Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΡΙΤΗ 12 ΦΛΕΒΑΡΗ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ

Λαύριο 8-1-2013
Αρ. Πρωτ. 15

ΤΕΤΡΑΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( 7π.μ ως 11π.μ )
ΤΡΙΤΗ 12 ΦΛΕΒΑΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 8:30π.μ στο πεδίον  Άρεως

κάτω η καταστολή και η προβοκάτσια
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 35   ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Στα δικαστήρια σέρνονται οι 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που συνελήφθησαν μετά από μια παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας. Έκτος της σύλληψης τους είχαμε και το χτύπημα συναδέλφων που βρέθηκαν έξω από το Υπουργείο για συμπαράσταση, αλλά και την άθλια και κακοφτιαγμένη προβοκάτσια που προσπάθησαν να στήσουν η οποία έπεσε στο κενό.   
Ο «Νόμος και η Τάξη» δεν θα περάσει, το κίνημα δεν τρομοκρατείται από την βία και την καταστολή του αστικού κράτους, έχει εμπειρία και μπορεί να αποκρούει και την βία και τις προβοκάτσιες.  
Η κυβέρνηση  και η μεγαλοεργοδοσία σκοπό έχουν να μας Κάνουν σύγχρονους σκλάβους με μισθούς πείνας και εξαθλίωσης. Ξέρουν ότι αυτή η πολιτική οδηγεί την κοινωνία σε αναζήτηση διεξόδου από αυτό τον «μονόδρομο» του κεφαλαίου. Η διέξοδος  προς όφελος του λαού είναι εκ’ διαμέτρου αντίθετη με αυτήν του «μονόδρομου» του κεφαλαίου και αναπόφευκτα έρχεται η όξυνση και η σύγκρουση, αντικειμενικά μπαίνει το ζήτημα ποιος με ποιον. Με τα μονοπώλια και την ΕΕ ή με την Εργατική τάξη και την συμμαχία της στον δικό της δρόμο για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.  Η κυβέρνηση θέλει να Σταματήσει στην ρίζα της την κοινωνική έκρηξη με την βία, την καταστολή και την τρομοκρατία, με την περιστολή των ελευθεριών. Αυτή η προσπάθεια έχει κοντά ποδάρια και η οργανωμένη πάλη θα την γυρίσει μπούμεραγκ στην κυβέρνηση. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου προχώρησε σε συνεδρίαση και αποφάσισε για την Τρίτη 12 Φλεβάρη, τετράωρη στάση εργασίας και συμμετοχή στην συγκέντρωση στο πεδίον Άρεως 8:30π.μ .

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                      Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΥΡΙΓΟΣ ΒΑΛΣΑΜΟΣ                                                                              ΚΟΥΜΠΛΗ ΜΑΡΙΑ

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ



ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ

Λαύριο 5-1-2013
Αρ. Πρωτ. 14
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Οι ταξικές δυνάμεις από τα χαράματα σήμερα το πρωί βρίσκονται στους καταπέλτες των πλοίων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ναυτεργατών για ολόκληρη την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Η κυβέρνηση ήρθε να επιβάλει το δίκιο των αφεντικών της και χτύπησε την απεργία και την περιφρούρησή της, ενώ στα πληρώματα επιβλήθηκε να εργαστούν με το πιστόλι στον κρόταφο, αδιαφορώντας για τους μήνες απληρωσιάς που βιώνουν σχεδόν όλοι οι ναυτεργάτες.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ 10:30Π.Μ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ  ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ
Το ταξικό κίνημα, η εργατική τάξη, για ακόμα μια φορά απέδειξε πως δεν τρομοκρατείται και αργά ή γρήγορα θα επιβάλει το δίκιο του. Οι νησιώτες θα καταλάβουν πολύ γρήγορα τη σημαίνει το νομοσχέδιο του Υπουργείου. Καλούμε όλο τον εργατόκοσμο, τους συμμάχους της φτωχή αγροτιά και τους επαγγελματίες να ορθώσουμε ένα ρωμαλέο ταξικό κίνημα  που θα έχει την δυνατότητα να συγκρουστεί με το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του και θα Κάνει κτήμα του τα καράβια, τα λιμάνια και όλα τα μέσα παραγωγής για να ευημερεί ο λαός και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών.
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

  Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά, στριμωγμένη κάτω απο τη πίεση των εργατικών-λαϊκών αγώνων, έρχεται με τη βία και τον απολυταρχισμό να επιβάλλει τις επιταγές των εντολοδόχων της, του μεγάλου Κεφαλαίου.
  Η επιλογή για επίταξη στην απεργία των ναυτεργατών είναι άλλη μια στιγμή στην αλυσίδα των γεγονότων που φέρνουν τις ζωές όλων μας στην εξαθλίωση. Ετσι, η επιτυχία της απεργίας είναι μια υπόθεση που είναι προς το συμφέρον όλων μας.

Να μοιραστούμε τον αγώνα, για να μην μοιραστούμε την ήττα.


Όλοι στην περιφρούρηση στο λιμάνι στις 6:00 το πρωί. Συγκέντρωση στις 10.30 στο καινούριο κτήριο του τελωνίου. 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ






Η κυβέρνηση έσπειρε για άλλη μια φορά  ανέμους ήρθε η ώρα να θερίσει θύελλες. Προχώρησε και στους ναυτεργάτες στο μέτρο της επίταξης. Όμως ξεχνάει ότι οι ναυτεργάτες τις προηγούμενες επιτάξεις τις είχαν γραμμένες εκεί που πρέπει. Επιτάσσουν τους συνάδελφους ναυτεργάτες που είναι για μήνες απλήρωτοι, δηλαδή καταναγκαστική εργασία χωρίς πληρωμή. Όλοι οι εργαζόμενοι τώρα στο Εργατικό Κέντρο Λαυρίου για μαζική μας είσοδο στο λιμάνι και στήριξη του αγώνα των ναυτεργατών.


ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ