Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ


Λαύριο 24-6-2014

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, καταγγέλλει την προκλητική απόφαση της δικαιοσύνης η οποία, καταδίκασε σε 8 μήνες φυλάκιση 20 Ναυτεργάτες γιατί υπερασπίζονταν την απεργία τους στο Λιμάνι της Θάσου στην πανελλαδική απεργία στις 11 Μάρτη του 2011. Η δικαιοσύνη έκλεισε τα μάτια στις αυθαιρεσίες του εφοπλιστή Μητσόπουλου και βούλωσε τα αυτιά της στα επιχειρήματα των ναυτεργατών, ενώ άνοιξε το στόμα της να εκφράσει τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Έτσι η ταξική δικαιοσύνη στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας, πείρε την απόφαση για καταδίκη των ναυτεργατών. Η κυβέρνηση  έχει εξαπολύσει πογκρόμ δικαστικών διώξεων ενάντια στο ταξικό κίνημα σε όποιον αντιστέκεται και σηκώνει κεφάλι στην δικτατορία των μονοπωλίων, σε όποιον υπερασπίζεται δικαιώματα και κατακτήσεις, σε όποιον εναντιώνεται στην πολιτική του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κυβέρνηση, υπουργείο ναυτιλίας, λιμεναρχεία δεν είδαν, δεν άκουσαν για την σωρεία παραβάσεων που γίνονται στην γραμμή Καβάλας-Θάσου και τις συνθήκες γαλέρας που δουλεύουν οι ναυτεργάτες υπό το καθεστώς
Ο αγώνας των εργαζομένων ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα  δεν θα κριθεί στα δικαστήρια. Θα κριθεί στους μεγάλους κοινωνικούς αγώνες, θα κριθεί στον δρόμο.Σε αυτή την επίθεση οι εργάτες, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες πρέπει να απαντήσουμε με οργάνωση με ταξικό προσανατολισμό, με συσπείρωση δυνάμεων, με αλληλεγγύη . Όλοι για έναν και ένας για όλους.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ...



Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της απαράδεκτης συμπεριφοράς της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ενάντια σε πρόσφυγες. Δεν είναι η πρώτη φορά που στο Κέντρο Υποδοχής προσφύγων στο Λαύριο, οι πρόσφυγες υποσιτίζονται εξαιτίας της μη πληρωμής των προμηθευτών, οι οποίοι έχουν σταματήσει να χορηγούν τρόφιμα όπως το κρέας και το ψωμί. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που με την σύμφωνη γνώμη της ΕΕ,  χρησιμοποιεί εκατομμύρια ευρώ για να φτιάχνει φράχτες, και  στρατόπεδα συγκέντρωσης και την  ίδια ώρα να αφήνει 300 γυναικόπαιδα  να υποσιτίζονται.   Απαιτούμε την άμεση έκδοση των κονδυλίων για την χρηματοδότηση του Κέντρου και την άμεση αποπληρωμή των μισθών που οφείλονται στους εργαζόμενους που είναι πάνω από έξι μήνες απλήρωτοι.
Επίσης άλυτο παραμένει το σοβαρό πρόβλημα με το κτίριο το οποίο είναι επικίνδυνο και κάνεις δεν εγγυάται την στατικότητά του. Η κυβέρνηση για να αποβάλει τις ευθύνες από πάνω της έχει κάνει μήνυση κατά των προσφύγων, γιατί δεν εγκαταλείπουν το κτίριο και να πάνε σε κοντέινερ. Οι πρόσφυγες  ζητούν από την  κυβέρνηση να τους δώσει κάποιες γραπτές εγγυήσεις για τον χρόνο παραμονής στα κοντέινερ. Οι φόβοι τους είναι δικαιολογημένοι μιας και το κτίριο έχει μπει στο μάτι μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων που θέλουν να το καρπωθούν. Για τον πρόσφυγα τελικά ο δρόμος της επιβίωσης είναι μακρύς, αν καταφέρει να μην πνιγεί στο Αιγαίο, κινδυνεύει να τον πλακώσει το κτίριο. 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ