπάλληλους αντί για 6 που έχει σήμερα. Οι εργαζόμενοι από την μεριά τους μας έκφρασαν την αγωνία τους για το γεγονός ότι μεταφέρονται στο Λαύριο και από εκεί κάνεις δεν ξέρει τι θα γίνει και αν θα μείνουν στις θέσεις τους ή  θα απολυθούν. Το ίδιο συμβαίνει και με τους γιατρούς του ΙΚΑ (έχουν περάσει και αυτοί στον ΕΟΠΠΥ) οι οποίοι θεωρούν ότι και τα ιατρεία στην Κερατέα θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο με αυτόν των διοικητικών υπηρεσιών.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, καταγγέλλει την δημοτική αρχή που αντί να παρέμβει αποφασιστικά και να μην επιτρέψει την υποβάθμιση της περιοχής με το κλείσιμο των υπηρεσιών, κάνει τον πυροσβέστη και προτείνει να υπάρχει στο ΚΕΠ γραφείο για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, -κάτι ανάλογο με αυτό της εφορίας-  αντί να απαιτήσει την πλήρη λειτουργία του παραρτήματος ΙΚΑ στην Κερατέα.
Καλούμε τον λαό της περιοχής να αγωνιστεί για να μην υποβαθμιστεί άλλο η περιοχή, να απαιτήσει την λειτουργία του παραρτήματος του ΙΚΑ, να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να μην επιτραπεί να κλείσουν τα ιατρεία και να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που απαιτείται για να εξυπηρετηθεί όλος ο πληθυσμός της περιοχής. Επίσης καλούμε σε όποιον πέφτει στην αντίληψή του κάποια ενέργεια η οποία είναι σε Βάρος του λαού όπως το κλείσιμο των υπηρεσιών, να την καταγγέλλει άμεσα στα τηλέφωνα του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου , για να υπάρχει άμεση απάντηση.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Λαύριο 18-2-2013

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΨΩΜΙΟΥ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΨΩΜΙΟΥ

Στο Λαύριο και στην Λαυρεωτική γενικότερα, με την τεράστια διαχρονική ανεργία υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης του λαού. Σε αρκετές περιπτώσεις λαϊκές οικογένειες βρίσκονται μπροστά σε σοβαρά αδιέξοδα και από το τραπέζι τους λείπουν συστηματικά τρόφιμα που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό τους. Αυτό που δεν μπορεί να λείπει από το κάθε τραπέζι είναι το ψωμί το οποίο στην περιοχή μας έχει τις πιο υψηλές τιμές. Συγκεκριμένα το μισό κιλό ψωμί παραμένει στα 90 λεπτά του ευρώ, ενώ πριν την κρίση είχε φτάσει το 1 ευρώ το μισό κιλό. Μία οικογένεια τετραμελή χρειάζεται τουλάχιστον 1,5 κιλό ψωμί την ημέρα αυτό σημαίνει 81 ευρώ τον μήνα.  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, απαιτεί την μείωση της τιμής του ψωμιού, να σπάσει το καρτέλ στα άλευρα, η τιμή του ψωμιού να είναι η ίδια σε όλη την χώρα. Η κυβέρνηση να πάρει μέτρα ώστε να υπάρξει αυτάρκεια σε σιτηρά και να οργανωθεί έτσι η παραγωγή ώστε να έχουμε όλοι καλής ποιότητας, φτηνό ψωμί και οι αγρότες να έχουν ικανοποιητικό εισόδημα, να απαγορευτούν οι εισαγωγές κατεψυγμένης ζύμης από άλλες χώρες.  Οι αρτοποιοί που βρίσκονται στην μέση και διαμαρτύρονται ότι οι τιμές των αλεύρων είναι μεγάλες και τα λειτουργικά έξοδα δυσβάστακτα, να αγωνιστούν μαζί με όλους τους επαγγελματίες για μείωση της δυσβάστακτης φορολογίας, για μείωση των ενοικίων, ενάντια στα καρτέλ στα άλευρα  και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους αγρότες που παράγουν και παίρνουν ψίχουλα και φυσικά να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργάτες-άνεργους που αγωνίζονται για συλλογικές συμβάσεις, γιατί ως γνωστόν εργατιά χωρίς λεφτά μαγαζιά χωρίς δουλειά.   
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Λαύριο 18-2-2013