Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ

Λαύριο 19-9-2014
Αριθ. Πρωτ. 82
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Το σύστημα της παιδείας που εξοντώνει και δεν μορφώνει, καλά κρατεί. Μετά την τράπεζα θεμάτων που στήθηκε με σκοπό τον αποκλεισμό των παιδιών των λαϊκών οικογενειών  από την μόρφωση, έχουμε τα μισά σχεδόν παιδιά της 1ης λυκείου στο Λαύριο να μένουν στην ίδια τάξη, κυρίως αδυναμίας των γωνιών τους να πληρώσουν τα δυσβάσταχτα φροντιστήρια.
Στην συνέχεια έχουμε και τον αποκλεισμό 9 παιδιών από το σχολείο, επειδή δεν ξέρουν Γερμανικά…
Συγκεκριμένα, 9 παιδιά της ίδιας τάξης στο 1ο Γυμνάσιο Λαυρίου δεν προβιβάζονται στο Λύκειο και χάνουν όλη την χρονιά ,επειδή έμειναν στο μάθημα των Γερμανικών. Αν και το μάθημα είναι δεύτερης επιλογής και κάποιος μπορεί να πει, να μην το επέλεγαν, να ενημερώσουμε ότι στην ουσία υποχρεώθηκαν να «διαλέξουν» τα Γερμανικά μιας και το Τμήμα των Γαλλικών ήταν πλήρης και ή επέλεγαν Γερμανικά ή  έπρεπε να αλλάξουν σχολείο…
Οι γονείς και των 9 παιδιών είναι άνεργοι και αδυνατούσαν να στείλουν τα παιδιά σε ενισχυτικά μαθήματα, όταν για μια ώρα Γερμανικά τους ζητούσαν 15 ευρώ!!.
Αυτό το τερατούργημα που έφτιαξαν με σκοπό τον αποκλεισμό από την μόρφωση των παιδιών μας πρέπει να ανατραπεί. Όλοι οι γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί πρέπει να αντιτάξουν ένα μέτωπο σύγκρουσης απέναντι στον αποκλεισμό από την μόρφωση. 
Η κατάσταση που βιώνουν τα παιδιά μας και τα βάρη που φορτώνονται στις λαϊκές οικογένειες, μόνο τυχαία δεν είναι.
Βάζουν συνεχώς εμπόδια στη μόρφωση των παιδιών μας. Θέλουν να μας πείσουν ότι δεν "κάνουν" όλα τα παιδιά για γράμματα.
Πως η ολόπλευρη μόρφωση, η διαπαιδαγώγηση των νέων ανθρώπων ώστε να γίνουν ολοκληρωμένοι άνθρωποι, με στέρεες γνώσεις, αποτελεί ξεπερασμένη πολυτέλεια. Θέλουν να παραιτηθεί το παιδί μας από τον αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης, για να αντιμετωπίσει αύριο τη ζωή του, ως εργαζόμενος.
Κυβέρνηση και ΕΕ σπρώχνουν τους μαθητές στην πρώιμη κατάρτιση, στα επαγγελματικά σχολεία και τις σχολές. Με όχημα και δόλωμα τη Μαθητεία, διαμορφώνουν φτηνό εργατικό δυναμικό για τις επιχειρήσεις. Θέλουν φθηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους, που θα υπηρετούν -χωρίς να διαμαρτύρονται- την καπιταλιστική ανάπτυξη που στηρίζουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. Θέλουν τα παιδιά μας δούλους του 21ου αιώνα, για να αυγατίζουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Ένα σχολείο ολόπλευρης μόρφωσης και διαπαιδαγώγησης, όπου θα έχουν ισότιμη πρόσβαση όλα τα παιδιά της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, ανεξάρτητα από φυλετική και θρησκευτική προέλευση. Ένα σχολείο που θα βοηθάει τους μαθητές να κατανοούν τη φύση, τον κόσμο και την κοινωνική εξέλιξη, να βάλουν ένα λιθαράκι στην πρόοδο της ανθρωπότητας. Υπάρχει λύση και προοπτική
Με καθημερινούς αγώνες, τα σωματεία, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, να κάνουμε δική μας υπόθεση τη μόρφωση των παιδιών μας.
                  Ενιαίο 12χρονο σχολείο και 2χρονη προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά, σε ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου, με βάση τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας. Δίχρονες δημόσιες επαγγελματικές σχολές μετά το 12χρονο. Καμία επιχειρηματική δράση στην Παιδεία. 
Να καταργηθεί τώρα η Τράπεζα Θεμάτων. Οι προαγωγικές εξετάσεις να είναι στην αποκλειστική ευθύνη του σχολείου και των εκπαιδευτικών.
Η εργατική τάξη έχει το δίκιο έχει και τη δύναμη!
Όλοι τώρα στην αντεπίθεση
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ


ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

ΑΝΕΡΓΟΙ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ.

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 7μμ Εργατικό Κέντρο Λαυρίου

Έμαθες πλέον πολλά. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Τώρα ξέρεις. Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου. Λες «κανείς δεν θα μου δώσει να φάω» Σωστά!! Όμως για να φας πρέπει να παλέψεις, να αγωνιστής και επειδή μόνος ο καθένας μας δεν μπορεί να τα βάλει με τους λύκους, ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ!! Εμείς είμαστε οι πολλοί, εμείς παράγουμε τα πάντα, έχουμε την δύναμη. Πάρε μέρος στην Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 7μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Λαυρίου.
Το παραμύθι  ότι στα πλαίσια του συστήματος μπορεί να ευημερούν τα κέρδη και οι εργαζόμενοι, έχει και δράκο και είναι η αγορά και η ανταγωνιστικότητα που σημαίνει βαρβαρότητα, εκμετάλλευση, φτώχεια, πόλεμους. Η ανάπτυξη που μας λένε ότι θα έρθει είναι ξένη προς τα συμφέροντά σου. Μιλάνε για ανάπτυξη των κερδών των βιομηχάνων και των τραπεζιτών. Για εσένα υπάρχει μόνο ανεργία, μισθοί ψίχουλα, τρομοκρατία και εκβιασμός. Ως πότε θα το ανέχεσαι; Το «δεν πάει άλλο» το είπαμε, τώρα είναι ώρα για πράξη! Στον πόλεμο απαντάς με πόλεμο. Χρειάζεται συμμετοχή, στην καθημερινή πάλη, στράτευση όλων των δυνάμεων. Το σωματείο μας συμμετέχει στην δίμηνη καμπάνια του ΠΑΜΕ με σκοπό την κλιμάκωση του αγώνα μέχρι το Πανελλαδικό συλλαλητήριο 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα. Να βροντοφωνάξουμε «ως εδώ» δεν παραχωρούμε κανένα δικαίωμα μας. Να επανέλθει το όριο ηλικίας για σύνταξη στα 58. Να μην τολμήσουν να ανεβάσουν τα όρια για σύνταξη από 4500 ένσημα στα 6000 που επιθυμούν. Δουλειά για όλους με δικαιώματα. Προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας σε όλους.       

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΕΣ" ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ