Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ

Φωτογραφία με τους συνάδελφους Ρώσους στο μηχανουργείο της Γαλλικής Εταιρείας
Την Τετάρτη 31 Οκτώβρη επισκέφτηκαν το Λαύριο συνδικαλιστές από την Ρωσία, οι οποίοι ξεναγήθηκαν από την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου στον χώρο της Γαλλικής Εταιρείας και τους έγινε ιστορική αναδρομή του συνδικαλιστικού κινήματος της πόλης μας και των μεγάλων ταξικών αγώνων. Οι συνάδελφοι, ήταν από το συνδικάτο της ΦΟΡΤ και από το συνδικάτο του αεροδρομίου του Λένινγκραντ και από άλλες επιχειρήσεις της Μόσχας. Βρίσκονται στην Ελλάδα καλεσμένοι του ΠΑΜΕ για την ανταλλαγή εμπειρίας του ταξικού πόλου στο συνδικαλιστικό κίνημα και η διαμόρφωση των προϋποθέσεων για την αντεπίθεση. Οι συνάδελφοι μας αποχαιρέτησαν ικανοποιημένοι από την συνάντηση και μας πρόσφεραν τις σημαίες των συνδικάτων τους ως ένδειξη σεβασμού και επιβεβαίωσης των μεγάλων αγώνων του Ελληνικού προλεταριάτου που έχει παγκόσμια απήχηση στην συνείδηση των εργατικών μαζών.   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6,7 ΝΟΕΜΒΡΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 6 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ :
·      ΤΡΙΤΗ 10:30 π.μ στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων
·      ΤΕΤΑΡΤΗ 5μ.μ στην ΟΜΟΝΟΙΑ με το ΠΑΜΕ Αναχώρηση 3μ.μ από το Άγαλμα Μεταλλωρύχων
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ, Η ΤΡΟΙΚΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΤΟΥΣ
ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΑ ΛΑΟΥ
ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ  ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ – ΛΕΜΕ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ –ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
Αποφασιστικά, χωρίς δισταγμούς βγαίνουμε στον δρόμο του αγώνα. Κάθε χώρος εργασίας να γίνει Κάστρο του αγώνα. Να γίνει κουβέντα για το που πάει το πράγμα τι φταίει ποια είναι η διέξοδος.
Έτσι πεισμένοι για το δίκιο μας να πλημμυρίσουμε τους δρόμους να νεκρώσουν εργοστάσια γιαπιά γραφεία να δείξουμε την δύναμη μας. Ναι συνάδελφοι, τίποτα δεν κρίθηκε μπορούμε να ανατρέψουμε μνημόνια και αφεντικά.
Είμαστε πανίσχυροι όταν βγούμε όλοι στους δρόμους και όταν ξέρουμε τι θέλουμε. Δεν αρκεί να απαιτούμε να μην μας μειώσουν άλλο το μεροκάματο, δεν αρκεί να απαιτούμε πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα, δεν αρκεί να ζητάμε να πληρώσουν και οι πλούσιοι, δεν αρκεί να απαιτούμε να μην αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης στα 67, γιατί το κεφάλαιο για να σωθεί έχει ανάγκη αυτά τα μέτρα. Για να σωθούμε εμείς πρέπει ως στόχο να βάλουμε την απαλλαγή μας από τα δεσμά της ΕΕ την μονομερή διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία να Κάνουμε δικό μας τον πλούτο που έχουμε παράγει και τον καρπώνονται μια χούφτα ληστές-καπιταλιστές. Μέσος δρόμος δεν υπάρχει, άλλο μίγμα πολιτικής μέσα στα πλαίσια του συστήματος δεν υπάρχει. Η διέξοδος για τον καπιταλισμό είναι  η καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων και μέσων παραγωγής, δηλαδή καταστροφή της εργατικής δύναμης (ανεργία, αυτοκτονίες, κ.λ.π)  και των εργοστασίων (κουφάρια και σταματημένες μηχανές που σαπίζουν) 
ΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΜΕΙΣ
Ή ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΘΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΚΛΑΒΟΥΣ Ή ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ  ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ
ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΊΚΗΔΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΥΓΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΟΙ ΕΚΠΡΩΣΟΠΟΙ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Λαύριο 1 Νοέμβρη 2012

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ "ΠΡΩΪΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ «ΠΡΩΪΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ»

Το δόγμα «μηδενική ανοχή» της κυβέρνησης επεκτείνεται σταθερά με γεωμετρική πρόοδο σε όλες της εκφάνσεις της κοινωνίας μας. Κάθε τι που ενοχλεί, Καθετί που αποκαλύπτει, καθετί που θα μπορούσε να ξεσηκώσει αντιδράσεις ενάντια στην βαρβαρότητα της κυβέρνησης θα κόβεται από την ρίζα του. Τρανό παράδειγμα η διακοπή της πρωινής εκπομπής της ΝΕΤ «Πρωινή Ενημέρωση» με τους δημοσιογράφους Αρβανίτη, Κατσίμη. Πρόφαση για την διακοπή της ήταν τα σχόλια των δημοσιογράφων για τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης κ. Δενδια για την υπόθεση των βασανισμών κρατούμενων που είχε αποκαλύψει η εφημερίδα γκάρντιαν. Το σχέδιο φυσικά απομόνωσης της αντικειμενικής ενημέρωσης έχει ξεκινήσει πριν καιρό με την μείωση των ωρών από 4 σε 2 και οι δημοσιογράφοι παρέμεναν σε τεντωμένο σκοινί κρινόμενοι από τους υπεύθυνους του καναλιού στην κάθε λέξη τους.
Αν είχαν επιλέξει να στηρίζουν την κυβέρνηση, την τρόικα και την «επιτάχυνση των αναδιαρθρώσεων» αν κατήγγελλαν τους απεργούς και τους αγώνες, σίγουρα τα συμβόλαιά τους θα ήταν μεγαλύτερα και κανάλια σαν τον ΣΚΑΪ θα τους έντασσαν στο πρόγραμμα τους.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, θεωρεί απαράδεκτη την διακοπή της εκπομπής, προκλητική λογοκρισία και βαθιά έλλειψη αντικειμενικότητας από την δημόσια τηλεόραση που έχει μετατραπεί  σε μηχανισμό ελεγχόμενης ενημέρωσης από την μεριά της κυβέρνησης, είναι καθαρή πολιτική δίωξη. Απαιτούμε την άμεση επαναλειτουργία της εκπομπής.  Χαιρετίζουμε την στάση των δημοσιογράφων που μέχρι σήμερα στάθηκαν υπερασπιστές της αντικειμενικής ενημέρωσης, κάτι το οποίο κοστίζει, όμως είναι αυτό που έχει χρέος να κάνει ο Κάθε δημοσιογράφος. 
Λαύριο 29 Οκτώβρη 2012

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΛΑΊΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΈΛΑΣΗ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Η Λαϊκή Επιτροπή Λαυρεωτικής πραγματοποίησε παρέμβαση στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στο Λαύριο. Με το πέρας της παρέλασης ακολούθησε πορεία η οποία έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από τον κόσμο που παραβρέθηκε στην παρέλαση και πολλοί ήταν αυτοί που μπήκαν στην πορεία. Έτσι τιμήθηκε το "ΟΧΙ" του 40 με αγωνιστική κινητοποίηση ενάντια στα μνημόνια και τα αφεντικά γιατί τα "ΟΧΙ" τα λένε οι λαοί...