Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ

Λαύριο 19-9-2014
Αριθ. Πρωτ. 82
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Το σύστημα της παιδείας που εξοντώνει και δεν μορφώνει, καλά κρατεί. Μετά την τράπεζα θεμάτων που στήθηκε με σκοπό τον αποκλεισμό των παιδιών των λαϊκών οικογενειών  από την μόρφωση, έχουμε τα μισά σχεδόν παιδιά της 1ης λυκείου στο Λαύριο να μένουν στην ίδια τάξη, κυρίως αδυναμίας των γωνιών τους να πληρώσουν τα δυσβάσταχτα φροντιστήρια.
Στην συνέχεια έχουμε και τον αποκλεισμό 9 παιδιών από το σχολείο, επειδή δεν ξέρουν Γερμανικά…
Συγκεκριμένα, 9 παιδιά της ίδιας τάξης στο 1ο Γυμνάσιο Λαυρίου δεν προβιβάζονται στο Λύκειο και χάνουν όλη την χρονιά ,επειδή έμειναν στο μάθημα των Γερμανικών. Αν και το μάθημα είναι δεύτερης επιλογής και κάποιος μπορεί να πει, να μην το επέλεγαν, να ενημερώσουμε ότι στην ουσία υποχρεώθηκαν να «διαλέξουν» τα Γερμανικά μιας και το Τμήμα των Γαλλικών ήταν πλήρης και ή επέλεγαν Γερμανικά ή  έπρεπε να αλλάξουν σχολείο…
Οι γονείς και των 9 παιδιών είναι άνεργοι και αδυνατούσαν να στείλουν τα παιδιά σε ενισχυτικά μαθήματα, όταν για μια ώρα Γερμανικά τους ζητούσαν 15 ευρώ!!.
Αυτό το τερατούργημα που έφτιαξαν με σκοπό τον αποκλεισμό από την μόρφωση των παιδιών μας πρέπει να ανατραπεί. Όλοι οι γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί πρέπει να αντιτάξουν ένα μέτωπο σύγκρουσης απέναντι στον αποκλεισμό από την μόρφωση. 
Η κατάσταση που βιώνουν τα παιδιά μας και τα βάρη που φορτώνονται στις λαϊκές οικογένειες, μόνο τυχαία δεν είναι.
Βάζουν συνεχώς εμπόδια στη μόρφωση των παιδιών μας. Θέλουν να μας πείσουν ότι δεν "κάνουν" όλα τα παιδιά για γράμματα.
Πως η ολόπλευρη μόρφωση, η διαπαιδαγώγηση των νέων ανθρώπων ώστε να γίνουν ολοκληρωμένοι άνθρωποι, με στέρεες γνώσεις, αποτελεί ξεπερασμένη πολυτέλεια. Θέλουν να παραιτηθεί το παιδί μας από τον αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης, για να αντιμετωπίσει αύριο τη ζωή του, ως εργαζόμενος.
Κυβέρνηση και ΕΕ σπρώχνουν τους μαθητές στην πρώιμη κατάρτιση, στα επαγγελματικά σχολεία και τις σχολές. Με όχημα και δόλωμα τη Μαθητεία, διαμορφώνουν φτηνό εργατικό δυναμικό για τις επιχειρήσεις. Θέλουν φθηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους, που θα υπηρετούν -χωρίς να διαμαρτύρονται- την καπιταλιστική ανάπτυξη που στηρίζουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. Θέλουν τα παιδιά μας δούλους του 21ου αιώνα, για να αυγατίζουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Ένα σχολείο ολόπλευρης μόρφωσης και διαπαιδαγώγησης, όπου θα έχουν ισότιμη πρόσβαση όλα τα παιδιά της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, ανεξάρτητα από φυλετική και θρησκευτική προέλευση. Ένα σχολείο που θα βοηθάει τους μαθητές να κατανοούν τη φύση, τον κόσμο και την κοινωνική εξέλιξη, να βάλουν ένα λιθαράκι στην πρόοδο της ανθρωπότητας. Υπάρχει λύση και προοπτική
Με καθημερινούς αγώνες, τα σωματεία, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, να κάνουμε δική μας υπόθεση τη μόρφωση των παιδιών μας.
                  Ενιαίο 12χρονο σχολείο και 2χρονη προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά, σε ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου, με βάση τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας. Δίχρονες δημόσιες επαγγελματικές σχολές μετά το 12χρονο. Καμία επιχειρηματική δράση στην Παιδεία. 
Να καταργηθεί τώρα η Τράπεζα Θεμάτων. Οι προαγωγικές εξετάσεις να είναι στην αποκλειστική ευθύνη του σχολείου και των εκπαιδευτικών.
Η εργατική τάξη έχει το δίκιο έχει και τη δύναμη!
Όλοι τώρα στην αντεπίθεση
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου