Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Δ.Τ Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklavrio@gmail.com , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
8-6-2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤYΠΟΥ 
ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ          
                                                                                                                    
Ήρθε σε Σώμα η νέα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, που αναδείχθηκε από το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο τέλος Μαΐου. Η νέα διοίκηση αναλαμβάνει νέα καθήκοντα και ευθύνες απέναντι στους εργαζόμενους στην ευρύτερη περιοχή, για την οργάνωση  τους  μπροστά στην  συνεχιζόμενη αντιλαϊκή λαίλαπα . Η μόνη διαβεβαίωση που μπορούμε να δώσουμε είναι ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού, στην μάχη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες και μόνο.
Η σύνθεση της νέας Διοίκησης είναι η εξής:
Πρόεδρος: Μέντης Δαμασκηνός (Μάης)
Αντιπρόεδρος: Μουστάκας Κωνσταντίνος
Β’ Αντιπρόεδρος: Μούτσης Ιωάννης
Γραμματέας: Ζαρίφης Ελευθέριος
Οργανωτικός Γραμματέας: Καρούση Αγάπη
Ταμίας: Ανανιάδης Λεωνίδας 
Έφορος: Κεραμίδης Νικόλαος
Μέλη: Συρίγος Βάλσαμος
              Τσούλιας Νικόλαος
                                                                                            Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2018-19

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklavrio@gmail.com , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους και άνεργους, ότι άνοιξε το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού, το οποίο δέχεται αιτήσεις από την Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018 μέχρι την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 και ώρα 23:59
Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από τις 11 Ιουλίου 2018 έως τις 10 Ιουλίου 2019 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ. 
Οι διακοπές θα έχουν διάρκεια: 
·      · από μία έως 10 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές 
τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω ή 
·      · από μία έως 5 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές 
τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας. 
Η υποβολή αιτήσεων γίνεται από πιστοποιημένους χρήστες, αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr). Όσοι χρήστες δεν έχουν ήδη πιστοποιηθεί για την πρόσβασή τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, οφείλουν να προσέλθουν εγκαίρως στις Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ στις οποίες ανήκουν, για την έκδοση κωδικών πρόσβασης. Δεν απαιτείται η προσέλευση στις Υπηρεσίες για όσους είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του Οργανισμού και παράλληλα διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για το TAXISnet, καθώς με την εισαγωγή στο σύστημα των κωδικών αυτών, μπορούν να πιστοποιηθούν αυτόματα και ως χρήστες του ΟΑΕΔ. 

Τοδικαίωμαστηνξεκούρασηκαιστηναναψυχήμέσααπόταπρογράμματακοινωνικούτουρισμούτατελευταίαχρόνιαέχεικουτσουρευτείαπότοναριθμότων"δικαιούχωνκαιτων"ωφελούμενωνωςτονπροϋπολογισμόκαιταποσάπουδιατίθενταιαλλάκαιτοναριθμόημερώνπουπροτείνονταιγιαδιακοπές.

Ειδικάσεμίαπερίοδοπουαπόταεπίσημαστοιχείααναφέρεταιπωςπάνωαπότο50%τωννοικοκυριώναδυνατείναπληρώσειέστωκαιγιαμίαβδομάδαδιακοπώνγιαμιαακόμαχρονιάπροβλέπεταιναεκδοθούνμόλις150.000 δελτίακοινωνικούτουρισμούσεεργαζόμενουςκαιανέργουςαπότονΟΑΕΔΟαριθμόςαυτόςείναιπολύμικρότεροςσεσχέσημεαυτάπουδίνοντανπριντηνκατάργησητηςΕργατικήςΕστίαςαλλάκυρίωςσεσχέσημετιςανάγκεςτωνεργατικών-λαϊκώνοικογενειώνΓιαναγίνειαντιληπτότοπετσόκομμανασημειωθείότιτο2009οαριθμόςτωνδελτίωνκοινωνικούτουρισμούανερχότανστις750.000,ενώτο2011,πριντηνκατάργησητουΟΕΕσε550.000.

Αίτηματωνεργαζόμενωνκαιόλωντωνσυνδικαλιστικώνοργανώσεωνπρέπειναείναιηγενίκευσητουκοινωνικούτουρισμούμεεξασφάλισηφτηνώνκαλοκαιρινώνδιακοπώναλλάκαιολιγοήμερωνδιακοπώνκατάτηδιάρκειατουχρόνουηδιεύρυνσητουγιαόλουςτουςεργαζόμενουςτηνεολαίατουςσυνταξιούχους.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ