Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ



19 Ιούνη 6μ.μ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ 4:30μ.μ από Άγαλμα Μεταλλωρύχων.

Συνάδελφοι, η επίθεση στα δικαιώματά μας δεν έχει τέλος. Στο στόχαστρό τους είναι συνεχώς η κοινωνική ασφάλιση, οι συντάξεις και η παροχές υγείας.
Από τον Ιούλιο έρχεται νέα μείωση της επικουρικής σύνταξης, ενώ από την αρχή του 15 έρχεται ο νέος τρόπος υπολογισμού της σύνταξης που θα φέρει νέες μειωμένες συντάξεις για όλους.
Τα 360 ευρώ σύνταξη θα είναι το μέλλον για όλους μας με τάσεις καθόδου. Σήμερα για έναν εργαζόμενο που κοντεύει να βγει στην σύνταξη που παλεύει με την ανεργία και την υποαπασχόληση, φαντάζει ως λύτρωση η σύνταξη μιας και είχε την δυνατότητα να πάρει σύνταξη ακόμα και πάνω από τα 600 ευρώ και με το επικουρικό να φτάσει τα 800 ευρώ. Αυτό με τον νέο υπολογισμό θα σταματήσει. Το επικουρικό διαλύεται και η σύνταξη θα υπολογίζεται με το σύνολο του εργάσιμου βίου και από το αποτέλεσμα θα παίρνουμε το 60%. Αν το αποτέλεσμα δίνει 450 ευρώ, δεν θα είναι σίγουρο γιατί το κράτος εγγυάται μόνο για τα 360 ευρώ και τα υπόλοιπα θα τα παραχωρεί το ασφαλιστικό ταμείο, κάτι που είναι αδύνατον γιατί ήδη τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν χρεοκοπήσει.
Σε παραπέρα χειροτέρευση της κατάστασης οδηγούνται όλοι οι εργαζόμενοι με το σταμάτημα της κοινωνικής ασφάλισης όπως την ξέραμε και την ανάπτυξη των τριών πυλώνων του ασφαλιστικού  και την προώθηση της ιδιωτικής ασφάλισης και το σπρώξιμο όλων προς αυτήν με σκοπό την ανάπτυξη της κερδοφορίας τους.
Συνάδελφοι μπορούμε να τους Σταματήσουμε. Το ασφαλιστικό αφορά όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους , τους συνταξιούχους. Είναι αιτία ξεσηκωμού όλων γιατί με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση δεν είναι για παζάρια και για διάλυση!!
 Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση προχωράνε βήμα βήμα την συντριβή των μισθών μας την διάλυση της σύνταξης, την καταστροφή της όποιας κοινωνικής δομής υπήρχε.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να παίζουν με την αξιοπρέπειά μας.
 ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!
Σήμερα μπορούμε να ζούμε καλύτερα, μπορούμε να απολαμβάνουμε όλα τα αγαθά που παράγουμε χωρίς άγχος αν αύριο το παιδί μας θα φάει, αν θα πάρουμε σύνταξη που να μπορούμε να ζήσουμε. Αιτία είναι το σύστημα τους που Κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Ναι υπάρχει άλλος δρόμος!! Ας τον χαράξουμε όπως χαράσσονται όλοι οι δρόμοι  των κοινωνικών αλλαγών  ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!
ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ 19 ΙΟΥΝΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 4:30μμ από Άγαλμα Μεταλλωρύχων

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΛΥΜΜΗΡΟΠΑΘΕΙΣ

Συνεχίζεται η προσπάθεια του Εργατικού Κέντρου για αλληλεγγύη στις πληγείσες περιοχές των Βαλκανίων που βρέθηκαν αντιμέτωπες με αντίξοες συνθήκες. Είδη πρώτης ανάγκης μαζεύονται στο Εργατικό Κέντρο Μέχρι της 9 Ιούνη στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου (Δανουκάρα 7) καθημερινά από της 8 πμ εως 1:30μ.μ και τις υπόλοιπες ώρες με συνεννόηση στο τηλέφωνο 6974010107